سی ان ان روز سه شنبه گزارش داد : نامزدی کلینتون برای حزب دمکرات قطعی شد
۲۲ مرداد ۱۳۹۵
فروپاشی اخلاقی در آمریکا
صد فکت دربارۀ انحطاط اخلاقی جامعۀ آمریکا که غیرمعقول‌تر از آن هستند که بتوان باور کرد
۲۲ مرداد ۱۳۹۵
سی ان ان روز سه شنبه گزارش داد : نامزدی کلینتون برای حزب دمکرات قطعی شد
۲۲ مرداد ۱۳۹۵
فروپاشی اخلاقی در آمریکا
صد فکت دربارۀ انحطاط اخلاقی جامعۀ آمریکا که غیرمعقول‌تر از آن هستند که بتوان باور کرد
۲۲ مرداد ۱۳۹۵
تحصیل در آمریکا

رتبه‌بندی دانشگاه‌های آمریکا

ایالات متحده آمریکا با داشتن قریب به ۵٬۸۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی امکان تحصیلات در سطوح مختلف آموزش عالی را برای تقریباً تمامی افراد جامعه خود فراهم نموده‌است. آمریکا از کشورهایی است که سیستم دانشگاهی پیشرفته‌ای دارند. بطوریکه از سیستم دانشگاه‌های تحقیقاتی آمریکا امروزه توسط بسیاری از کشورها الگوبرداری شده‌است.

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی آمریکا بر اساس پارامترهای مختلفی انجام می‌گیرد. رتبه‌بندی‌ها می‌تواند براساس کیفیت برخی شاخص‌های موجود انجام شود. از جملهٔ این شاخص‌ها می‌توان به آمارهای تجربی، برآوردهای مربوط به مدرسین و اساتید، بورسیه‌ها، دانشجویان، داوطلبین ورود به دانشگاه و برخی دیگر اشاره کرد.

برخی از رتبه‌بندی‌ها هم هستند که بر اساس نحوهٔ پذیرش و ورود دانشجویان به دانشگاه صورت می‌گیرد. بطور نمونه یک تحقیق در دانشگاه کرنل نشان می‌دهد که رتبه‌بندی دانشگاه‌های در ایالات متحده بصورت معناداری تحت تاثیر سیستم پذیرش دانشجوست ولی در رتبه بندی NRC تعداد نشریات و مقالات رتبهٔ دانشگاه‌ها را تعیین می‌کند.


رتبه‌بندی‌های موسسات متفاوت

 

1. نشریهٔ U.S. News & World Report

  نشریهٔ U.S. News & World Report، هر ساله لیستی از برترین دانشگاه‌های آمریکا منتشر می‌کند که رتبه دانشگاه‌های برتر آمریکا (سال ۲۰۱۵) در آن چنین آمده‌است:

رتبه کلی با احتساب موسسات خصوصی:

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۷
دانشگاه پرینستوننیوجرسی۱
دانشگاه هارواردماساچوست۲
دانشگاه ییلکنتیکت۳
دانشگاه کلمبیانیویورک۴
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۴
دانشگاه شیکاگوایلینوی۴
ام آی تیماساچوست۷
دانشگاه دوککارولینای شمالی۸
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۸
کلتککالیفرنیا۱۰
کالج دارتموثنیوهمپشر۱۱
دانشگاه جانز هاپکینزمریلند۱۲
دانشگاه نورث وسترنایلینوی۱۳
دانشگاه واشینگتن در سن‌لوئیسمیسوری۱۴
دانشگاه کرنلنیویورک۱۵
 

2. رتبه‌بندی نشریه تایمز

  نشریه تایمز هر ساله فهرستی از برترین دانشگاه‌های جهان ارائه می‌دهد که وضعیت دانشگاه‌های آمریکا (سال ۲۰۱۷) در آن به شرح زیر است:

 
دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۷
دانشگاه هارواردماساچوست۱
دانشگاه کلمبیانیویورک۲
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۳
دانشگاه ام آی تیماساچوست۴
دانشگاه پرینستوننیوجرسی۵
دانشگاه کرنلکرنل۶
دانشگاه ییلکانکتیکت۷
دانشگاه شیکاگوایلینوی۸
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۹
دانشگاه کلمبیانیویورک۱۰
 

3. رتبه‌بندی Washington Monthly

 
دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۲
دانشگاه هارواردماساچوست۱
دانشگاه ییلکنکیکت۲
دانشگاه کلتککالیفرنیا۳
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۴
دانشگاه تگزاس A&Mتگزاس۵
دانشگاه ایالتی کارولینای جنوبیکارولینای جنوبی۶
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۷
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۸
دانشگاه تگزاس در آستینتگزاس۹
دانشگاه کالیفرنیا در دیویسکالیفرنیا۱۰
 

4. رتبه‌بندی MUP

رتبه‌بندی پژوهشی مرکز سنجش عملکرد پژوهشی دانشگاه‌های آمریکا (The Center for Measuring University Performance) در سال ۲۰۱۲:
 
 

5. وبومتریک

رتبه‌بندی وبومتریک دانشگاه‌های دنیا توسط آزمایشگاه سایبرمتریک (CINDOC) -واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC)- تهیه شده‌است. این رتبه‌بندی بیش از ۴۰۰۰ دانشگاه دنیا را بر اساس اطلاعات مبتنی بر وب آن‌ها تحلیل کرده‌است.

رتبه‌بندی وبومتریک متشکل از یک پایگاه داده شامل ۱۵٬۰۰۰ دانشگاه و بیش از ۵٬۰۰۰ مرکز تحقیقاتی است. ۴٬۰۰۰ دانشگاه اول در رتبه‌بندی مشخص شده‌است، و دانشگاه‌های دیگر نیز در رنبه‌بندی‌های محلی و جزئی‌تر آمده‌است. موسسات آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی کشورهای در حال توسعه در این روش رتبه‌بندی، با قرار دادن دستاوردهای علمی خود بر روی اینترنت می‌توانند وضعیت بهتری پیدا کنند چرا که ممکن است نسبت به دانشگاه‌های تراز اول دنیا بسیار فاصله داشته باشند اما با این روش می‌توانند وضعیت خود را بهتر نمایان کنند.

این رتبه‌بندی اولین بار در سال ۲۰۰۴ انجام شد و بر اساس شاخصی مرکب از چندین پارامتر تهیه شد. این پارامترها عبارتند از حجم اطلاعات موجود بر روی وب، قابلیت دسترسی و نسبت اطلاعات منتشر شده در وب به میزان لینک‌های برگشتی خارجی آن است. این رتبه‌بندی هر ساله در دی‌ماه و تیرماه بروز می‌شود و یک مقیاس وبی برای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی فراهم می‌آورد. این رتبه‌بندی میزان فعالیت علمی وب‌گاه‌های آموزشی را به صورت دوره‌ای نشان می‌دهد.

شاخص‌های وبومتریک به این دلیل بوجود آمده‌اند که میزان توجه موسسات را به نشر اینترنتی نشان دهد؛ بنابراین دانشگاه‌های با کیفیت آموزشی بالا ممکن است به دلیل عدم تمایل به سیاست‌های انتشار اینترنتی، در این نوع رتبه‌بندی رتبهٔ مورد انتظار خود را بدست نیاورند.
 
دانشگاهکشوررتبه کلی جهانی در سال ۲۰۱۰
دانشگاه هارواردماساچوست۱
ام آی تیماساچوست۲
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۳
دانشگاه ییلکالیفرنیا۴
دانشگاه کرنلایالت نیویورک۵
دانشگاه براوننیوهمپشایر۶
دانشگاه نیویورکمینه‌سوتا۷
دانشگاه پرینستوننیوجرسی۸
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۹
دانشگاه تگزاس در آستینتگزاس۱۰
 

6. فاکتور جِی

یکی از روش‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس وبومتریک، روش فاکتور جی (G-factor) است که تعداد پیوندهای وب‌سایت یک دانشگاه را در میان وب‌سایت دیگر دانشگاه‌ها محاسبه می‌کند. فاکتور جی در واقع میزان محبوبیت و اهمیت وب‌سایت یک دانشگاه خاص را در میان وب‌سایت‌های دانشگاه‌های دیگر نشان می‌دهد؛ بنابراین فاکتور جی حالتی از گستردگی و میزان نفوذ یک دانشگاه براساس وب‌سایت آن است.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۲
ام آی تیماساچوست۱
دانشگاه هارواردماساچوست۲
دانشگاه ییلکالیفرنیا۳
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۴
دانشگاه پرینستوننیوجرزی۵
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۶
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۷
دانشگاه ایلینوی در اوربانا شامپاینایلینوی۸
دانشگاه کارنگی ملونپنسیلوانیا۹
دانشگاه راتگرزنیوجرزی۱۰
 

7. رتبه‌بندی عملکرد مقالات علمی

رتبه‌بندی عملکرد مقالات علمی دانشگاه‌ها یک رتبه‌بندی بر اساس روش کتاب‌سنجی است که توسط انجمن ارزیابی و ارتقادهی آموزش عالی تایوان صورت گرفته‌است. در این روش، ۹ شاخص در نظر گرفته شده‌است که عبارتند از: مقالات ۱۱ سال اخیر، مقالات کنونی، ارجاعات به کتب و مقالات در ۱۱ سال اخیر، ارجاعات به کتب و مقالات در حال حاضر، شاخص H، میزان مورد مرجع قرار گرفتن مقالات، مقالات چاپ شده در مجلات با ضریب تأثیرگذاری بالا و برتری حوزه‌های فعالیت. این نوع رتبه‌بندی با توجه به این ۹ شاخص نشان‌دهندهٔ سه معیار کارکرد مقالات علمی است: بهره‌وری تحقیقات، میزان تأثیرگذاری تحقیقات و برتری تحقیقات. در این پروژه با کمک روش کتاب‌سنجی کارکرد مقالات علمی ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا تحلیل و رتبه‌بندی شده‌است.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۰
دانشگاه هارواردماساچوست۱
دانشگاه جانز هاپکینزمریلند۲
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۳
دانشگاه ییلکنتیکت۴
دانشگاه کلتککالیفرنیا۵
دانشگاه میشیگانمیشیگان۶
ام آی تیماساچوست۷
دانشگاه کالیفرنیا در برکلیکالیفرنیا۸
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۹
دانشگاه کلمبیانیویورک۱۰
 

8. رتبه‌بندی کیپلینگر

رتبه‌بندی کیپلینگر توسط نشریه مالیهٔ کیپلینگر هر ساله از میان ۵۰۰ دانشگاه برتر آمریکا، و با در نظر گرفتن چندین شاخص، همانند نسبت تعداد استاد به دانشجو، خرج تحصیلی دانشجویان، تعداد بورسهای موجودی، بدهی دانشجویان پس ار فارغ‌التحصیلی، و پارامترهای دیگر، دانشگاه‌های عمومی برتر آمریکا را (در مقطع کارشناسی) تحلیل و رتبه‌بندی می‌کند.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۰۹
دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیلکارولینای شمالی۱
دانشگاه فلوریدافلوریدا۲
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۳
دانشگاه ویلیام اند ماریویرجینیا۴
دانشگاه ایالتی نیویورک در بینگهمتونایالت نیویورک۵
دانشگاه جورجیاجورجیا۶
دانشگاه واشینگتنایالت واشینگتن۷
دانشگاه مریلند در کالج پارکمریلند۸
دانشگاه ایالتی نیویورک - شعبهٔ گنیسیوایالت نیویورک۹
دانشگاه ایالتی کارولینای شمالیکارولینای شمالی۱۰
 

9. رتبه‌بندی پارتی پلیبوی

رتبه‌بندی پلیبوی توسط نشریه پلیبوی هر ساله با در نظر گرفتن چندین شاخص در رابطه با محیط مسرت بخش به صورت کل و فعالیت‌های تفریحی دانشجویان، دانشگاه‌های آمریکا را رتبه‌بندی می‌کند.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۰
دانشگاه تگزاس در آستینتگزاس۱
دانشگاه ویرجینیای غربیویرجینیای غربی۲
دانشگاه ویسکانسین-مدیسونویسکانسین۳
دانشگاه میامیفلوریدا۴
دانشگاه کارولینای شرقیکارولینای شمالی۵
دانشگاه ایالتی آریزوناآریزونا۶
کالج رالینزفلوریدا۷
دانشگاه کالیفرنیا، سنتا بارباراکالیفرنیا۸
دانشگاه ایالتی پلیموتنیوهمپشر۹
دانشگاه آیوواآیووا۱۰
 

10. رتبه‌بندی نشریه فوربز

رتبه‌بندی فوربز توسط نشریه فوربز با در نظر گرفتن چندین شاخص در رابطه با کیفیت کلی وضع آموزشی، دانشگاه‌های آمریکا را رتبه‌بندی کرده.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۰۹
آکادمی نظامی وست‌پوینتنیویورک۱
دانشگاه پرینستوننیوجرزی۲
کلتککالیفرنیا۳
کالج ویلیامزماساچوست۴
دانشگاه هارواردماساچوست۵
کالج ولزلیماساچوست۶
آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکاکلرادو۷
کالج امهرستماساچوست۸
دانشگاه ییلکنتیکت۹
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۱۰

دانشگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه

* دانشگاه آمریکایی دوبی (American University in Dubai)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۵ میلادی در شهر دبی در امارات متحده عربی تاسیس شد.
دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی شارجه (American University of Sharjah)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۷ میلادی در شهر شارجه در امارات متحده عربی تاسیس شد.این دانشگاه ۵۱۸۰ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی عراق - سلیمانیه (American University of Iraq - Sulaimani)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۷ میلادی در شهر سلیمانیه در کردستان عراق تاسیس شد.دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌های انگلیسی و کردی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی بیروت (American University of Beirut)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۸۶۶ میلادی در شهر بیروت در لبنان تاسیس شد.این دانشگاه ۷۰۳۶ دانشجو دارد، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی علم و صنعت (American University of Science and Technology)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۴ میلادی در شهر بیروت در لبنان تاسیس شد.این دانشگاه ۴۰۰۰ دانشجو دارد، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی فناوری (American University of Technology)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۸ میلادی در شهر الجبیل در لبنان تاسیس شد.دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌های انگلیسی و عربی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه تگزاس A&M در قطر (Texas A&M University at Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد. این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشگاه تگزاس A&M در آمریکا اداره می‌شود. معمار این مجموعه، ریکاردو لگورتا است.

* دانشگاه کارنگی ملون در قطر (Carnegie Mellon University in Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد. این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشگاه کارنگی ملون در آمریکا اداره می‌شود. معمار این مجموعه، ریکاردو لگورتا است.

* کالج پزشکی ویل کرنل در قطر (Weill Cornell Medical College in Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد.این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کرنل در آمریکا اداره می‌شود.

* دانشگاه آمریکایی قاهره (American University in Cairo)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۱۹ میلادی در شهر قاهره در مصر تاسیس شد.این دانشگاه ۵۳۲۲ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی کویت (American University of Kuwait)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۴ میلادی در کویت تاسیس شد.

مطالب مرتبط



آمریکا 360

رتبه‌بندی دانشگاه‌های آمریکا

ایالات متحده آمریکا با داشتن قریب به ۵٬۸۰۰ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی امکان تحصیلات در سطوح مختلف آموزش عالی را برای تقریباً تمامی افراد جامعه خود فراهم نموده‌است. آمریکا از کشورهایی است که سیستم دانشگاهی پیشرفته‌ای دارند. بطوریکه از سیستم دانشگاه‌های تحقیقاتی آمریکا امروزه توسط بسیاری از کشورها الگوبرداری شده‌است.

رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی آمریکا بر اساس پارامترهای مختلفی انجام می‌گیرد. رتبه‌بندی‌ها می‌تواند براساس کیفیت برخی شاخص‌های موجود انجام شود. از جملهٔ این شاخص‌ها می‌توان به آمارهای تجربی، برآوردهای مربوط به مدرسین و اساتید، بورسیه‌ها، دانشجویان، داوطلبین ورود به دانشگاه و برخی دیگر اشاره کرد.

برخی از رتبه‌بندی‌ها هم هستند که بر اساس نحوهٔ پذیرش و ورود دانشجویان به دانشگاه صورت می‌گیرد. بطور نمونه یک تحقیق در دانشگاه کرنل نشان می‌دهد که رتبه‌بندی دانشگاه‌های در ایالات متحده بصورت معناداری تحت تاثیر سیستم پذیرش دانشجوست ولی در رتبه بندی NRC تعداد نشریات و مقالات رتبهٔ دانشگاه‌ها را تعیین می‌کند.


رتبه‌بندی‌های موسسات متفاوت

 

1. نشریهٔ U.S. News & World Report

  نشریهٔ U.S. News & World Report، هر ساله لیستی از برترین دانشگاه‌های آمریکا منتشر می‌کند که رتبه دانشگاه‌های برتر آمریکا (سال ۲۰۱۵) در آن چنین آمده‌است:

رتبه کلی با احتساب موسسات خصوصی:

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۷
دانشگاه پرینستوننیوجرسی۱
دانشگاه هارواردماساچوست۲
دانشگاه ییلکنتیکت۳
دانشگاه کلمبیانیویورک۴
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۴
دانشگاه شیکاگوایلینوی۴
ام آی تیماساچوست۷
دانشگاه دوککارولینای شمالی۸
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۸
کلتککالیفرنیا۱۰
کالج دارتموثنیوهمپشر۱۱
دانشگاه جانز هاپکینزمریلند۱۲
دانشگاه نورث وسترنایلینوی۱۳
دانشگاه واشینگتن در سن‌لوئیسمیسوری۱۴
دانشگاه کرنلنیویورک۱۵
 

2. رتبه‌بندی نشریه تایمز

  نشریه تایمز هر ساله فهرستی از برترین دانشگاه‌های جهان ارائه می‌دهد که وضعیت دانشگاه‌های آمریکا (سال ۲۰۱۷) در آن به شرح زیر است:

 
دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۷
دانشگاه هارواردماساچوست۱
دانشگاه کلمبیانیویورک۲
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۳
دانشگاه ام آی تیماساچوست۴
دانشگاه پرینستوننیوجرسی۵
دانشگاه کرنلکرنل۶
دانشگاه ییلکانکتیکت۷
دانشگاه شیکاگوایلینوی۸
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۹
دانشگاه کلمبیانیویورک۱۰
 

3. رتبه‌بندی Washington Monthly

 
دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۲
دانشگاه هارواردماساچوست۱
دانشگاه ییلکنکیکت۲
دانشگاه کلتککالیفرنیا۳
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۴
دانشگاه تگزاس A&Mتگزاس۵
دانشگاه ایالتی کارولینای جنوبیکارولینای جنوبی۶
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۷
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۸
دانشگاه تگزاس در آستینتگزاس۹
دانشگاه کالیفرنیا در دیویسکالیفرنیا۱۰
 

4. رتبه‌بندی MUP

رتبه‌بندی پژوهشی مرکز سنجش عملکرد پژوهشی دانشگاه‌های آمریکا (The Center for Measuring University Performance) در سال ۲۰۱۲:
 
 

5. وبومتریک

رتبه‌بندی وبومتریک دانشگاه‌های دنیا توسط آزمایشگاه سایبرمتریک (CINDOC) -واحدی از انجمن ملی تحقیقات اسپانیا (CSIC)- تهیه شده‌است. این رتبه‌بندی بیش از ۴۰۰۰ دانشگاه دنیا را بر اساس اطلاعات مبتنی بر وب آن‌ها تحلیل کرده‌است.

رتبه‌بندی وبومتریک متشکل از یک پایگاه داده شامل ۱۵٬۰۰۰ دانشگاه و بیش از ۵٬۰۰۰ مرکز تحقیقاتی است. ۴٬۰۰۰ دانشگاه اول در رتبه‌بندی مشخص شده‌است، و دانشگاه‌های دیگر نیز در رنبه‌بندی‌های محلی و جزئی‌تر آمده‌است. موسسات آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی کشورهای در حال توسعه در این روش رتبه‌بندی، با قرار دادن دستاوردهای علمی خود بر روی اینترنت می‌توانند وضعیت بهتری پیدا کنند چرا که ممکن است نسبت به دانشگاه‌های تراز اول دنیا بسیار فاصله داشته باشند اما با این روش می‌توانند وضعیت خود را بهتر نمایان کنند.

این رتبه‌بندی اولین بار در سال ۲۰۰۴ انجام شد و بر اساس شاخصی مرکب از چندین پارامتر تهیه شد. این پارامترها عبارتند از حجم اطلاعات موجود بر روی وب، قابلیت دسترسی و نسبت اطلاعات منتشر شده در وب به میزان لینک‌های برگشتی خارجی آن است. این رتبه‌بندی هر ساله در دی‌ماه و تیرماه بروز می‌شود و یک مقیاس وبی برای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی فراهم می‌آورد. این رتبه‌بندی میزان فعالیت علمی وب‌گاه‌های آموزشی را به صورت دوره‌ای نشان می‌دهد.

شاخص‌های وبومتریک به این دلیل بوجود آمده‌اند که میزان توجه موسسات را به نشر اینترنتی نشان دهد؛ بنابراین دانشگاه‌های با کیفیت آموزشی بالا ممکن است به دلیل عدم تمایل به سیاست‌های انتشار اینترنتی، در این نوع رتبه‌بندی رتبهٔ مورد انتظار خود را بدست نیاورند.
 
دانشگاهکشوررتبه کلی جهانی در سال ۲۰۱۰
دانشگاه هارواردماساچوست۱
ام آی تیماساچوست۲
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۳
دانشگاه ییلکالیفرنیا۴
دانشگاه کرنلایالت نیویورک۵
دانشگاه براوننیوهمپشایر۶
دانشگاه نیویورکمینه‌سوتا۷
دانشگاه پرینستوننیوجرسی۸
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۹
دانشگاه تگزاس در آستینتگزاس۱۰
 

6. فاکتور جِی

یکی از روش‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها بر اساس وبومتریک، روش فاکتور جی (G-factor) است که تعداد پیوندهای وب‌سایت یک دانشگاه را در میان وب‌سایت دیگر دانشگاه‌ها محاسبه می‌کند. فاکتور جی در واقع میزان محبوبیت و اهمیت وب‌سایت یک دانشگاه خاص را در میان وب‌سایت‌های دانشگاه‌های دیگر نشان می‌دهد؛ بنابراین فاکتور جی حالتی از گستردگی و میزان نفوذ یک دانشگاه براساس وب‌سایت آن است.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۲
ام آی تیماساچوست۱
دانشگاه هارواردماساچوست۲
دانشگاه ییلکالیفرنیا۳
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۴
دانشگاه پرینستوننیوجرزی۵
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۶
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۷
دانشگاه ایلینوی در اوربانا شامپاینایلینوی۸
دانشگاه کارنگی ملونپنسیلوانیا۹
دانشگاه راتگرزنیوجرزی۱۰
 

7. رتبه‌بندی عملکرد مقالات علمی

رتبه‌بندی عملکرد مقالات علمی دانشگاه‌ها یک رتبه‌بندی بر اساس روش کتاب‌سنجی است که توسط انجمن ارزیابی و ارتقادهی آموزش عالی تایوان صورت گرفته‌است. در این روش، ۹ شاخص در نظر گرفته شده‌است که عبارتند از: مقالات ۱۱ سال اخیر، مقالات کنونی، ارجاعات به کتب و مقالات در ۱۱ سال اخیر، ارجاعات به کتب و مقالات در حال حاضر، شاخص H، میزان مورد مرجع قرار گرفتن مقالات، مقالات چاپ شده در مجلات با ضریب تأثیرگذاری بالا و برتری حوزه‌های فعالیت. این نوع رتبه‌بندی با توجه به این ۹ شاخص نشان‌دهندهٔ سه معیار کارکرد مقالات علمی است: بهره‌وری تحقیقات، میزان تأثیرگذاری تحقیقات و برتری تحقیقات. در این پروژه با کمک روش کتاب‌سنجی کارکرد مقالات علمی ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا تحلیل و رتبه‌بندی شده‌است.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۰
دانشگاه هارواردماساچوست۱
دانشگاه جانز هاپکینزمریلند۲
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۳
دانشگاه ییلکنتیکت۴
دانشگاه کلتککالیفرنیا۵
دانشگاه میشیگانمیشیگان۶
ام آی تیماساچوست۷
دانشگاه کالیفرنیا در برکلیکالیفرنیا۸
دانشگاه پنسیلوانیاپنسیلوانیا۹
دانشگاه کلمبیانیویورک۱۰
 

8. رتبه‌بندی کیپلینگر

رتبه‌بندی کیپلینگر توسط نشریه مالیهٔ کیپلینگر هر ساله از میان ۵۰۰ دانشگاه برتر آمریکا، و با در نظر گرفتن چندین شاخص، همانند نسبت تعداد استاد به دانشجو، خرج تحصیلی دانشجویان، تعداد بورسهای موجودی، بدهی دانشجویان پس ار فارغ‌التحصیلی، و پارامترهای دیگر، دانشگاه‌های عمومی برتر آمریکا را (در مقطع کارشناسی) تحلیل و رتبه‌بندی می‌کند.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۰۹
دانشگاه کارولینای شمالی در چپل هیلکارولینای شمالی۱
دانشگاه فلوریدافلوریدا۲
دانشگاه ویرجینیاویرجینیا۳
دانشگاه ویلیام اند ماریویرجینیا۴
دانشگاه ایالتی نیویورک در بینگهمتونایالت نیویورک۵
دانشگاه جورجیاجورجیا۶
دانشگاه واشینگتنایالت واشینگتن۷
دانشگاه مریلند در کالج پارکمریلند۸
دانشگاه ایالتی نیویورک - شعبهٔ گنیسیوایالت نیویورک۹
دانشگاه ایالتی کارولینای شمالیکارولینای شمالی۱۰
 

9. رتبه‌بندی پارتی پلیبوی

رتبه‌بندی پلیبوی توسط نشریه پلیبوی هر ساله با در نظر گرفتن چندین شاخص در رابطه با محیط مسرت بخش به صورت کل و فعالیت‌های تفریحی دانشجویان، دانشگاه‌های آمریکا را رتبه‌بندی می‌کند.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۱۰
دانشگاه تگزاس در آستینتگزاس۱
دانشگاه ویرجینیای غربیویرجینیای غربی۲
دانشگاه ویسکانسین-مدیسونویسکانسین۳
دانشگاه میامیفلوریدا۴
دانشگاه کارولینای شرقیکارولینای شمالی۵
دانشگاه ایالتی آریزوناآریزونا۶
کالج رالینزفلوریدا۷
دانشگاه کالیفرنیا، سنتا بارباراکالیفرنیا۸
دانشگاه ایالتی پلیموتنیوهمپشر۹
دانشگاه آیوواآیووا۱۰
 

10. رتبه‌بندی نشریه فوربز

رتبه‌بندی فوربز توسط نشریه فوربز با در نظر گرفتن چندین شاخص در رابطه با کیفیت کلی وضع آموزشی، دانشگاه‌های آمریکا را رتبه‌بندی کرده.

دانشگاهایالترتبه کلی در سال ۲۰۰۹
آکادمی نظامی وست‌پوینتنیویورک۱
دانشگاه پرینستوننیوجرزی۲
کلتککالیفرنیا۳
کالج ویلیامزماساچوست۴
دانشگاه هارواردماساچوست۵
کالج ولزلیماساچوست۶
آکادمی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکاکلرادو۷
کالج امهرستماساچوست۸
دانشگاه ییلکنتیکت۹
دانشگاه استنفوردکالیفرنیا۱۰

دانشگاه‌های آمریکایی در خاورمیانه

* دانشگاه آمریکایی دوبی (American University in Dubai)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۵ میلادی در شهر دبی در امارات متحده عربی تاسیس شد.
دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی شارجه (American University of Sharjah)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۷ میلادی در شهر شارجه در امارات متحده عربی تاسیس شد.این دانشگاه ۵۱۸۰ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی عراق - سلیمانیه (American University of Iraq - Sulaimani)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۷ میلادی در شهر سلیمانیه در کردستان عراق تاسیس شد.دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌های انگلیسی و کردی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی بیروت (American University of Beirut)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۸۶۶ میلادی در شهر بیروت در لبنان تاسیس شد.این دانشگاه ۷۰۳۶ دانشجو دارد، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی علم و صنعت (American University of Science and Technology)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۴ میلادی در شهر بیروت در لبنان تاسیس شد.این دانشگاه ۴۰۰۰ دانشجو دارد، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی فناوری (American University of Technology)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۹۸ میلادی در شهر الجبیل در لبنان تاسیس شد.دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌های انگلیسی و عربی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه تگزاس A&M در قطر (Texas A&M University at Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد. این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشگاه تگزاس A&M در آمریکا اداره می‌شود. معمار این مجموعه، ریکاردو لگورتا است.

* دانشگاه کارنگی ملون در قطر (Carnegie Mellon University in Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد. این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشگاه کارنگی ملون در آمریکا اداره می‌شود. معمار این مجموعه، ریکاردو لگورتا است.

* کالج پزشکی ویل کرنل در قطر (Weill Cornell Medical College in Qatar) نام یک دانشگاه آمریکایی است که در قطر قرار دارد.این دانشگاه زیر نظر مستقیم دانشکده علوم پزشکی دانشگاه کرنل در آمریکا اداره می‌شود.

* دانشگاه آمریکایی قاهره (American University in Cairo)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۱۹۱۹ میلادی در شهر قاهره در مصر تاسیس شد.این دانشگاه ۵۳۲۲ دانشجو، و دروس دانشگاهی در این دانشگاه به زبان‌ انگلیسی تدریس می‌شوند.

* دانشگاه آمریکایی کویت (American University of Kuwait)، دانشگاهی آمریکایی است که در سال ۲۰۰۴ میلادی در کویت تاسیس شد.

مطالب مرتبط