تایم لاین مذاکرات هسته ای ایران و آمریکا از سال ۱۳۳۳ تا کنون

۱۹۵۷

۵ مارس ۱۹۵۷- ۷ شهریور ۱۳۳۳

 امضا توافق هسته ای بین ایران و آمریکا (اتم برای صلح)




#مذاکره هسته ای
ایران و آمریکا ، در قالب بخشی از سخنرانی ابتکاری دولت آیزرنهاور به نام "اتم برای صلح"، همکاری ای را مبتنی بر استفاده ی غیر نظامی از توافقات هسته ای را امضا کردند. طبق این توافقنامه کشورهای در حال توسعه آموزش و فناوری هسته ای را از ایالت متحده دریافت می کنند. بدین ترتیب بنیانی برای برنامه ای هسته ای این کشور ایجاد شد و آمریکا متعهد شد برای ایران یک رآکتور و هم چنین سوخت اورانیوم غنی شده مورد نیاز برای تولید سلاح را فراهم کند. این همکاری تا آغاز انقلاب ۱۹۷۹ ایران ادامه داشت.

۱۹۶۷

نوامبر ۱۹۶۷ – آبان و اذر۱۳۴۶

ارسال اولین راکتور از آمریکا به ایران




#مذاکره هسته ای
آمریکا یک رآکتور تحقیقاتی ۵ مگاواتی به تهران ارسال کرد. این رآکتور نیازمند سوخت غنی شده ی ۹۳ درصد است که آمریکا آن را تامین می کرد.

۱۹۷۰

فوریه ۱۹۷۰- ۱۳۴۹

عضویت ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی




#مذاکره هسته ای
ایران در سال ۱۳۳۷ (۱۹۵۸)، به عضویت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (I.A.E.A) درآمد و در سال ۱۳۴۷ (۱۹۶۸)، پیمان عدم تکثیر سلاح‌های هسته‌ای (N.P.T) را امضاء کرد و مجلس ایران پیمان منع گسترش هسته ای را تصویب کرد.

۱۹۷۴

۷ جولای ۱۹۷۴ – ۱۶ تیر ۱۳۵۳

 تاسیس سازمان انرژی اتمی در ایران




#مذاکره هسته ای
محمدرضا شاه پهلوی سازمان انرژی اتمی را در ایران بنیان گذاری نموده و برنامه هایی را برای تولید حدود ۲۳ هزار مگاوات انرژی طی ۲۰ سال از جمله ساخت ۲۳ نیروگاه هسته ای و توسعه چرخه سوخت کامل هسته ای را اعلام کرد. سرپرست این سازمان دکتر اکبر اعتماد بود که در سوئیس در رشته فیزیک تحصیل کرده بود. این سازمان مستقیماً زیر نظر شاه اداره می‌شد.

۱۹۷۹

۱۶ ژوئن ۱۹۷۹ – ۲۶ خرداد ۱۳۵۸

توقف فعالیت هسته ای ایران




#مذاکره هسته ای
در سال۱۳۵۷ با پیروزی انقلاب، عملیات ساخت نیروگاه‌های هسته ای از جانب کشورهای غربی متوقف شد و حکومت جمهوری اسلامی در اوایل انقلاب با ساخت نیروگاه و پروژه هسته‌ای مخالف بود. در ۲۶ خرداد سال ۱۳۵۸ مقاله‌ای با عنوان نیروگاه‌های هسته‌ای: خیانت به خلق ما در روزنامه جمهوری اسلامی چاپ شد در متن این مقاله با ذکر این نگرانی که «این احتمال وجود دارد که در ایران منابع قابل توجه اورانیوم وجود نداشته باشد» تبدیل شدن کشور «به یک مصرف‌کننده وابسته به غرب» به عنوان یکی از دلایل مخالفت با نیروگاه‌های هسته‌ای ذکر شده‌است.

۲۰۰۲

۱۴ آگوست ۲۰۰۲- ۲۳ مرداد ۱۳۸۱

کنفرانس مطبوعاتی مجاهدین خلق




شورای ملی مقاومت ایران، شاخه ی سیاسی سازمان تروریستی مجاهدین خلق کنفرانس مطبوعاتی برگزار و ادعا کرد که ایران در حال ساخت تاسیسات هسته ای در نزدیکی نطنز و اراک است.

۲۰۰۳

۱۲ سپتامبر ۲۰۰۳- ۲۱ شهریور ۱۳۸۲

تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA)




#مذاکرات هسته ای
شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) قطعنامه ای را تصویب کرد که بنابر آن ایران باید کلیه فعالیت های مربوط به غنی سازی- و بازفرآوری را متوقف می کرد. بر اساس این قطعنامه ، ایران باید همه برنامه های مربوط به برنامه غنی سازی اورانیوم خود را اعلام می کرد و به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه می داد از هر مکانی که می خواهند نمونه برداری های محیط زیستی خود را انجام بدهند. به ایران فرصت داده شد تا ۳۱ اکتبر ۲۰۰۳ این شرایط را برآورده کند. در ۲۱ اکتبر همان سال ایران با وزرای خارجه اروپا این قطعنامه را قبول کرد و ضمن قبول توقف فعالیت هسته ای خود، بر اساس پروتکل تصویب شده ، ایران موافقت کرد که گزارش همه جانبه و کاملی از فعالیت هسته ای خود ارائه کرده و دسترسی بیشتری به بازرسان سازمان بدهد.

۲۰۰۵

۲۸ ژوئن ۲۰۰۵- ۷ تیر ۱۳۸۴

 ضمیمه تحریم های جدید به دستور اجرایی ۱۳۳۲۸




#تحریم
جرج بوش در ۲۸ ژوئن با ادعای مبارزه با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی، دستور انسداد دارایی اشخاص خارجی از جمله بانک هایی که به دلیل اشاعه نسلیحات کشتار جمعی و انجام تراکنش و ارائه خدمات در این زمینه در فهرست ضمیمه دستوراجرایی ۱۳۳۸۲ قرار گیرند، را صادر کرد. با گذشت زمان و پس از ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد، نهاد های دیگری از جمله بسیاری از بانک های ایرانی بر اساس این دستور در فهرست این تحریم ها قرار گرفتند و در نتیجه دارایی و پرداخت دلاری آنها در آمریکا توقیف شد.

۲۰۰۶

۴ و ۶ فوریه ۲۰۰۶-۱۵ – ۱۷ بهمن ماه ۱۳۸۴

 درخواست آژانس برای توقیف غنی سازی اورانیوم




#مذاکره هسته ای
نشست ویژه شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی به ایران اخطار داد چنانچه غنی سازی اورانیوم را تعلیق نکند، موضوع را به شورای امنیت گزارش خواهد داد. بنابر این قطعنامه ضرورتا از ایران خواسته شد، ضمن توقف غنی سازی اورانیوم، در ساخت راکتور آب سنگین اراک تجدید نظر کند و با بازرسان آزانس همکاری لازم را داشته باشد. در ۶ فوریه ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت که به طور داوطلبانه اجرای پروتکل الحاقی و هر روش غیرقانونی برای بازرسی را قبول نخواهد کرد. ۱۱ آوریل ایران اعلام کرد که برای اولین بار به غنی سازی اورانیوم پرداخته است. اورانیوم غنی سازی شده تا حدود سه و نیم درصد، در کارخانه آزمایشی غنی سازی نطنز تولیده شده است.-
۸ می ۲۰۰۶- ۱۸ اردیبهشت ۱۳۸۵

 نامه احمدی نژاد به جرج بوش




#مکاتبه
محمود احمدی نژاد (رئیس جمهور ایران) یک نامه ی ۱۸ صفحه ای به جورج بوش پسر (رئیس جمهور آمریکا) ارسال کرد. از دوران انقلاب ایران تا به آن روز این اولین نامه ای بود که یک مقام بلند پایه ی ایرانی به آمریکا ارسال کرده بود. احمدی نژاد به دنبال کاهش تنش های هسته ای بین ایران و آمریکا بود و از طرفی ایران اقدامی برای کاهش سرعت غنی سازی اورانیوم نکرده بود. چرا که ایران اذعان داشت از این انرژی برای تولیدات غیر نظامی استفاده خواهد کرد. متعاقبا، کنگره ی امریکا "قانون حمایت از آزادی در ایران" را تصویب کرد. به موجب آن ۱۰ میلیون دلار اختصاص داده شد تا رئیس‌جمهور ایالات متحده به منظور حمایت از «گروه‌های طرفدار دموکراسی» مخالف نظام جمهوری اسلامی ایران این پول را صرف کند.
۶ ژوئن ۲۰۰۶- ۱۶ خرداد ۱۳۸۵

 توافقنامه پیشنهادی ۵+۱ به ایران




#مذاکره هسته ای
گروه پنج به علاوه یک (چین، فرانسه، روسیه، انگلیس، آمریکا و آلمان) توافق نامه ای را به ایران پیشنهاد دادند تا انگیزه ای برای توقف فعالیت های غنی سازی خود در مدت نامحدودی باشد.
در ۳۱ ژوئن شورای امنیت سازمان ملل متحد، قطعنامه ۱۶۹۶ را تصویب کرد و از ایران خواست غنی سازی اورانیوم را متوقف و برای اولین بار فعالیت های بازفرآوری و قانونی خود را از سر گیرد. در ۲۲ آگوست ایران پیشنهاد گروه ۵+۱ را برای تعلیق غنی سازی رد کرد اما گفت این بسته المان هایی را شامل می شود که ممکن است برای یک رویکرد سازنده مفید باشد. در ۲۳ دسامبر، شورای امنیت ملی قطعنامه ۱۷۳۷ را تصویب کرد و ایران را به دلیل عدم تعلیق فعالیت غنی سازی خود تحریم نمود. بنابر این تحریم ها کشورها از ارائه فناوری های حساس هسته ای و فناوری های مرتبط با موشک به ایران منع شده و دارایی ده سازمان و ۱۲ نفر به دلیل مشارکت در برنامه های هسته ای و موشکی ایران را مسدود کرد.

۲۰۰۷

۲۵ سپتامبر ۲۰۰۷ – ۳ مهر ۱۳۸۶

سخنرانی احمدی نژاد در افتتاحیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد




#مذاکره هسته ای
محمود احمدی نژاد در سخنرانی خود در افتتاحیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اختلاف بر سر برنامه هسته ای ایران را محرمانه خواند و گفت دولت ایران به هر گونه قطعنامه ای که راجع به درخواست های شورای امنیت ملی برای توقف غنی سازی ایران باشد، اعتنا نخواهد کرد. او در کنفرانس مطبوعاتی که پس از آن برگزار شد، دولت اسرائیل را یک "رژیم غیر قانونی و صهیونیستی" خواند. بنابر برآورد امنیت ملی آمریکا در نوامبر ۲۰۰۷، گمان می رفت که ایران به برنامه ی تسلیحاتی هسته ای خود در ۲۰۰۳ پایان داده اما به غنی سازی خود ادامه داد.
۳ دسامبر ۲۰۰۷- ۱۲ آذر ۱۳۸۶

انتشار گزارش اطلاعات ملی آمریکا راجع به ایران




#مذاکره هسته ای
ایالت متحده آمریکا در دسامبر ۲۰۰۷ خلاصه طبقه بندی نشده ای از گزارش اطلاعات ملی این کشور درباره ی برنامه هسته ای ایران منتشر کرد. بر اساس این گزارش جامعه اطلاعاتی آمریکا با اطمینان بالایی گفته است که ایران برنامه تسلیحات هسته ای خود را در پاییز ۲۰۰۳ متوقف کرده است و اطمینان داده است که این برنامه از سال ۲۰۰۷ از سر گرفته نشده است. در این گزارش فعالیت هسته ای تسلیحاتی ایران، در قالب برنامه طراحی و ایجاد کاربری تسلیحاتی و همچنین تبدیل های مخفیانه اورانیوم و غنی سازی تعریف شده است. این اداره اطلاعاتی اظهار کرد، ایران از نظر فنی قادر به تولید اورانیوم غنی شده به اندازه کافی برای سلاح هسته ای در ساله های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ است.

۲۰۰۸

۳ مارس ۲۰۰۸- ۱۳ اسفند ۱۳۸۶

 افزایش تحریم ها با صدور قطعنامه ۱۸۰۳




#مذاکره هسته ای #تحریم
قطعنامه ۱۸۰۳ سومین قطعنامه شورای امنیت پیرامون برنامه هسته‌ای ایران بود. مفاد آن به شکل رسمی توسط فرانسه و بریتانیا پیشنهاد شده بود. در قطعنامه‌های قبل اشخاص و شرکت‌های مشخصی به دلیل دست داشتن در برنامه هسته‌ای ایران شامل تحریم‌های مالی و مسافرتی قرار گرفته بودند. در این قطعنامه افراد جدیدی به لیست اضافه شدند. همچنین برای اولین بار تحریم‌هایی به‌طور کلی برای اقتصاد ایران وضع گردید که از جمله کنترل صادرات و واردات ایران و خصوصاً کالاهایی که دارای مصرف دوگانه در صنایع نظامی و غیرنظامی است می‌باشد که اقتصاد ایران را برای تهیه مواد اولیه کارخانحات دچار دشواری‌های گسترده‌ای کرد. همچنین تحت فشار قرار دادن موسسات مالی که با ایران کار می‌کنند و بانک‌های ایرانی و در نهایت تهدید به تحریم‌های بعدی در صورت عدم تعلیق غنی‌سازی از دیگر بخش‌های قطعنامه است. این قطعنامه بعداً در تاریخ بیستم ژوئیه ٢٠١۵ توسط قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت ملغی شد.
خزاعی سفیر ایران در سازمان ملل که در اجلاس شورای امنیت نیز حضور داشت گفت: «جامعه بین‌الملل همچنین امروز شاهد است که این شورا یک بار دیگر جهت اتخاذاقدامی غیرقانونی علیه ملتی سرفراز و مصمم مورد سوءاستفاده قرار گرفته، ملتی که صرفاً از حقوق قانونی و لاینفک خود طبق معاهدات بین‌المللی دفاع می‌کند... آمریکا تلاشی عمدی را برای خراب کردن همکاری ایران و آژانس شروع کرده‌است.»
۱۴ ژوئن ۲۰۰۸- ۲۵ خرداد ۱۳۸۷

 فرایند انجماد در مقابل انجماد به منظور محدود کردن فعالیت های هسته ای ایران




#مذاکره هسته ای #تحریم
گروه ۵+۱ ،به منظور به روز کردن بسته های انگیزشی سال۲۰۰۶ ، در ژوئن ۲۰۰۸ پیشنهاد جامعی را به ایران داد.
این پیشنهاد چهارچوب مشابهی با پیشنهاد ۲۰۰۶ داشت اما به شکل ویژه ای بر روی فرآیند اولیه "انجماد در مقابل انجماد" دست گذاشته بود. بر اساس این فرآیند ایران باید فعالیت غنی سازی خود را به حداقل می رساند و شورای امنیت سازمان ملل متحد متعهد می شد که تحریم های بیشتری را اعمال نکند.

۲۰۰۹

۸ آوریل ۲۰۰۹- ۱۹ فروردین ۱۳۸۸

 اعلام آمادگی دولت اوباما برای ادامه مذاکرات




#مذاکره هسته ای
دولت جدید آمریکا به ریاست جمهوری باراک اوباما، با بررسی سیاست های جدید اعلام کرد که به طور کامل در مذاکرات ۵ +۱ شرکت خواهد کرد. در دولت قبل این اقدام وقتی انجام می گرفت که ایران تمام خواسته های سازمان ملل را براورده کند.
۱۲ ژوئن ۲۰۰۹- ۲۲ خرداد ۸۸

 انتخابات ریاست جمهوری ایران





انتخابات ریاست جمهوری در ایران برگزار شد. برخی موسوم به جنبش سبز، ادعا داشتند که در انتخابات تقلب صورت گرفته است. به دلیل تظاهرات و اعتراضاتی که در این باره صورت گرفته، موجب شده تلاش های دیپلماتیک برای مذاکرات هسته ای به تعویق بیفتد. با این وجود، دستگاه اجرایی اوباما بطورجدی دستیابی به یک راه حل براساس مذاکره را دنبال کرد.
باراک اوباما در رابطه با انتخابات ۸۸ گفت: ایرانیها باید شجاعت لازم برای آزادی بیان را داشته باشند و به اعتراضات خود ادامه دهند. همچنین او در مقطعی میرحسین موسوی را نماد غرب‎گرایی در ایران خواند و بارها برخورد نظام با آشوبگران را تقبیح کرد و گفت: سیاست ایران در این مورد روی سیاست امریکا تاثیر جدی خواهد گذاشت. اوباما حتی به عزت خاموش اصلاح طلبان حاضر در خیابان های تهران قسم خورده بود.
هیلاری کلینتون در جریان فتنه ۸۸ گفت: " آمریکا در تلاش است تا به طریقی که فعالیت نیروهای دموکراتیک در ایران تضعیف نشود و همچنین این نیروها به خطر نیفتند، از آنها حمایت کند."
هیلاری کلینتون در مصاحبه سوم آبان ۹۰ با بی بی سی فارسی، به صراحت گفت: «دولت آمریکا از بیرون ایران هر حمایتی از دستش بر می آمد از معترضان کرد، از جمله از سایت توییتر خواست که اعمال تغییرات خود را مدتی به تعویق بیندازد، اما در عین حال مراقب بود که زیاده روی نکند.»
۱۹ اکتبر ۲۰۰۹- ۲۷ مهر ۱۳۸۸

 نخستین گفتگوی دو جانبه بین مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی




#مذاکره هسته ای
 در دیدار بین ایران و گروه ۵ به علاوه ۱ (۵ عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و آلمان) در ژنو، در اکتبر ۲۰۰۹ ،مذاکره کنندگان ایرانی و آمریکایی برای نخستین بار گفتگو های دوجانبه ای داشتند.
بطور اصولی، ایران موافقت کرد که ۸۰ درصد از ذخایر اورانیوم غنی شده در سطح پایین خود را با میله های سوخت برای راکتور تحقیقاتی تهران مبادله کند. اما طی چند روز، مخالفت های داخلی در ایران معامله را بر هم زد. کوشش های چند هفته بعد روسیه در وین برای نجات این توافق نیز بی ثمر ماند.
سپتامبر ۲۰۰۹

اوج بحران هسته ای ایران و تهدید ایران به حمله نظامی




#مذاکره هسته ای
هنگامیکه در سپتامبر ۲۰۰۹ ایران وجود تاسیسات غنی سازی سری در فوردو، تاسیساتی در عمق کوه ھای اطراف قم، را فاش نمود، بحران هسته ای اوج گرفت. کمی پیش ازاین اعلام، رئیس جمهور اوباما، نخست وزیر انگلیس گوردون براون، و رئیس جمهور فرانسه نیکوال سرکوزی وجود آن را طی یک کنفرانس خبری اعلام کرده بودند. با کمرنگ شدن امید ها برای رسیدن به یک سازش از راه مذاکره، تهدید آمریکا و اسرائیل به حمله نظامی به تاسیسات هسته ای ایران جدی تر شد.
۱۶ سپتامبر ۲۰۰۹- ۲۵ شهریور ۱۳۸۸

 حمله سایبری به تاسیسات هسته ای نطنز




#حمله به تاسیسات هسته ای
یکی از مهم ترین حملات انجام شده به تاسیسات ایران، ویروس استاکس نت بود که در سال ۲۰۰۹ علیه تاسیسات نطنز استفاده شد. این ویروس با افزایش سرعت دوران سانتریفیوژها باعث از کار افتادن آنها شد. طبق برآورد دیوید بلر، این ویروس برنامه هسته ای ایران را یکسال، و به زعم رالف لانگر دو سال به عقب راند.بر کسی پوشیده نیست که این ویروس توسط ایالت متحده نوشته شده و به صورت بین المللی منتشر شده و نهایتا به تاسیسات نطنز رخنه کرده است. ویروس استاکس نت با افزایش سرعت روتورهای موجود در سانتریفیوژ ها و بالا بردن فشار دیواره آنها، منجر به درهم شکسته شدن سانتریفیوژها می شد.

۲۰۱۰

۹ فوریه و ۹ ژوئن ۲۰۱۰- ۲۰ بهمن ۱۳۸۸ و ۲۶ اردیبهشت ۱۳۸۹

 بیانیه تهران و آغاز غنی سازی ۲۰ درصد




#مذاکره هسته ای
در ۹ فوریه ۲۰۱۰ ،ایران غنی سازی اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد را (بر مبنای TTR) آغاز کرد. در ۱۷ می ۲۰۱۰ برزیل و ترکیه اعلام کردند در زمینه تبدل سوخت به یک توافق رسیده اند. ایران ۱۲۰۰ کیلوگرم LEU را به ترکیه خواهد فرستاد تا در ازای آن ۱۲۰ کیلوگرم اورانیوم موردنیاز برای رآکتور تحقیقاتی تهران دریافت کند. وزیر امور خارجه ترکیه، احمد داود اوغلو، اعلام کرد که این توافق یک نقطه عطف تاریخی محسوب می شود. رئیس جمهور لولا و اردوغان تاکید کردند با توجه به اینکه ایران توافقنامه را امضا کرده است، دیگر نیازی به وضع تحریم های جدید نیست. همزمان با مذاکرات ترکیه و برزیل با ایران، آمریکا در شورای امنیت در حال چانه زنی برای وضع تحریم های جدید علیه ایران بود.
زمان رجوع به راه حل دیپلماتیک گذشته بود و حالا خیلی دیر بود که ایالت متحده به آن دوباره بازگردد. وزارت امور خارجه امریکا نسبته به توافق ترکیه و برزیل گفت در این توافق نکته جدیدی نمی بیند. آنها به درج نشدن توقف غنی سازی در ایران در توافق که از سال ۲۰۰۹ خواسته شده بود، نقد داشتند. در ۹ ژوئن ۲۰۱۰، گروه وین (فرانسه، روسیه، آمریکا و آژانس) بیانیه تهران را که ترکیه، برزیل و ایران اعلام کرده بودند را رد کرد. ۵ ساعت بعد شورای امنیت ملی ملل متحد قطعنامه ای را علیه ایران به رای گذاشت.
۱۴ مارس ۲۰۱۰ – ۲۳ اسفند ۱۳۸۸

 خرید بمب اتمی از دانشمند هسته ای پاکستان




#مذاکره هسته ای
بر اساس مقاله ای که در روز ۱۴ مارس ۲۰۱۰ در روزنامه واشنگتن پست چاپ شد، یکی از مهمترین در خواست های دولت ایران خرید بمب اتمی از عبدالقدیر خان در اواخر دهه هشتاد میلادی بود.
به نوشته این روزنامه، عبدالقدیر خان موفق شد که نقشه ساختن بمب، قطعات سانتریفیوژ، چندین سانتریفیوژ پاکستانی، نقشه طراحی و ساخت سانتریفیوژ به علاوه لیست تهیه کنندگان تجهیزات اتمی را به دولت ایران بفروشد. به این دلیل خیلی ها معتقدند که بسیاری از سانتریفیوژ های ایرانی بر اساس طرح پاکستان ساخته شده اند.
۹ ژوئن ۲۰۱۰- ۱۹ خرداد ۱۳۸۹

 توقف ساخت مراکز هسته ای با صدور قطعنامه ۱۹۲۹




بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ ایران بایستی ساخت تمام مراکز غنی‌سازی اورانیوم یا تأسیسات اتمی آب سنگین (مراکز پلوتونیوم) را متوقف و از ساخت تأسیسات مشابه خودداری کند. در صورت عدم رعایت این مفاد، تحریم های سنگینی برای ایران تعیین شد. برزیل و ترکیه به آن رای منفی داده و لبنان رای ممتنع داد. دو هفته بعد آمریکا، تحریم نفتی جدیدی را علیه ایران با اکثریت قاطع آرا به تصویب رساند. رئیس جمهور اوباما قانون تحریم نفتی را در اول جولای امضا کرد.
با توجه به شکست مذاکرات تبادل سوخت، ایران تولید اورانیوم با غنای بالا را ادامه داد. با افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده، به غرب فشار آورد تا توقف غنی سازی را به عنوان پیش شرط مذاکرات طرح نکند.
ژانویه ۲۰۱۰

 مذاکرات هسته ای در ژنو و استامبول




#مذاکره هسته ای
گروه ۵+۱ و ایران در دسامبر ۲۰۱۰ در ژنو و در ژانویه ۲۰۱۰ در استانبول با یکدیگر مذاکره کردند.
این مذاکرات نیز با شکست مواجه شد، زیرا نه امریکا و نه ایران پیش شرط های یکدیگر را نپذیرفتند. آمریکا اصرار داشت تا ایران توقف غنی سازی را به عنوان پیش شرط بپذیرد، در حالی که ایران بیان می داشت غنی سازی یک حق حاکمیتی این کشور است.

۲۰۰۷ – ۲۰۱۰

 ترور دانشمندان هسته ای ایران




از سال ۲۰۰۷ به بعد، به پنج دانشمند هسته ای ایران سوئ قصد شد. فریدون عباسی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در اثر الصاق یک بسته منفجره به خودروی وی در نوامبر ۲۰۱۰ مجروح شد. طبق تحقیقات به عمل آمده توسط ایران چندین نفر دستگیر شدند. شواهد موضوع حاکی از این بود که این افراد با عملیات ترور مسعود علی محمدی در ژانویه ۲۰۱۰ مرتبط بودند. پس از بازجویی مظنونین، وزیر کشور ایران اعلام کرد که این افراد با سرویس های جاسوسی ایالات متحده بریتانیا و اسرائیل در ارتباط بودند.

۲۰۱۱

۱۶ فوریه ۲۰۱۱ – ۲۷ بهمن ۱۳۸۹

تایید وجود ظرفیت ساخت تسلیحات هسته ای ایران




#مذاکره هسته ای
مقامات اطلاعاتی آمریکا به کمیته سنا گفتند که ایران هنوز تصمیم نگرفته است که آیا می خواهد تسلیحات هسته ای خود را توسعه دهد یا خیر. اما با توجه به ظرفیتی که در مواد دارد این گزینه را باز نگه داشته است.
۸ نوامبر ۲۰۱۱- ۱۷ آبان ۱۳۹۰

 گزارش آژانس در خصوص ابعاد نظامی فعالیت های هسته ای ایران




در ۸ نوامبر ۲۰۱۱، آژانس گزارشی را منتشر کرد که رسانه های غربی آن را "تغییر بازی" و "چرخشگاه" نامیدند. بار دیگر، تمرکز این گزارش درباره تاسیسات و مواد هسته ای موجود در ایران نبود، بلکه به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران پرداخته بود، به عنوان مثال به تحقیقات و مطالعاتی که به مواد منفجره هسته ای مربوط می شد. این گزارش دغدغه هایی را ایجاد کرد مبنی بر اینکه فعالیت های مرتبط با تسلیحات هسته ای ایران بعد از سال ۲۰۰۳ اتفاق افتاده است. اطلاعات این گزارش از سایر کشورها دریافت شده بود. البته آژانس تحقیقاتی نیز داشته است. 
به نظر رسیده بود که اطلاعات این گزارش با اطلاعات ملی ایالات متحده در سال ۲۰۰۷ مطابقت داشت.در گزارش آژانس آمده است که ایران اتاقکی بزرگ را در مجتمع نظامی پارچین ساخته و نصب کرده است تا آزمایش های انفجاری در آنجا صورت پذیرد.
بازرسان آژانس در سال ۲۰۰۴ از پارچین بازدید به عمل آوردند و هیچ شواهدی مربوط به برنامه هسته ای در آنجا یافت نشد. ایران دو بار دیگر به آژانس اجازه بازدید از سایت پارچین را داد، یکبار در ژانویه ۲۰۰۵ و دیگری در نوامبر ۲۰۰۵. آژانس از ۵ ساختمان موجود در سایت بازدید کرد و هیچ مدرکی برای اثبات اداهای طرح شده درباره آزمایش هسته ای نیافت. بنا به گفته های رابرت کلی، مطالب بیان شده درباره ابعاد نظامی برنامه هسته ای ایران که در گزارش نوامبر ۲۰۱۱ و دیگر گزارش های آژانس به آنها اشاره شد، اطلاعات سازمان های جاسوسی بود که در اختیار آژانس قرار داده شده بود و اکثر آنها توسط سرویس های جاسوسی طرف ثالث تهیه شده بود.

۲۰۱۲

۲۹ تا ۳۱ ژانویه ۲۰۱۲ – ۹ تا ۱۱ بهمن ۱۳۹۰

 موافقت با تحقیق در باره ابعاد نظامی و تسلیحاتی فعالیت های هسته ای ایران




در پی تبادل نامه هایی بین ایران و اتحادیه اروپا، این موافقت حاصل شد که تیمی از آژانس برای بررسی و تحقیق درباره ی ابعاد نظامی و تسلیحاتی فعالیت هسته ای ایران به این کشور سفر کند.
آوریل ۲۰۱۲

 ادامه مذاکرات ایران و ۵+۱- مذاکرات در استانبول، بغداد و مسکو




#مذاکره هسته ای
مذاکرات ایران و کشورهای ۵+۱ همچنان ادامه داشت. طرفین در آوریل ۲۰۱۲ در استانبول با یکدیگر مذاکره کردند. دیدارهای دیگری در بغداد و مسکو در ماه می و ژوئن همان سال انجام شد. کشورهای ۵+۱ از موضع سرسختانه اولیه خود مبنی بر اینکه ایران می بایست فردو را تعطیل و غنی سازی ۷۵/۱۹ درصد را متوقف کند، عدول کردند و خواستار تعلیق موقت فعالیت های هسته ای ایران شدند. ایران نیز کمی مواضع پیشین خود را تغییر داد. پیش از این ایران اعلام کرده بود به هیچ وجه فعالیت های غنی سازی را متوقف نخواهد کرد. در مذاکرات آلماتی قزاقستان در اوایل ۲۰۱۳ ایران اعلام کرد ممکن است تواقف شش ماهه را بپذیرد. اما در مذاکرات مارس و آوریل ۲۰۱۳ در استانبول و آلماتی طرفین حاضر نشدند اختلافات را کنار گذاشته و به توافق دست یابند.
۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ -۱ دی ۱۳۹۱

 تحریم شهروند و شرکت های مرتبط با صنعت هسته ای و موشکی




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا ۴ شرکت و یک شهروند ایرانی دیگر را به اتهام ارتباط با برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ایران در لیست تحریم‌های خود قرار داد.

۲۰۱۳

ژانویه ۲۰۱۳ – بهمن ۱۳۹۱

دومین نامه اوباما به رهبر ایران




#مکاتبه
باراک اوباما دومین نامه خود را ایت الله خامنه ای رهبر ایران در کشاکش مباحث هسته‌ای نامه‌ای خطاب به رهبر معظم انقلاب نوشت و در آن از آمادگی واشنگتن برای رسیدن به توافقی دوجانبه با تهران در پرونده‌ی هسته‌ای خبر داد ولی این بار نیز یک سال و نیم پس از صدور نامه از موضع مدعی وارد صحنه شد و ایران را متهم کرد که در تلاش برای تولید بمب اتمی است و از این رو غرب ناگزیر بر حجم و گستره‌ی تحریم‌ها علیه ایران می‌افزاید.
۲۷ فوریه ۲۰۱۳ -۹ اسفند ۱۳۹۱

 تصویب قانون ممانعت از ایران هسته ای ۲۰۱۳




#تحریم #بلوکه شدن دارایی ها
"قانون ممانعت از ایران هسته‌ای ۲۰۱۳" با حمایت هر دو حزب آمریکا تصویب شد. این قانون فهرست شرکت‌های ایرانی تحریم شده را افزایش داد و دارایی‌های ایران در منطقه یورو را نیز مصادره می‌کرد.

۲۰۱۴

نوامبر ۲۰۱۴- مهر ۱۳۹۳

 سومین نامه اوباما به رهبر ایران




#مکاتبه
اوباما سومین نامه را در کشاکش دو بحث موازی خطاب به آیت الله خامنه‌ای ارسال کرده است. یکی از این مباحث ناکام شدن آمریکا از ورود دوباره‌ی نظامی به فضای عراق به‌دلیل مخالفت جدی هم‌پیمانان ایران در این کشور و یکی دیگر مواجهه‌ی آمریکا با شروط اعلام شده‌ی ایران توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و پرونده‌ی هسته‌ای و مذاکرات ایران و غرب در این خصوص است. در واقع آمریکا همواره برای رفع مشکل خود و یا هموارسازی راه برای فزون‌خواهی با ایران مکاتبه کرده و از این رو می‌توان با قاطعیت گفت که نامه‌ی یک ماه پیش اوباما هم ارتباط مستقیمی با بن‌بست‌های آمریکا در حوزه‌ی سیاست خارجی و به‌ویژه پرونده‌های مرتبط با ایران دارد.
۷ تا ۱۰ نوامبر ۲۰۱۳ – ۱۶ تا ۱۹ آبان ۱۳۹۲

 ادامه مذاکرات هسته ای




#مذاکره هسته ای
گروه ۵+۱ و ایران در ژنو برای ادامه مذاکرات بر سر برنامه هسته ای ایران دیدار کردند. در ۸ نوامبر ، در حالی که انتظار می رفت چند قدمی تا توافق نمانده است، جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده و وزارای خارجه سایر کشورها به ژنو رفته تا به مذاکرات بپیوندند. طرفین درباره ی اولین فاز این قرارداد به توافقی نرسیدند، اما اعلام شد که مذاکرات در ۲۰ نوامبر در ژنو ادامه خواهد یافت.
۲۴ نوامبر ۲۰۱۳ – ۳ آذر ۱۳۹۲

 از تماس تلفنی اوبا و روحانی تا توافق هسته ای موقت




#مکاتبه
باراک اوباما، در سپتامبر ۲۰۱۳ با رئیس جمهور منتخب ایران، حسن روحانی تماس گرفت تا درباره ی برنامه ی هسته ای ایران گفتگو کنند. از دوران پیروزی انقلاب ایران، این اولین تماس مستقیمی بود که بین روسای جمهور دو کشور اتفاق می افتاد. دو ماه بعد، ایران و گروه ۵ به علاوه یک (۵ عضو دائمی شورای امنیت ملی سازمان ملل به علاوه آلمان) یک معاهده هسته ای اولیه را امضا کردند که بنا بر آن برخی از تحریم ها از ایران برداشته شد. اوباما این معاهده را مورد تحسین قرار داد زیرا محتمل ترین راه ها را برای تولید بمب در ایران را مسدود کرده بود ولی حسن روحانی از آن به عنوان یک پیروزی سیاسی یاد می کرد.
۹ تا ۱۰ نوامبر ۲۰۱۴- ۱۸ و ۱۹ آبان ۱۳۹۳

دیدار وزرای خارجه دو کشور در مسقط




#مذاکره هسته ای
وزیر خارجه ایران جواد ظریف و وزیر خارجه آمریکا جان کری در مسقط عمان برای ادامه مذاکرات هسته ای دیدار داشتند. کاترین اشتون مذاکر کننده ارشد گروه ۵+۱ نیز در این دیدار حضور داشت. ادامه ی این مذاکرات با حضور وزاری خارجه ۵+۱ از ۱۸ تا ۲۴ نوامبر ۲۰۱۴ در وین ادامه پیدا کرد.
۲۳ و ۲۴ ژانویه ۲۰۱۵- ۳ و ۴ بهمن ۱۳۹۳

دیدار شرمن با عراقچی




#مذاکره هسته ای
وندی شرمن (معاون امور سیاسی وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا) و هلگا اشمیت ،(مدیر سیاسی اتحادیه اروپا) بار دیگر در زوریخ سوئیس با عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه ایران دیدار کردند.
۲۶ ژوئن ۲۰۱۵ – ۵ تیر ۱۳۹۴

 ملحق شدن کری به تیم مذاکره




#تحریم
 جان کری وزیر امور خارجه آمریکا برای ادامه مذاکرات درباره توافق هسته ای با ایران و ۱+۵ وارد وین شد. وزیر انرژی آمریکا ارنست مونیز به کری پیوست.
۱۹ جولای ۲۰۱۵ – ۲۸ تیر ۱۳۹۴

 بازبینی ۶۰ روزه توافقنامه توسط کنگره




#مذاکره هسته ای
 دولت اوباما توافق جامع و اسناد حمایتی را برای کنگره ارسال کرد و بر اساس قانون بازنگری توافقنامه هسته ای ایران، دوره ۶۰ روزه برای بازبینی آغاز شد.
۱۴ جولای ۲۰۱۵- ۲۳ تیر ۱۳۹۴

برنامه جامع اقدام مشترک (ّبرجام)




#مذاکره هسته ای
ایران، گروه ۵+۱ و اتحادیه اروپا، درباره ی برنامه هسته ای ایران به توافقی به نام، برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) رسیدند. در مقابل لغو تحریم ها، ایران موافقت کرد تا مجموعه ای از اقدامات را انجام دهد، از جمله متوقف کردن رآکتور هسته ای اراک و طراحی مجدد آن، ارائه مجوز برای مکانیزم های تاییدی و تصادفی و محدود کردن غنی سازی اورانیوم حداقل برای ۱۵ سال. ایران اجازه دارد به مدت ۸ سال به تحقیق و توسعه در زمینه غنی‌سازی اورانیوم ادامه بدهد اما این امر تنها در تأسیسات نطنز می‌بایست صورت گیرد. این بدین سبب است که «زمان ایران برای تولید مواد مورد نیاز برای ساخت تنها یک سلاح هسته‌ای» به ۱ سال برسد. بسیاری از نمایندگان جمهوری خواه و برخی از نمایندگان دموکرات آمریکا با این توافق مخالف بوده و بر این اعتقاد بودند که لغو تحریم ها باعث تقویت دولت ایران و ایجاد بی ثباتی در منطقه می شود.
 ۱۱ آگوست ۲۰۱۵ – ۲۰ مرداد ۱۳۹۴

انتشار دستورالعمل بازنگری تحریم های ایران توسط وزارت خزانه داری آمریکا




#تحریم
 وزارت خزانه داری آمریکا دستورالعملی را با عنوان بازنگری تحریم های ایران منتشر کرد. در این گزارش آمده بود براساس برنامه جامع اقدام مشترک، زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید کند، ایران به تعهدات کلیدی خود که در برجام به آنها اشاره شده ، پایبند بوده است ، تحریم های اعمال شده علیه ایران به صورت مرحله به مرحله برداشته خواهند شد. تاریخ آغاز کاهش تحریم ها بر اساس طرح جامع اقدام مشترک همانطور که در متن این سند نیز آمده «روز اجرا» موافقتنامه است. پیش از روز اجرا ، دولت آمریکا دستورالعملی مرتبط با اجرای روند کاهش تحریم‌ها بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک منتشر خواهد کرد.
۱۶ اوت ۲۰۱۵ – ۲۵ مرداد ۱۳۹۴

 تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی




#مذاکره هسته ای
در پایان جلسه علنی روز یکشنبه ۲۵ مرداد مجلس بیانیه ای با ۲۰۱ امضا از نمایندگان بررسی و تصویب برجام در مجلس مورد حمایت واقع شد. در این بیانیه آمده براساس اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی بررسی متن برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام از وظایف قانونی مجلس شورای اسلامی ونمایندگان ملت است و مستلزم ارائه اطلاعات و همکاری تمامی دستگاه های ذیربط است.
۱۰ سپتامبر ۲۰۱۵- ۱۹ شهریور ۱۳۹۴

ممانعت برای لغو تحریم ها




#تحریم
مجلس نمایندگان آمریکا درباره به پیش بردن تدابیر سه گانه در خصوص بحث توافقنامه هسته ای ایران رای گیری کرد که شامل ممانعت از اقدام باراک اوباما برای برداشتن تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران شد.
۱۱ سپتامبر ۲۰۱۵ – ۲۰ شهریور ۱۳۹۴

 بی نتیجه مادن تلاش جمهوری خواهان برای رد برجام




#مذاکره هسته ای
در جلسه رای گیری سنا درباره ادامه یا پایان بررسی توافق هسته ای در کنگره آمریکا، تعداد ۴۲ سناتور دموکرات حامی توافق هسته‌ای رای به پایان این بررسی دادند. با این وصف موضوع بررسی توافق هسته‌ای در کنگره آمریکا پایان یافت و با این تصمیم طرح جمهوری خواهان برای رد برجام رای نیاورد.
۱۴ سپتامبر ۲۰۱۵ – ۲۳ شهریور ۱۳۹۴

نشست ایران، چین و آمریکا




#مذاکره هسته ای
مقامات انرژی اتمی کشورهای چین، ایران و امریکا در حاشیه نشست عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی، سه جانبه دیدار و در خصوص موضوعات مرتبط با برجام مذاکره و تبادل نظر کردند. چگونگی تنظیم اسناد مرتبط با نحوه اجرای بازطراحی اراک از جمله موضوعات مطروحه در این نشست بود.
۱۸ سپتامبر ۲۰۱۵ -۲۷ شهریور ۱۳۹۴

انتصاب استیون مول به سمت هماهنگ کننده اجرای برجام




#مذاکره هسته ای
جان کری با صدور بیانیه ای استیون مول سفیر سابق امریکا در لهستان که دارای تجربه کار در مسائل هسته ای و تحریم ها بود را به سمت هماهنگ کننده ارشد امریکا برای اجرای توافق هسته‌ای انتصاب کرد : استیو هدایت تلاش های بین سازمانی را برای تضمین اینکه گام های هسته ای که ایران بر اساس برجام به آنها متعهد شده است را کامل اجرا می کند و راستی آزمایی در این مورد و همچنین اینکه ما و شرکایمان بعد از این گام های هسته‌ای اقدامات متقابل در مورد تحریم‌ها اتخاذ کنیم برعهده خواهد داشت.
۷ اکتبر ۲۰۱۵ – ۱۵ مهر ۱۳۹۴

نظر رهبر ایران راجع به مذاکرات برجام




#مذاکره
رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان و اعضای نیروی دریایی سپاه گفت مذاکره با آمریکا به معنای باز کردن مسیر برای نفوذ در عرصه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی کشور است، در این مذاکرات، طرف مقابل (اخیر هسته‌ای) تلاش داشت، از هر فرصتی برای نفوذ استفاده کند و حرکتی بر خلاف منافع ملی کشور انجام دهد، البته مذاکره‌کنندگان ایرانی، حواسشان جمع بود، اما بالاخره آمریکایی‌ها در جاهایی فرصت پیدا کردند، مذاکره با آمریکا ممنوع است زیرا این مذاکره نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضررهای بی‌شماری نیز دارد.
 ۱۸ اکتبر ۲۰۱۵ – ۲۶ مهر ۱۳۹۴

آغاز اجرای برجام




#مذاکره هسته ای
در متن برجام پیش‌بینی شده بود آغاز اجرای توافق ۹۰ روز پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت انجام شود. که براساس آن طرفین باید اقداماتی انجام دهند برهمین اساس، محمدجواد ظریف و فدریکا موگرینی در بیانیه ‌ای مشترک، اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را اعلام کردند. رئیس جمهور آمریکا نیز در حکمی برای آماده سازی اجرای برجام خطاب به وزیر خارجه، وزیر خزانه داری ، وزیر بازرگانی و وزیر انرژی آمریکا نوشت امروز مطابق با هجدهم اکتبر ۲۰۱۵، مصادف با روز تصویب براساس برجام است من بدین وسیله به شما دستور می دهم تدابیر مقتضی بیشتر را به منظور تضمین اجرای سریع و موثر تعهدات آمریکا مندرج در برجام و مطابق با قانون آمریکا اتخاذ کنید. به ویژه، مطابق با الزامات قانون آمریکا.
۱۷ ژانویه ۲۰۱۶- ۲۷ دی ۱۳۹۴

آغاز اجرای برجام




#مذاکره هسته ای#تحریم 
گزارش تایید نهایی اجرای تعهدات ایران در برجام توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی منتشر شد و در اختیار اعضای شورای حکام و سازمان ملل قرار گرفت. آمانو در این گزارش تایید کرد ایران به تعهدات خود عمل کرده است. این گزارش که با عنوان «راستی آزمایی و نظارت بر برنامه هسته ای ایران با توجه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت منتشر شده » تایید کرد، ایران درباره برنامه هسته‌ای خود براساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اقدام کرده و با آژانس در این زمینه همکاری لازم را صورت داده است.
آغاز اجرای برجام اعلام شد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقر سازمان ملل متحد در وین، بیانیه مشترک ایران و اتحادیه اروپا را درباره برجام قرائت کردند. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا هم با صدور فرمان اجرایی، لغو تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته ای ایران را اعلام کرد.
پایگاه اینترنتی وزرات خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد افراد و نهادهایی را که در کار به دست آوردن اقلام مربوط به موشک های بالستیک ایران هستند، تحریم می کند. این اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا یازده فرد و نهاد مسئول حمایت از برنامه موشک های بالستیک ایران را هدف قرار می‌دهد. بر این اساس اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) نام یازده فرد حقیقی وحقوقی را که در کار استحصال از طرف برنامه موشک های بالستیک ایران هستند، در شمول این تحریم ها قرار داد.
پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای که منتهی به برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و ۵+۱ گردید، رئیس جمهور آمریکا پس از راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت های هسته ای طی دستور اجرایی ۱۳۷۱۶، تحریم های هسته ای ایران را لغو کرد. لغو تحریم های هسته ای ایران منجر به بی اثر شدن دستورهای اجرایی ۱۳۵۷۴، ۱۳۵۹۰، ۱۳۶۲۲، ۱۳۶۴۵ و همچنین اصلاح دستور اجرایی ۱۳۶۲۸ و سایر تحریم های ثانویه ایران که با تحریم بخش هسته ای ایران در ارتباط بودند، گردید.
۲۵ فوریه ۲۰۱۶ – ۶ اسفند ۱۳۹۴

انتشار گزارش های اولیه راجع به برجام توسط دولت آمریکا




#مذاکره هسته ای
اداره پاسخ گویی دولت آمریکا گزارش اولیه خود درباره طرح جامع اقدام مشترک با ایران را منتشر کرد،‌ گزارشی که در آن آمده: بررسی‌های اولیه اداره پاسخ گویی دولت آمریکا نشان می‌دهد آژانس بین المللی انرژی اتمی ممکن است در زمینه بازرسی و راستی‌آزمایی اجرای تعهدات خاص مرتبط با هسته‌ای از سوی ایران، بر اساس برجام با چالش هایی مواجه باشد.
۱۴ مارس ۲۰۱۶ – ۲۴ اسفند ۱۳۹۴

ادعای نقض قطعنامه ۲۲۳۱




#مذاکره هسته ای
سامانتا پاور نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل متحد گفت در جلسه ای که آزمایشات موشک بالستیک ایران در شورای امنیت ملی مطرح شد، معلوم گردید آزمایشات با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد متناقض است. در ۱۵ مارس ظریف گفت آزمایشات با قطعنامه منطق است زیرا موشک ها طوری طراحی نشده اند که بتوانند کلاهک های هسته ای را حمل کنند.
۲۱ مارس ۲۰۱۶ – ۲ فروردین ۱۳۵۹

زمزمه خروج از برجام




#مذاکره هسته ای
 ترامپ در کنفرانس سالانه "کمیته روابط عمومی اسرائیل آمریکا" خاطرنشان کرد: "اولویت شماره یک او خروج از توافق فاجعه بار با ایران است."
۱۶ آوریل ۲۰۱۶ – ۲۸ فروردین ۱۳۹۵

 مصاحبه سیف با بلومبرگ : سهم ایران تقریبا هیچ




#مذاکره هسته ای
ولی‌الله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران در سخنرانی در شورای روابط خارجی آمریکا و همینطور مصاحبه با شبکه تلویزیونی بلومبرگ گفت همتایان توافق به تعهدات خود پایبند نبوده‌اند و «هیچ کاری» به عنوان سهم آنان در این توافق صورت نگرفته است درمجموع، ما قادر نبوده‌ایم از اموال مسدودشده خود در خارج از کشور استفاده کنیم آنها (طرف‌های ایران در توافق هسته ای) به وظایف خود پایبند نبوده‌اند سیف همچنین از واشنگتن خواست کار بیشتری صورت دهد تا بانک های بین‌المللی با ایران معامله کنند و دسترسی ایران به موسسات مالی آمریکا تسهیل شود و هشدار داد در غیر این صورت، این توافق «براساس مفاد خود توافق از بین می‌رود.»
۲۳ آوریل ۲۰۱۶- ۳ اردیبهشت ۱۳۹۵

سومین کمیسیون مشترک برجام




#مذاکره هسته ای
سومین کمیسیون مشترک برجام در سطح معاونان وزیران خارجه ایران و پنج بعلاوه یک و همچنین معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هتل کوبورگ وین اغاز شد و پس از چهار ساعت پایان یافت.
۲۵ آوریل ۲۰۱۶- ۶ اردیبهشت ۱۳۹۵

فروش آب سنگین به آمریکا




#مذاکره هسته ای
 حسین جابر انصاری سخنگوی وزارت خارجه ایران درباره فروش آب سنگین به آمریکا گفت : مذاکرات فنی با آمریکا انجام و توافق آن هم اخیرا اعلام شد ضمن این‌که مذاکراتی هم با دولت روسیه برای فروش بخشی دیگری از آب سنگین در جریان است تصمیمی که در مراجع اتخاذ شده این است که حداقل ۷۰ تن از آب سنگین را در بازارهای بین المللی به فروش برساند و این مساله در برجام هم به رسمیت شناخته شده است.
۲۰ می ۲۰۱۶ -۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۵

اجلاس وزیران خارجه ناتو در ایران




#مذاکره هسته ای
وزرای خارجه آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه با حضور فدریکا موگرینی در حاشیه اجلاس وزیران خارجه ناتو در بروکسل نشستی برگزار و در بیانیه ای مشترک اعلام کردند: ما در برابر شرکت‌ها یا نهادهای مالی بین المللی که با ایران همکاری می‌کنند، تا زمانی که قوانین را اجرا کنند، نخواهیم ایستاد. ما متوجه هستیم که شرکت‌ها ممکن است سوالات و نگرانی‌هایی درباره مسائل مربوط به تحریم به منظور کسب و کار در ایران داشته باشند.
۱۴ ژوئن ۲۰۱۶ – ۲۵ خرداد ۱۳۹۵

نظر رهبر ایران درباره ی توافق هسته ای




#مذاکره هسته ای
آیت الله خامنه ای گفت: "ما توافق هسته‌ای را نقض نمی‌کنیم، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تهدید می‌کنند که توافق هسته ای را پاره می‌کنند، اگر آنها این کار را بکنند، ما هم این توافق را آتش می زنیم."
۱۵ ژوئن ۲۰۱۶ – ۲۶ خرداد ۱۳۹۵

موانع بر سر اجرای برجام




#مذاکره هسته ای
محمدجواد ظریف و جان کری در اسلو پایتخت نروژ درباره روند اجرای برجام و موانعی که در این باره وجود دارد، گفتگو کردند. ظریف در نشست خبری مشترک با موگرینی با بیان اینکه آمریکا تحریم ها را روی کاغذ لغو کرده، تلاش های بیشتر مقامات امریکایی را برای برطرف کردن جو روانی حاصل تحریم ها که موجب تعلل بانک ها و شرکت‌های غربی در همکاری با ایران شده است؛ خواستار شد.
۱۹ ژوئن ۲۰۱۶ – ۳۰ خرداد ۱۳۹۵

 توافق ایران و بوئینگ برای خرید هواپیما




#تحریم
علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران گفت این سازمان و شرکت هواپیمایی بوئینگ به یک توافق مکتوب در زمینه خرید هواپیما رسیدند. عابدزاده تعداد هواپیماهای مورد توافق را ۱۰۰ هواپیما عنوان کرد و افزود که شرکت بوئینگ درخواست رسمی خود برای کسب مجوز نهایی فروش هواپیما را به خزانه‌داری آمریکا ارائه کرده و قرار است پس از کسب این مجوز، متن قرارداد نهایی بین دو طرف منعقد شود.
۷ ژوئیه ۲۰۱۶- ۱۷ تیر ۱۳۹۵

 مخالفت کنگره با فروش هواپیما به ایران




#تحریم
مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را با ۲۳۹ رای موافق در مقابل ۱۸۵ رای مخالف تصویب کرد که هدفش جلوگیری از فروش هواپیمایی بوئینگ به ایران است این طرح سه ماده ای که دو ماده آن به تصویب رسید براساس یکی از آنها ، وزارت دارایی آمریکا را مجبور می کند جواز فروش هواپیما صادر نکند و دیگری بانک‌های آمریکایی را از اعطای وام برای تامین هزینه خرید این هواپیماها منع می‌کند.
۲۱ سپتامبر ۲۰۱۶ – ۳۱ شهریور ۱۳۹۵

 اجازه فروش هواپیما به ایران




#تحریم # مذاکره هسته ای
وزارت خزانه داری از اداره کنترل دارایی های خارجی آمریکا به ایرباس و بوئینگ اجازه فروش هواپیما به ایران را داد. این مجوزها برای تحریم های لغو شده به عنوان بخشی از برجام امکان پذیر شد.
۲۲ سپتامبر ۲۰۱۶ – ۱ مهر ۱۳۹۵

 بررسی پیشرفت برجام و سرعت لغو تحریم ها




#مذاکره هسته ای # تحریم
ایران و ۱+۵ در نیویورک برای بررسی پیشرفت اجرای برجام و سرعت لغو تحریم ها دیدار داشتند. این نشست اولین جلسه در سطح وزیران پس از اعلام اجرای این توافق در ژانویه است. حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران در همان روز در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، از کندی سرعت لغو تحریم ها ابراز نگرانی کرد و مدعی شد که ایالات متحده از شروط را رعایت نمی کند.
۸ نوامبر ۲۰۱۶ – ۱۸ آبان ۱۳۹۵

اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری آمریکا




#مذاکره هسته ای
دونالد ترامپ به عنوان چهل و پنجمین رئیس جمهور ایالات متحده انتخاب شد. در جریان مناظرات انتخاباتی ریاست جمهوری ، ترامپ از برجام به عنوان بدترین توافق در تاریخ آمریکا یاد کرد و متعهد شد که مجدداً در مورد آن مذاکره خواهد کرد. متحدان اروپایی ایالات متحده در ۱+۵ قبلاً اعلام کرده بودند که در برابر مذاکره مجدد مقاومت خواهند کرد.
۱ دسامبر ۲۰۱۶ – ۱۱ آذر ۱۳۹۵

 تمدید تحریم های ۱۰ ساله ایران




#تحریم #مذاکره هسته ای
کنگره تمدید اقدام برای تحریم های ۱۰ ساله ایران (ISA) را تصویب کرد که در ۱۵ دسامبر به قانون تبدیل شد.
۱۳ دسامبر ۲۰۱۶ – ۲۳ آذر ۱۳۹۵

 واکنش ایران به تمدید تحریم های ۱۰ ساله ایران




#تحریم #مذاکره هسته ای
رئیس جمهور روحانی اعلام کرد که ایران به تمدید قانون تحریم های ۱۰ ساله واشنگتن در رابطه با تحقیق و توسعه هسته ای برای کشتی های دریایی پاسخ خواهد داد.
۱۵ دسامبر ۲۰۱۶ – ۲۵ آذر ۱۳۹۵

 صدور معافیت های تحریمی ایران



#تحریم #مذاکره هسته ای
جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده در روز تمدید تحریم های ده ساله ایران، معافیت های تحریمی را مجدداً صادر کرد تا تعهد ایالات متحده به برجام را نشان دهد.
۱۲ ژانویه ۲۰۱۷ – ۲۳ دی ۱۳۹۵

فروش هواپیما به ایران




#مذاکره هسته ای#تحریم 
ایران اولین محموله خود از سفارش ۱۰۰ پروند هواپیمای ایرباس را تحویل گرفت. این معامله در سایه ی لغو تحریم در ضمن برجام انجام شده بود.
۱۸ آوریل ۲۰۱۷ – ۱۹ فروردین ۱۳۹۶

 تایید پایبندی ایران به برجام از سوی آمریکا




#مذاکره هسته ای
رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا در نامه ای به پل رایان سخنگوی کاخ سفید به کنگره این اطمینان را داد که ایران به تعهدات خود در برجام پایبند است.
۱۷ می ۲۰۱۷ – ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶

گام مثبت ترامپ برای برجام




#تحریم
ایالات متحده آمریکا با تمدید لغو تحریم ها، به تعهدات خود در برجام پای بند ماند. این اولین بار بود که دولت ترامپ گام مثبتی در اجرای برجام برداشت. ۱۶ می وندی شرمن مذاکره کننده اصلی امریکا در برجام مخالفت خود را با قانون "مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در سال ۲۰۱۷" اعلام کرد.
۱۵ ژوئن ۲۰۱۷ – ۲۵ خرداد ۱۳۹۶

تصویب قانون مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده




#تحریم#مذاکره هسته ای
قانون مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ی ایران در ۲۰۱۷ با ۹۸ رای سنا به تصویب رسید. بخش هایی از این لایحه که با برجام تناقض داشت، تصحیح شد اما ایران معتقد است این لایحه با روح برجام در تناقض است.
۱۷ ژوئیه ۲۰۱۷ – ۲۶ تیر ۱۳۹۶

 پایبندی آمریکا به برجام؛ دیر و بااکراه




#تحریم #مذاکره هسته ای
دولت ترامپ با ساعت ها تاخیر و با اکراه پایبندی خود را به برجام اعلام کرد اما پس از دو روز تحریم های غیر هسته ای بر ایران اعمال کرد
۱۷ آگوست ۲۰۱۷- ۲۶ مرداد ۱۳۹۶

 انفجار در سایت فردو




#حمله به تاسیسات هسته ای
بر اثر انفجاری که به دلیل اتصال کابل های برق قم رخ داد، سایت فردو موقتا از فعالیت باز ایستاد. مقامات ایرانی بر این باور بودند که این قطعا یک خرابکاری است. اگرچه پس از بازرسی های آژانس از سایت فردو در روز بعد حادثه، هیچ شواهدی مبنی بر آسیب دیدن نیروگاه تامین برق موقت سایت فردو یافت نشد. به عقیده مقامات ایرانی، تمامی حملات پنهانی مذکور بخشی از یک راهبرد خرابکارانه گروهی با اسم رمز بازی های المپیک بود که در زمان دولت بوش اتخاذ شده بود.
۱۲ ژانویه ۲۰۱۸ – ۲۲ دی ۱۳۹۶

تمدید معافیت های تحریمی برای آخرین بار




#تحریم #مذاکره هسته ای
دولت ترامپ اعلام کرد در راستای پایبندی خود به برجام، معافیت ایران از تحریم های هسته ای را تمدید می کند. ولی این تمدید دیگر صورت نخواهد گرفت مگر اینکه کنگره قانونی را تصویب کند که ایرادات اشاره شده در برجام را حل کند. ترامپ اعلام کرده است که دولتش در حال رایزنی با متحدان اروپایی خود بر سر توافقی کامل تر در بازه زمانی محدود است که اگر ایران اقدام به ازمایش موشک های دور برد یا دستیابی به سلاح های هسته ای کرد، تحریم ها اعمال شود.
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا زندان رجایی‌شهر را به دلیل ارتباط با نقض حقوق بشر مورد تحریم قرار داد.
۱۵ مارس ۲۰۱۸ – ۲۴ اسفند ۱۳۹۶

برایان هوک و توافق “تکمیلی”




 #مذاکره هسته ای
برایان هوک (مدیر برنامه ریزی سیاست های وزارت امور خارجه) با نمایندگان E3 (فرانسه ، آلمان وانگلیس) در برلین ملاقات کرد تا مذاکراتی را درباره برجام و درخواست ترامپ برای توافق "تکمیلی" با اروپایی ها ادامه دهد. این مذاکرات در ۱۱ آوریل ۲۰۱۸ نیز از سر گرفته شد. در نتیجه در ۱۹ آوریل ۲۰۱۸، نمایندگان این سه کشور از کنگره خواستند به برپا نگه داشته شدن برجام کمک دهند.
۸ می ۲۰۱۸ – ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷

خارج شدن ترامپ از برجام




 #مذاکره هسته ای#تحریم
رئیس جمهور دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا از برجام خارج خواهد شد و به منظور افزایش فشار بر روی ایران، مجموعه ای از تحریم ها را اعمال خواهد کرد. در حالی که برخی از جمهوری خواهان، اسرائیل و عربستان سعودی از این اقدام استقبال کردند، بسیاری از کارشناسان کنترل تسلیحات و متحدان اروپایی این اقدام را محکوم کردند. در پاسخ به این اقدام، ایران بر خلاف شروط معاهده غنی سازی اورانیوم را افزایش داد. این خروج در دولت آمریکا آغاز تنش های لفظی و نظامی بین دو کشور بود.
۱۵ می ۲۰۱۸- ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷

 بررسی آینده برجام با وجود خروج آمریکا




#مذاکره هسته ای #تحریم
در ۱۵ می موگرینی و سایر اعضای گروه ۵+۱ در دو نشست جداگانه تصمیماتی را برای آینده برجام با وجود خروج آمریکا اتخاذ کردند.
وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای «ولی‌الله سیف» رئیس‌کل وقت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را به ادعای ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحت قانون «اقدامات ضد تروریستی» تحریم کرد.
۲۱ می ۲۰۱۸-۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷

خبر از فشار های بی سابقه اقتصادی




 #مذاکره هسته ای#تحریم
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا دو هفته بعد از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای، طی سخنرانی در اندیشکده «بنیاد هریتج» از تغییر رویکرد واشنگتن در قبال تهران و اتخاذ راهبرد جدید علیه جمهوری اسلامی خبر داد: «اولا، ما فشارهای اقتصادی بی‌سابقه‌ای علیه رژیم ایران اعمال می‌کنیم... دوما، با همکاران خود در وزارت دفاع و متحدان منطقه‌ای برای خنثی‌کردن ستیزه‌جویی ایران، همکاری نزدیکی خواهیم داشت».
۷ آگوست ۲۰۱۸-۱۵ مرداد ۱۳۹۷

 بازگشت تحریم ها




 #مذاکره هسته ای#تحریم
بازگرداندن تحریم هایی که ترامپ در ۸ می (خروج از برجام) به آنها اشاره کرده بود، در این تاریخ به طور کامل اجرا شد از جمله محدودیت خرید دلار آمریکا از سوی ایران، تجارت طلا ، فلزات گرانبها ، آلومینیوم ، فولاد ، زغال سنگ ، نرم افزار، معاملات مربوط به بدهی های دولتی و بخش خودرو، لغو مجوز ها برای صادرات برخی مواد غذایی و همچنین خرید هواپیما. این تحریم ها در قالب دستور اجرایی ۱۳۸۴۶ انجام گرفت.
۱۶ آگوست ۲۰۱۸-۲۵ مرداد ۱۳۹۷

تشکیل گروه اقدام ایران




 #مذاکره هسته ای#تحریم
گروه اقدام ایران، به عنوان کارگروه ویژه توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا تشکیل و برایان هوک توسط مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به ریاست این کارگروه برگزیده شد. طبق ادعاهای هوک، گروه اقدام علیه ایران نقش کلیدی در رهبری اقدامات وزارت خارجه آمریکا و اجرای راهبرد جدید ریاست‌جمهوری این کشور در قبال جمهوری اسلامی ایفا می‌کند. وی همچنین از تلاش‌های بی‌وقفه خود و زیردستانش در گروه اقدام علیه ایران و دیگر مقامات وزارت خارجه آمریکا برای منصرف کردن کشورهای اروپایی از تداوم حضور در برجام و قطع تعاملات بین‌المللی با ایران خبر داد.
۲۷-۲۸ آگوست ۲۰۱۸ – ۵ و۶ شهریور ۱۳۹۷

شکایت ایران به دیوان بین المللی دادگستری




 #مذاکره هسته ای#تحریم
دیوان بین المللی دادگستری استدلال های ایران و آمریکا را در رابطه با شکایت ایران از تحریم ها که ناقض " عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی" را شنید. ایالت متحده ادعا کرده که این دادگاه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد.
۲۵ سپتامبر ۲۰۱۸- ۳ مهر ۱۳۹۷

سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل




 #مذاکره هسته ای#تحریم
رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل حکومت جمهوری اسلامی را "دیکتاتوری فاسد" خواند. او گفت که مردم ایران برای سیاست‌های توسعه‌طلبانه حکومتشان هزینه سنگینی پرداخته‌اند. او گفت که رهبران ایران به دنبال هرج‌ومرج، مرگ و ویرانی هستند. رئیس جمهوری آمریکا از همه کشورها خواست ایران را تا زمانی که سیاست‌های "خصمانه" تهران ادامه می‌یابند، منزوی کنند. دونالد ترامپ تصریح کرد که کشورش به دولت‌های حامی تروریسم اجازه نخواهد داد، صاحب خطرناکترین تسلیحات شوند. رئیس جمهوری آمریکا گفت که هر راه حلی برای بحران سوریه باید شامل طرحی در ارتباط با ایران باشد. ترامپ گفت کشورش کارزاری برای فشار اقتصادی بر ایران به راه انداخته است. او گفت که پس از برقراری مجدد تحریم‌های نفتی و بانکی در ۱۳ آبان‌ماه (۵ نوامبر) تحریم‌های دیگری هم علیه تهران وضع خواهد شد.
۳ اکتبر ۲۰۱۸ – ۱۱ مهر ۱۳۹۷

 پذیرش شکایت ایران به دیوان بین المللی دادگستری




 #تحریم #مذاکره هسته ای
دیوان بین المللی دادگستری پس از بررسی درخواست ایران و استماع دفاعیات طرفین به اتفاق آراء به این نتیجه رسید که ادعاها و استدلال های حقوقی دولت آمریکا مردود بوده و نگرانی ها و ملاحظات دولت ایران در مورد آثار غیرانسانی تحریم ها براساس عهدنامه مودت باورپذیر است. بر همین اساس دیوان، آمریکا را ملزم نمود هرگونه موانع ناشی از تحریم های وضع شده از تاریخ ۸ مه ۲۰۱۸ را که مانع واردات اقلام بشردوستانه به ایران (مانن صادرات غذا ، محصولات کشاورزی ، دارو ، قطعات هواپیما) می گردد، مرتفع نماید.
۵ نوامبر ۲۰۱۸ –۱۴ آبان ۱۳۹۷

بازگشت تحریم ها




 #مذاکره هسته ای#تحریم
در راستای دستور اجرایی ترامپ برای بازگشت کامل تحریم‌ها در بازه ۱۸۰ روزه، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) از احیای کامل مابقی تحریم‌های هسته‌ای تعلیق شده ذیل برجام خبر داد. طبق بیانیه این وزارتخانه، تعداد اشخاص و نهادهای مرتبط با ایران که در دوره دو ساله دولت ترامپ تحریم شدند، به بیش از ۹۰۰ نفر رسید.
۸ نوامبر ۲۰۱۸- ۱۷ آبان ۱۳۹۷

تمدید فرمان اجرایی برقراری وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران




 #استرداد شاه و گروگان ها #تحریم ۳مذاکره هسته ای
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا «فرمان اجرایی برقراری وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران» را برای یکسال دیگر تمدید کرد. در متن اطلاعیه کاخ سفید آمده‌است که «روابط ما با ایران هنوز عادی نشده‌است و پروسه اجرای توافقات با ایران به تاریخ ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ (۲۹ دی ۱۳۵۹) ادامه دارد.» اشاره ترامپ به توافقنامه الجزایر است که ایران و آمریکا در پایان غائله گروگانگیری امضاء کرده بودند.
۲۲ مارس ۲۰۱۹ – ۲ فروردین ۱۳۹۸

تحریم ۳۱ نهاد و شخص مرتبط با برنامه هسته ای ایران




  #تحریم 
وزارت خزانه داری ایالات متحده ۳۱ نهاد و شخص ایرانی را به دلیل مشارکت های قبلی در برنامه تسلیحات هسته ای ایران تحت فرمان اجرایی اشاعه سلاح های کشتار جمعی تعیین کرد.
۳ می ۲۰۱۹ – ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸

 تمدید لغو برخی از تحریم ها




 #تحریم #مذاکره هسته ای
ایالت متحده آمریکا اعلام کرد برای ادامه برخی همکاری های هسته ای لغو برخی از تحریم ها را تمدید می کند. اما برخی دیگر را خیر. این کشور تحریم های مربوط به تبدیل راکتور اراک ، تبدیل تأسیسات فردو ، راکتور هسته ای بوشهر و راکتور تحقیقاتی تهران را به مدت ۹۰ روز تمدید کرد ، اما معافیت های مربوط به انتقال اورانیوم غنی شده به خارج از ایران ، انتقال و ذخیره آب سنگین به خارج و احداث واحدهای راکتور اضافی در بوشهر را تمدید نکرد.
۴ می ۲۰۱۹ – ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸

 خبر از تحریم های جدید علیه ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای
وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به نقل از پامپئو، از اعمال تحریم‌های جدید بر بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی با هدف ادعایی «محروم‌سازی ایران از هرگونه مسیری به سوی تسلیحات هسته‌ای» خبر داد. آمریکا با صدور این بیانیه، عملا کشورهای باقی‌مانده در توافق هسته‌ای را از اجرای مفادی از این توافق از جمله تسهیل انتقال آب سنگین مازاد ایران به عمان، تبادل اورانیوم غنی‌شده با کیک زرد و همچنین همکاری روسیه در زمینه توسعه نیروگاه بوشهر منع کرده است.
۸ می ۲۰۱۹- ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸

تهدید ایران در رابطه با کاهش تعهدات خود در قبال برجام




  #تحریم 
تهران طرف‌های باقیمانده در توافق هسته‌ای را تهدید به کاهش تعهدات خود در چارچوب برجام کرد. ایران مهلتی ۶۰ روزه تا ۱۶ تیر (هفتم ژوئیه) قائل شد و گفت، در صورتی که پیشرفتی در مقابله با تحریم‌های آمریکا به دست نیاید در پایان این مهلت غنی‌سازی اورانیوم را از مرز تعیین‌شده فراتر خواهد برد.
دستور اجرایی ۱۳۸۷۱ با موضوع تحریم در صنایع آهن ، استیل، آلومینیوم و مس ایران صادر شد.
۳ ژوئن ۲۰۱۹ – ۱۳ خرداد ۱۳۹۸

 پمپئو : مذاکره با ایران بدون پیش شرط




 #مذاکره هسته ای
مایک پمپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده مایل است بدون هیچ پیش شرطی با ایران تعامل کند.
۱۳ ژوئن ۲۰۱۹ – ۲۳ خرداد ۱۳۹۸

متهم کردن ایران در حمله به دو نفتکش




  #تحریم 
 ایالات متحده ایران را متهم به حمله به دو نفتکش در خلیج عمان کرد. ایران حمله به این دو نفت کش را تکذیب کرده است.
۷ جولای ۲۰۱۹ – ۱۶ تیر ۱۳۹۸

اتمام مهلت ۶۰ روزه ایران




  #مذاکره هسته ای
مهلت ۶۰ روزه ایران برای دومین مرحله از کاهش تعهدات این کشور در چارچوب برجام به سر رسید و علی ربیعی، سخنگوی جمهوری اسلامی از اجرای این گام دوم خبر داد. او در کنفرانسی خبری اعلام کرد: «امروز رسما از مرز ۶۷/ ۳ درصد اورانیوم غنی‌شده عبور می‌کنیم.»
۳۱ جولای ۲۰۱۹ – ۹ مرداد ۱۳۹۸

لغو ۹۰ روزه ی تحریم های هسته ای




  #مذاکره هسته ای
وزارت خارجه آمریکا به مدت ۹۰ روز لغو تحریم های مربوط به هسته ای و پروژه های منع اشاعه هسته ای در ایران را تمدید کرد.
۱۷ سپتامبر ۲۰۱۹ – ۲۶ شهریور ۱۳۹۸

خط قرمز رهبر ایران در مذاکرات




  #مذاکره هسته ای
آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی می گوید "هیچ گونه مذاکره ای بین مقامات جمهوری اسلامی و آمریکایی ها انجام نخواهد شد" مگر اینکه ایالات متحده به تعهدات برجام بازگردد.
۲۴ سپتامبر ۲۰۱۹ – ۲ مهر ۱۳۹۸

سخنرانی ترامپ در سازمان ملل متحد




  #تحریم #مذاکره هسته ای
دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد در نیویورک گفت اگر ایران رفتارهای تهدید آمیز خود را ادامه دهد، فشار حداکثری بر روی این کشور اعمال خواهد کرد. روحانی در مصاحبه با فاکس نیوز گفت، ایران به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای نیست.
۲۵ سپتامبر ۲۰۱۹ – ۳ مهر ۱۳۹۸

شرط ایران برای ادامه مذاکرات




  #تحریم #مذاکره هسته ای #حامی تروریست
حسن روحانی اعلام کرد که با وجود تحریم ها ایران وارد مذاکره نمی شود و تاکید کرد تنها در صورتی وارد مذاکره خواهد شد که طرفین به برجام پایبند باشند. کاخ سفید با صدور بیانیه ای ورود مقامات ارشد ایران به آمریکا را متوقف کرد. و دولت ایران را حامی تروریسم خواند.
۵ دسامبر ۲۰۱۹ – ۱۴ آذر۱۳۹۸

 ادعای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ توسط ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای
 آلمان، فرانسه و بریتانیا در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، اعلام کردند که ایران با گسترش «موشک‌های بالیستیک با توان هسته‌ای» قطعنامۀ ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض می‌کند. ایران آن نامه را «نه تنها تحریک آمیز بلکه با محتوایی مملو از دروغ» خواند و اعلام کرد که برنامۀ موشکی‌اش به هیچ وجه با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مغایر نیست.
برایان هوک مسئول گروه ویژه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرد دولت متبوعش قصد دارد زندان‌های «قرچک» و «فشافویه» را تحریم کند.
۵ ژانویۀ ۲۰۲۰ – ۱۵ دی ۱۳۹۸

آخرین گام کاهشِ تعهداتِ برجامی‌ ایران




  #درگیری نظامی #مذاکره هسته ای
ایران پنجمین و آخرین گام کاهشِ تعهداتِ برجامی‌اش را برداشت و اعلام کرد که با این گام «محدودیت در تعداد سانتریفیوژها» را کنار می‌گذارد. برداشتن این گام نهایی را رهبران ایران بلافاصله پس از کشته شدن قاسم سلیمانی به دست نیروهای آمریکایی در روز جمعه ۳ ژانویه وعده داده بودند.
۱۸ مارس ۲۰۲۰ -۲۸ اسفند ۱۳۹۸

تحریم ۵ دانشمند هسته ای ایران




  #تحریم #مذاکره هسته ای
وزارت امور خارجه آمریکا اسامی پنج نفر از افراد تازه تحریم شده را اعلام کرد و گفت متخصصان هسته ای طرح "عماد" بوده اند. اسرائیل و آمریکا ایران را متهم کرده اند که ایران تا پیش از سال ۲۰۰۴ میلادی با به اجرا گذاشتن یک طرح محرمانه به نام "عماد" در پی تولید سلاح هسته ای بوده است. ایران با رد این اتهام بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید کرد. بنا بر بیانیه مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا پنج دانشمند هسته ای ایرانی عبارتند از محمد مهدی هادوی، کامران دانشجو، عارف بالی لاشک، مهدی تهرانچی و علی مهدی پور عمرانی.
۳۱ اکتبر ۲۰۱۹ – ۱۰ آبان ۱۳۹۸

تمدید ۹۰ روزه لغو برخی از تحریم ها




 #درگیری نظامی
وزارت خارجه ایالات متحده معافیت ۹۰ روزه از تحریم ها را برای برخی از پروژه های همکاری هسته ای در ایران صادر کرد ، اما هنوز مشخص نیست که کدام معافیت ها تمدید می شوند. از جولای ۲۰۱۹ ، دولت ترامپ با لغو تحریم ها به چین ، روسیه و اعضای اروپایی برجام اجازه داد برخی از فعالیت های منع اشاعه را که بر اساس توافق هسته ای تعیین شده است ادامه دهند ، از جمله تبدیل راکتور اراک ایران و تأسیسات غنی سازی فردو ، درصد غنی سازی اورانیوم برای راکتور تحقیقاتی تهران و حذف سوخت مصرفی از راکتور بوشهر. معافیت های جولای ۲۰۱۹ در اکتبر به پایان رسید.
۷ نوامبر ۲۰۱۹ – ۱۷ آبان ۱۳۹۸

درخواست برای افزایش فشار بر ایران




  #تحریم
پمپئو طی صدور یک بیانیه ای مطبوعاتی، به عنوان آخرین هشدار برای تشدید تنش های هسته ای ایران گفت که ایران باید خود را برای "شکست زودهنگام هسته ای" آماده کند و از جوامع بین المللی خواست که فشار ها را بر ایران زیاد کنند.
۵ ژانویه ۲۰۲۰ – ۱۵ دی ۱۳۹۸

 لغو پایبندی به تعهدات برجامی توسط ایران




 #تحریم
ایران با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دیگر به محدودیت های برجام در زمینه غنی سازی اورانیوم پایبند نخواهد بود.
۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ – ۱۱ بهمن ۱۳۹۸

تحریم مدیر سازمان انرژی اتمی ایران




  #تحریم
ایالات متحده اعلام می کند که لغو چهار مورد از تحریم ها را برای شصت روز تمدید می کند که به شرکت های اروپایی ، روسی و چینی اجازه دهد تا در پروژه های همکاری منع اشاعه با ایران به کار خود ادامه دهند. ایالات متحده همچنین تحریم های جدیدی را علیه سازمان انرژی اتمی ایران و علی اکبر صالحی ، مدیر آن اعمال می کرد. سازمان انرژی اتمی ایران توییت زد که این تحریم ها فعالیت هسته ای ایران را مختل نخواهد کرد.
۲۲ آوریل ۲۰۲۰- ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹

پرتاب اولین ماهواره نظامی ایران به فضا




  #تحریم #مذاکره هسته ای
ایران اولین ماهواره نظامی خود را به فضا پرتاب کرد و این نگرانی آمریکا را درباره ی ظرفیت موشکی دوربرد ایران برافروخت. چند روز بعد ، مایک پمپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده هنوز از طرفین برجام محسوب می شود و به دنبال لغو تحریم های چندجانبه علیه ایران از طریق قطعنامه شورای امنیت است. مخالفان این اقدام ، از جمله روسیه امضا کننده برجام ، معتقد بودند که ایالات متحده شرایط برجام را پس از اعمال مجدد تحریم های دولت ترامپ علیه ایران کنار گذاشت. قایق های ایرانی ناوهای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس را تهدید کردند ، اما ایالات متحده پاسخ نظامی نداد.
۲۴ ژوئن ۲۰۲۰ – ۴ تیر ۱۳۹۹

آمادگی ایران برای مذاکره




  #تحریم #مذاکره هسته ای
برایان هوک ، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و کلی کرافت ، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد ، شورای امنیت سازمان ملل متحد را در مورد پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به طور عموم مطلع کردند.
حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران می گوید اگر واشنگتن بخاطر خروج از برجام عذرخواهی کند و تهران را بر اساس آن جبران کند ، ایران برای مذاکره با آمریکا آماده است. روحانی به آژانس بین المللی انرژی اتمی (آژانس) هشدار داد که در پاسخ به درخواست های سازمان ملل متحد برای دسترسی به سایت هایی در تهران که مشکوک به داشتن مواد هسته ای اعلام نشده هستند ، از ایران "پاسخی شدید" انتظار داشته باشد. ایالات متحده ناخدا های نفتکش ایرانی را که تقریبا ۱.۵ بشکه بنزین ایرانی به ونزوئلا تحویل داده بودند ، تحریم کرد.
۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ – ۱۰ تیر ۱۳۹۹

 ارائه گزارش ۶ ماهه از اجرای قطعنامه ۲۲۳۱




 #مذاکره هسته ای
شورای امنیت سازمان ملل سه‌شنبه ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر) برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در ارتباط با توافق هسته‌ای ایران (برجام) تشکیل جلسه داد. این جلسه به دلیل شیوع کرونا به شکل آنلاین برگزار شد. شورای امنیت ۱۳ سال پیش در اوج بحران هسته‌ای ایران خرید و فروش تسلیحات متعارف را برای ایران ممنوع کرد. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از توافق برجام تصویب شد پیش‌بینی کرد که این تحریم باید حداکثر پنج سال پس از پذیرش توافق هسته‌ای پایان یابد. بر اساس زمان‌بندی تعیین‌شده از سوی شورای امنیت مهر ماه امسال، تحریم تسلیحاتی ایران به پایان می‌رسد. پومپئو وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر ضرورت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هشدار داد: "اگر اقدام نکنید ایران می‌تواند جنگنده‌های روسی بخرد و ناوگان زیردریایی خود را به روز رسانی کند و آزادی دریانوردی را هر چه بیشتر تهدید کند. ایران همچنان تهدیدی بالقوه برای ثبات خاورمیانه است. ایران قادر خواهد بود ونزوئلا تا افغانستان و سوریه تهدید ساز باشد. ایران یک دموکراسی مسئول نیست." چین و روسیه به مخالفت با فشارهای آمریکا پرداختند.
۱ جولای ۲۰۲۰ – ۱۱ تیر ۱۳۹۹

درخواست آمریکا برای بازگشت تحریم ها




 #مذاکره هسته ای
کلی کرافت، سفیر آمریکا در سازمان ملل گفت که درخواست آمریکا مبنای قانونی دارد و مخالفت اعضای شورای امنیت تاثیر حقوقی بر آن نخواهد داشت. اما نماینده فرانسه در جلسه شورای امنیت در پاسخ خانم کرافت، موضع مشترک کشورش، بریتانیا و آلمان را تکرار کرد که نامه دولت آمریکا برای بازگرداندن تحریم‌ها از نظر قانونی "تاثیر ندارد" و افزود که "هیچ اقدامی [در مسیر خواست آمریکا] نباید در شورا انجام شود."
۲ جولای ۲۰۲۰ – ۱۲ تیر ۱۳۹۹

حادثه در تاسیاست هسته ای نطنز




 #حمله به تاسیسات هسته ای
 تیرماه ۱۳۹۹، سازمان انرژی اتمی ایران از وقوع حادثه‌ای در تاسیسات غنی‌سازی اورانیوم نطنز در استان اصفهان خبر داد. نورنیوز، سایت خبری نزدیک به دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران، ساعاتی پس از سانحه، نه تنها احتمال "خرابکاری" یا "حمله" به تاسیسات امنیتی ایران را رد نکرد، بلکه در گزارشی به اسرائیل و آمریکا هشدار داد و گفت: "در صورتی که نشانه‌هایی از عبور کشورهای معاند به ویژه رژیم صهیونیستی و آمریکا از خطوط قرمز جمهوری اسلامی که امنیت، منافع و آرامش مردم ایران است به هر شکلی بروز و ظهور یابد، به طور قطع راهبرد مواجهه و مقابله با وضعیت جدید می‌بایست مورد تجدید نظر اساسی قرار بگیرد."
۲۲ سپتامبر ۲۰۲۰ – ۱ مهر ۱۳۹۹

 سخنرانی روحانی در مجمع سازمان ملل متحد و انتقاد از آمریکا در خصوص اعمال تحریم 




 #مذاکره هسته ای #تحریم
حسن روحانی ریاست جمهور ایران، در سخنرانی خود در مجمع سازمان ملل متحد از اعمال تحریم های آمریکا بر ایران انتقاد کرد و گفت ایالت متحده نمی تواند نه بر ما جنگ و نه مذاکره را تحمیل کند.
۱۸ اکتبر ۲۰۲۰-۲۷ مهر ۱۳۹۹

 پایان تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران و تلاش آمریکا برای خنثی کردن آثار مثبت این اقدام




 #مذاکره هسته ای
جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۷ مشمول تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحده واقع شد. بر اساس توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ تحت برجام خاتمه می‌یافت .دولت ترامپ به دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران برای یک دهه دیگر بود. دولت آمریکا ادعا داشت ایران این توافق را نقض کرده است و نمی توان به آن اجازه داد تا ذخایر تسلیحاتی خود را مجدد پر کند. شکست قطعنامه ی مورد حمایت آمریکا برای تمدید تحریم های ایران در شورا ی امنیت سازمان حاکی از عدم وجود حمایت های بین المللی از سیاست های واشنگتن در قبال ایران و کاهش نفوذ آمریکا بود. آمریکا با مکانیزم "بازگشت مجدد" به برجام در اعمال دوباره تحریم های بین الملل بر ایران شکست خورد. بدین ترتیب نهادهایی که قبلاً توسط سازمان ملل متحد مورد تحریم قرار گرفته بودند را به طور یک جانبه تحریم کرد و گفت که به تحریم سازمان ملل متحد پایبند خواهد ماند.
۲۷ نوامبر ۲۰۲۰- ۷ آذر ۱۳۹۹

ترور دانشمند هسته ای ایران




#مذاکره هسته ای
در پی ترور محسن فخری زاده ، دانشمند برجسته هسته ای ، مجلس ایران لایحه افزایش غنی سازی اورانیوم تا ۲۰ درصد - بسیار فراتر از غلظت های مجاز برجام - را تصویب کرد. همچنین متعهد شد در صورت لغو نشدن تحریم های بخش بانکی و نفتی ظرف دو ماه ، بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را اخراج خواهد کرد. این لایحه با وجود مخالفت رئیس جمهور روحانی اما با تأیید رهبر ایران آیت الله خامنه ای به تصویب رسید. ایران اسرائیل را مسئول قتل فخری زاده معرفی کرد. جناح های افراطی معتقد بودند که ایالات متحده نیز در این ماجرا دخیل بوده است. آیت الله خامنه ای گفت که روابط ایالات متحده و ایران در دوران ریاست جمهوری جدید، جو بایدن همچنان دارای تنش خواهد بود.
۳ ژانویه ۲۰۲۱ – ۱۴ دی ۱۳۹۹

شرط برای بازگشت به برجام




#مذاکره هسته ای
جک سالیوان مشاور امنیت ملی جو بایدن رئیس جمهور جدید امریکا گفت ایالات متحده مذاکرات برجام قابلیت ایران در موشک های بالستیک را دنبال و در این صورت به توافق قبلی خود باز خواهد گشت.
۹ ژانویه ۲۰۲۱ – ۲۰ دی ۱۳۹۹

مجلس ایران و احتمال بازگشت آمریکا به برجام




#مذاکره هسته ای
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی مجلس درباره احتمال بازگشت آمریکا به برجام ابراز نظر کرد. قالیباف گفت که بازگشت آمریکا و امضای بایدن برای جمهوری اسلامی فاقد ارزش است و برای جمهوری اسلامی «فقط و فقط رفع عملی و قابل لمس تحریم‌ها موضوعیت دارد.» ایران اعلام کرده است که هرگاه تا تاریخ اعلام شده تحریم‌ها علیه ایران لغو نشوند، این کشور از پروتکل الحاقی خارج خواهد شد و افزون بر آن مانع از بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای خود می‌شود. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به این اولتیماتوم اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ملزم به فراهم کردن شرایط بازرسی تاسیسات هسته‌ای خود است.
۲ فوریه ۲۰۲۱ – ۱۴ بهمن ۱۳۹۹

 مصاحبه ظریف با CNN درخصوص بازگشت به مذاکرات




 #مذاکره هسته ای
جواد ظریف ، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با CNN خاطرنشان کرد که "فرصت محدودی" برای ورود مجدد ایالات متحده به برجام وجود دارد. وی پیشنهاد کرد که جوزف بورل ، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می تواند به میانجیگری در مذاکرات با محوریت بازگشت متقابل آمریکا و ایران به پایبندی به توافق کمک کند و تاکید نمود که ایران می تواند "در کمتر از یک روز" به تعهدات خود بازگردد.
۱۰ مارس ۲۰۲۱ – ۲۰ اسفند ۱۳۹۹

 شرط آمریکا برای رفع تحریم ها




 #مذاکره هسته ای
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات گفت "اگر ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کند ، ما نیز همان کار را انجام خواهیم داد که شامل رفع تحریم ها می شود."
۱۷ مارس ۲۰۲۱ – ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

تلاش برای ادامه مذاکرات




#مذاکره هسته ای
ظریف وزیر امورخارجه ایران گفت ضرورتی برای ملاقات ایران و امریکا وجود ندارد، زیرا چیزی برای گفتگو نداریم. حسن روحانی رئیس جمهور آمریکا گفت که تاخیر در لغو تحریم ها از سوی آمریکا "خیانت" است. روبرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران گفت که آمریکا به دنبال ملاقات با ایران به هر نحوی می باشد.
۲ آپریل ۲۰۲۱- ۱۳ فروردین ۱۴۰۰

جلسات مجاورت




#مذاکره هسته ای
امضاکنندگان برجام مذاکراتی را در وین به منظور بازگرداندن ایران و آمریکا به این توافق انجام شده برگزار کردند. مقامات ایران و آمریکا طی جلساتی که "جلسات مجاورت" نامیده می شد به تبادل نظرات خود پرداختند. هر طرف تاکید داشت که طرف دیگر باید اولین کسی باشد که تعهدات خود را از سر می گیرد و سعی داشتند انتظارات خود برای پیشرفت سریع تر را کم اهمیت جلوه بدهند. حتی بعد از انفجار در تاسیسات هسته ای نطنز ایران (که ایران ، اسرائیل را مسئول می دانست) این سماجت ها ادامه داشت و باعث شد ایران غنی سازی اورانیوم را به ۶۰ درصد رساند. این جلسات در ۱۷ و ۲۰ ، ۲۶ فروردین و ۷ ، ۱۷ ، ۲۹ اردیبهشت ادامه داشت.
۲ ژوئن ۲۰۲۱ -۱۲ خرداد ۱۴۰۰

پایان دور پنجم مذاکرات هسته ای ایران




#مذاکره هسته ای 
پنجمین دور مذاکرات کمیسیون مشترک ۵+۱ در وین به پایان رسید. عباس عراقچی ، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران گفت که دور بعدی مذاکرات که قرار است از ۱۰ ژوئن آغاز شود ، "منطقاً می تواند و باید آخرین دور باشد."
۳ ژوئن ۲۰۲۱ – ۱۳ خرداد ۱۴۰۰

پایان دور پنجم مذاکرات هسته ای ایران




#مذاکره هسته ای 
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که او انتظار دارد دور ششم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در وین، پایتخت اتریش، و احتمالاً دورهای دیگری از این مذاکرات برگزار شود. نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات احیای برجام روز گذشته و در پایان دور پنجم این مذاکرات، از حصول توافق برای اجرای کامل این توافق دور ششم این گفت‌وگوها ابراز اطمینان کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود در پاسخ به این پرسش که آیا دور بعدی مذاکرات احیای برجام در وین دور پایانی مذاکرات در کار خواهد بود، گفت، ما در این مورد نه خوشبین هستیم و نه بدبین.
۳ ژوئن ۲۰۲۱ – ۱۳ خرداد ۱۴۰۰

پایان دور پنجم مذاکرات هسته ای ایران




#مذاکره هسته ای 
ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که او انتظار دارد دور ششم مذاکرات احیای توافق هسته‌ای موسوم به برجام در وین، پایتخت اتریش، و احتمالاً دورهای دیگری از این مذاکرات برگزار شود. نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات احیای برجام روز گذشته و در پایان دور پنجم این مذاکرات، از حصول توافق برای اجرای کامل این توافق دور ششم این گفت‌وگوها ابراز اطمینان کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود در پاسخ به این پرسش که آیا دور بعدی مذاکرات احیای برجام در وین دور پایانی مذاکرات در کار خواهد بود، گفت، ما در این مورد نه خوشبین هستیم و نه بدبین.

فهرست مطالب