روندنگار تحریم های آمریکا علیه ایران

۱۹۷۹

۱۴ نوامبر ۱۹۷۹- ۲۳ آبان ۱۳۵۸

بلوکه کردن تمام دارایی‌های دولت ایران با فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰




#بلوکه شدن دارایی ها 
فرمان اجرایی ۱۲۱۷۰ از سوی جیمی کارتر رئیس جمهور ۱۴ نوامبر ۱۹۷۹ ده روز پس از شروع گروگان‌گیری در سفارت ایالات متحده آمریکا صادر شد. این فرمان اجرایی، تحت لایحه قدرت‌های اقتصادی اضطراری بین‌المللی خواهان بلوکه کردن تمام دارایی‌های دولت ایران درون ایالات متحده شد. آزادی گروگان‌های آمریکایی و نیز رفع بلوکه شدن دارایی‌های ایران و تأسیس دیوان داوری دعاوی ایران و آمریکا از سوی هر دو طرف در جریان عهدنامه ۱۹۸۱ الجزایر مذاکره شد؛ پیمان‌های مرتبط در روز آخر دولت کارتر امضا شدند و مورد پذیرش دولت بعدی ریگان قرار گرفتند.

۱۹۸۰

۷ آوریل ۱۹۸۰- ۱۸ فروردین ۱۳۵۹

ممنوعیت فروش کالا به ایران با فرمان اجرایی ۱۲۲۰۵




#تحریم
 کارتر با صدور دستور ویژه‌ی شماره‌ی (۱۲۲۰۵)، فروش و عرضه‌ی هرگونه کالا و خدمات، به‌جز مواد غذایی و دارویی، به ایران را ممنوع کرد.
۱۷ آوریل ۱۹۸۰- ۲۸ فروردین ۱۳۵۹

ممنوعیت واردات کالا از ایران با فرمان اجرایی ۱۲۲۱۱




#تحریم
براساس دستور ویژه‌ی (۱۲۲۱۱) وارد نمودن هرگونه کالا از ایران‌ نیز ممنوع شد. پس از پایان داستان‌ گروگان‌گیری در روزهای پایانی ریاست‌جمهوری‌ کارتر، وی با صدور ۱۰ دستور ویژه تمام‌ تحریم‌ها برضد ایران را لغو کرد اما دولت بعدی‌ (ریگان) در عمل فقط ممنوعیت مربوط به‌ صادرات و واردات را اجرا نمود و به بهانه‌های‌ مختلف از آزاد کردن اموال ایران طفره رفت.

۱۹۸۱

۲۳ ژانویه ۱۹۸۱ – ۳ بهمن ۱۳۵۹

 فرمان های اجرایی آمریکا پس از بازگشت کارکنان سفارت خانه




#استرداد شاه و گروگان ها
به موجب دستور اجرایی ۱۲۲۷۷ ، به بانک ذخیره فدرال نیویورک اختیارات لازم اعصا شد تا تحت وزارت خزانه داری آمریکا اقدامات لازم برای بازگرداندن اموال دولت ایران و نهاد های دولتی ایرانی اعم از پول طلا یا معادل آنها را به حساب ویژه ای که طبق ترتیبات مقرر در اعلامیه های الجزایر مشخص شده است ، واریز نماید.
رئیس جمهور آمریکا، کارتر، به موجب دستور اجرایی شماره ۱۲۲۷۶ وزیر اقتصاد را به عنوان نماینده و عامل ذیحساب دولت، مامور پیگیری و اجرای ترتیبات مالی پیش بینی شده در اعلامیه های الجزایر کرد.
به موجب دستور ۱۲۲۷۸، تمام شعب بانک ها و موسسات مالی و اعتباری خارجی بانک های آمریکایی که در خارج از قلمرو آمریکا واقع شده اند، اختیارات لازم اعطا می شود تا اموال توقیف شده ی دولت ایران و نهاد های دولتی را به همراه سود بانکی قابل قبول به بانک ذخیره فدرال نیویورک در بانک انگلستان منتقل نمایند.
بنابر دستور اجرایی ۱۲۲۷۹ به تمام بانک ها و موسسات مالی و اعتباری آمریکایی که در داخل قلمرو آمریکا هستند، اختیارات لازم اعطا می شود تا اموال توقیف شده دولت ایران و نهاد های دولتی ایرانی را به همراه سود بانکی قابل قبول به بانک دخیره فدرال نیویورک منتقل نمایند.
مطابق بر دستور اجرایی ۱۲۲۸۰ کلیه اموال توقیف شده دولت ایران و نهاد های دولتی ایرانی که در اختیار اشخاصی که تحت صلاحیت آمریکا قرار می گیرند، اختیارات لازم اعطا می گردد تا اموال مزبور به بانک دخیره فدرال نیویورک منتقل نمایند.
به موجب دستور اجرایی ۱۲۲۸۱، اموال دولت ایران و نهاد های دولتی آن به غیر از وجوه و اوراق بهادار، که توسط اشخاص امریکایی توقیف شده بود، رفع توقیف شده و مانعی برای انتقال آنها به دولت ایران و ارکان دولتی آن وجود نداشت.
بنابر دستور اجرایی ۱۲۲۸۲، کلیه تحریم های وضع شده در دستورهای اجرایی ۱۲۲۰۵ و ۱۲۲۱۱ لغو شدند.
وزارت خزانه داری امریکا به موجب دستور اجرایی ۱۲۲۸۳ موظف شد تا مقرراتی را تهیه و به دادگاه های آمریکا ابلاغ نماید که به موجب آن اشخاصی که مشمول صلاحیت قضایی ایالات متحده می شوند در داخل و خارج از قلمرو این کشور، نمی توانند از تاریخ صدور این دستور اجرایی ادعاهای ذیل را علیه دولت ایران پیگیری کنند:
توقیف گروگان ها در ۴ نوامبر ۱۹۷۹، بازداشت بعدی آنان، خسارت به اموال ایالات متحده یا اموال شهروندان ایالات متحده در محوطه سفارت ایالات متحده در تهران پس از ۳ نوامبر ۱۹۷۹ یا آسیب رساندن به اتباع این کشور یا اموال آنها در نتیجه جنبش های مردمی در جریان انقلاب اسلامی ایران که از اقدامات دولت ایران نبوده است.
به علاوه به موجب این دستور اجرایی هر شخص غیر تبعه ایالات متحده از پیگرد قانونی چنین ادعایی در هر دادگاه در داخل ایالات متحده منع گردید و مهم تر آنکه خاتمه هرگونه دادرشی قضایی که قبلا بر اساس چنین دعاهایی تشکیل شده بود و ممنوعیت اجرای هرگونه دستور قضایی صادر شده در طی این مراحل نیز ابلاغ گردید.
دستور اجرایی ۱۲۲۸۴ با موضوع اعمال محدودیت بر انتقال اموال شاه سابق ایران نیز در این تاریخ صادر شد.

۱۹۸۳

۲۳ اکتبر ۱۹۸۳ -۱ آبان ۱۳۶۲

 انفجار در پادگان نیروهای آمریکایی در لبنان




#حامی تروریست 
دو کامیون مملو از مواد منفجره وارد پادگانی از نیروهای آمریکایی و فرانسوی و نیروهای چند ملیتی در لبنان شد و سپس منفجر گردید. در اثر این حمله ۲۴۱ نفر از نیروهای آمریکایی کشته شدند. این آمار بالاتر از تلفات نیروهای امریکایی در جنگ ویتنام بود.گروهی به نام جهاد اسلامی که گمان می رفت جبهه ای از حزب الله باشد، مسیولیت این حمله را به عهده گرفت. این بمب گذاری خروج نیروهای آمریکایی از لبنان را تسریع کرد و باعث شد آمریکا در سال ۱۹۸۴ ایران را به عنوان حامیان تروریسم معرفی کند.

۱۹۸۴

۲۳ ژانویه ۱۹۸۴ – ۳ بهمن ۱۳۶۲

 افزودن نام ایران در لسیت حامیان تروریست




#حامی تروریست 
وزارت خارجه‌ی آمریکا، ایران را به فهرست کشورهای حامی ‌تروریسم بین‌المللی افزود و کنترل‌های شدید و سخت‌گیرانه‌تری در رابطه با صادرات به ‌ایران وضع کرد.
۲۸ سپتامبر ۱۹۸۴ – ۶ مهر ۱۳۶۳

 ایجاد محدودیت های صادراتی برای ایران




#حامی تروریست 
رونالد ریگان، رئیس‌جمهور وقت آمریکا، به استناد "قانون اداره کل صادرات" محدودیت‌های صادراتی بیش‌تری را برای صادرات تجهیزاتی به ایران صادر کرد که دارای کاربرد دوگانه هستند و می‌توانند در امور نظامی نیز مورد استفاده قرار گیرند.

۱۹۸۷

۲۹ اکتبر ۱۹۸۷ – ۷ آبان ۱۳۶۶

ممنوعیت ورود هرگونه کالا و خدمات به ایران با دستور اجرایی ۱۲۶۱۳




#تحریم
در سال های پایانی هشت سال دفاع مقدس رونالد ریگان رئیس جمهور وقت ایالات متحده امریکا به دو دلیل دستور اجرایی شماره ۱۲۶۱۳ را صادر کرد که به موجب آن اصولا ورود هرگونه کالا و خدمات با منشا ایرانی به ایالات متحده منع گردید. بنابر این دستور تمامی واردات از ایران به جز نشریات و مطالب برای نشر خبر و نیز محصولات تصفیه شده‌ی نفتی از کشورهای ثالث که از مواد خام نفتی ایرانی تهیه شده باشند، ممنوع شد. دلیل اول حمایت دولت ایران از فعالیت های تروریستی به عنوان یک ابزار سیاسی عنوان شده بود و دلیل دوم اقدامات خصمانه و نظامی غیرقانونی ایران علیه کشتی های حامل پرچم امریکا و کشتی های تجاری سایر ملل غیر متخاصم (در جنگ عراق علیه ایران) که در تجارت بین المللی و صلح آمیز در آب های بین المللی خلیج فارس و آب های سرزمینی ملل غیر جنگ طلب آن منطقه فعالیت می کردند، بیان شده بود. دلیل دوم ناظر بر مین گذاری آب های خلیج فارس توسط نیروهای نظامی ایرانی بود که برای مقابله با حمله کشتی ها و قایق های نظامی عراقی کار گذاشته شده بود.
۶ نوامبر ۱۹۸۷ – ۱۵ آبان ۱۳۶۶

تحریم واردات نفت ایران




#تحریم
در تاریخ ۶ نوامبر سال‌ ۱۹۸۷ نمایندگان کنگره در واکنش به خریدهای‌ نفت اداره‌ی انرژی آمریکا از ایران، لایحه‌ای به‌ مجلس برده و با تصویب آن واردات نفت از ایران‌ را ممنوع کردند.
۷ نوامبر ۱۹۸۷ – ۱۶ آبان ۱۳۶۸

استرداد بخشی از دارایی های بلوکه شده ایران




#بلوکه شدن دارایی ها
وزارت خارجه‌ی آمریکا ۶۵۷ میلیون دلار از دارایی‌های مسدود شده‌ی ‌ایران را به ‌ایران انتقال داد، اما هم‌چنان ۹۰۰ میلیون دلار به اضافه‌ی تمامی دعاوی ایران برای «برنامه‌ی خریدهای نظامی ‌خارجی» باقی مانده است.

۱۹۹۲

۲۳ اکتبر ۱۹۹۲ – ۱ آبان ۱۳۷۱

 مصوبه عدم اشاعه تسلیحاتی ایران و عراق




#تحریم
در دولت های جرج بوش پدر و بیل کلینتون، ایالت متحده تحریم ها را علیه ایران افزایش داد. در سال ۱۹۹۲، کنگره عدم اشاعه ی تسلیحاتی ایران و عراق را تصویب کرد. این اولین ورود جدی کنگره به بحث تحریم ها علیه ایران پس از آغاز جنگ سرد بود. به عبارتی دیگر، کنگره کوشش داشت تا قدرتی را که پیش از این عمدتا توسط رئیس جمهور و از طریق فرمان های اجرایی اعمال می شد، تحت اختیار خویش در آورد.

۱۹۹۵

۱۶ مارس ۱۹۹۵ – ۲۵ اسفند ۱۳۷۳

ممنوعیت فعالیت های سرمایه گذاری در بخش انرژی با دستور اجرایی ۱۲۹۵۷




#تحریم
در سال ۱۹۹۵ در پاسخ به تهدیدات ادعایی ناشی از برنامه هسته ای ایران و حمایت از سازمان های تروریستی حزب الله، حماس و جهاد اسلامی فلسطین، بیل کلینیتون رئیس جمهور وقت آمریکا تعدادی دستور اجرایی صادر کرد. به موجب دستور اجرایی شماره ۱۲۹۵۷ اشخاص امریکایی اعم از حقیقی و حقوقی از انجام هرگونه فعالیت مربوط به سرمایه گذاری در بخش انرژی ایران (صنعت نفت) از جمله بر عهده گرفتن مسئولیت نظارت و مدیریت توسعه منابع نفتی واقع شده در ایران تامین مالی توسعه منابع نفتی واقع شده در ایران و هرگونه ضمانت اجرای فعالیت های مذکور منع شدند.
۷ می ۱۹۹۵- ۱۷ اردیبشت ۱۳۷۴

ممنوعیت صادرات و واردات به/ از ایران با دستور اجرایی ۱۲۹۵۹




#تحریم
از دیگر دستور های اجرایی صادر شده توسط رئیس جمهور کلینتون، دستور ۱۲۹۵۹ بود. به موجب این دستور صادرات ، صادرات مجدد کالا و خدمات به ایران، سرمایه گذاری در ایران و همچنین واردات از ایران ممنوع شد. بر اثر این تحریم، بانک های آمریکا از هرگونه تامین مالی، گشایش اعتبار، حواله و تضمین برای صادرات به ایران و واردات از ایران، سرایه گذاری در ایران و مبادله کالا و خدمات ایرانی ممنوع شدند. در سال ۲۰۰۶ وزارت خزانه داری آمریکا با استناد به مفاد دستور اجرایی ۱۲۹۵۹ (ممنوعیت صادرات به ایران) دسترسی به پرداخت های دلاری را ابتدا بر بانک صادرات و سپس در ۱۰ نوامبر ۲۰۰۸ بر تمام بانک های ایرانی ممنوع کرد.کاخ سفید، با تحریم کامل نفت و ممنوعیت های بازرگانی تحریم ها را در سال ۱۹۹۵ افزایش داد.

۱۹۹۶

۵ آگوست ۱۹۹۶- ۱۵ مرداد ۱۳۷۵

 لایحه تحریم ایران و لیبی (ILSA)




#تحریم
لایحه تحریم ایران و لیبی یا ایلسا (ILSA) در اگوست ۱۹۹۶ از لوایح کنگره بود که بر شرکت‌هایی که با ایران و لیبی کسب و کار کنند تحریم اقتصادی اعمال می‌کرد. در ۳۰ سپتامبر ۲۰۰۶، این لایحه به لایحه تحریم ایران یا آیسا یا ایسا (ISA) تغییر نام داده شد، چرا که دیگر به لیبی اعمال نمی‌شد، و تا ۳۱ دسامبر ۲۰۱۱ تمدید شد. این لایحه به رئیس‌جمهور اجازه می‌داد تحریم‌ها را به صورت موردی معلق کند، گرچه این تعلیق باید هر شش ماه تمدید شود. این قانون در ایران به نام پیشنهاد دهنده آن در سنا سناتور آلفونسو داماتو به قانون داماتو مشهور شده‌است. تحریم های ایران و لیبی ، محدودیت هایی را علیه شرکت های غیر آمریکایی که سالانه ۲۰ میلیون دلار در بخش نفت و گاز ایران سرمایه گذاری می کردند، اعمال کرد.

۱۹۹۷

۱۹ آگوست ۱۹۹۷- ۲۸ مرداد ۱۳۶۸

ممنوعیت واردات هرگونه کالا یا خدمات دارای منشا ایرانی با دستور اجرایی ۱۳۰۵۹




#تحریم
به موجب دستور اجرایی ۱۳۰۵۹ صادره شده در این تاریخ، واردات هرگونه کالا یا خدمات که دارای منشا ایرانی است یا تحت مالکیت دولت ایران است یا توسط دولت ایران کنترل می شود، ممنوع اعلام شد. همچنین صادرات، صادرات مجدد، فروش، تامین هرگونه کالا، فناوری یا خدمات به صورت مستقیم یا غیر مستقیم از ایالات متحده به ایران حتی اگر از طریق اشخاص ثالث محقق شود، ممنوع اعلام شد.

۲۰۰۰

۱۴ مارس ۲۰۰۰ – ۲۴ اسفند ۱۳۷۸

 تنفیذ قانون “منع تکثیر سلاح های غیر متعارف در ایران” توسط کلینتون




#تحریم
قانون منع تکثیر سلاح های غیر متعارف در ایران توسط کلینیتون امضا شد. این قانون شامل اصلاحاتی بر روی سیسادا و در راستای برگرداندن اختیارات کامل به رئیس جمهور بود. شرکت هایی که به زعم آمریکا در برنامه تسلیحات کشتار جمعی ایران مشارکت داشتند، تحریم شدند.

۲۰۰۱

۲۳ سپتامبر ۲۰۰۱- ۱ مهر ۱۳۸۰

تحریم نهاد های ایرانی با دستور اجرایی ۱۳۲۲۴




#تحریم
دوازده روز پس از حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، جرج بوش دستور اجرایی ۱۳۲۲۴را صادر کرد که بر اساس آن دارایی اشخاص خارجی از جمله بانک هایی که به عنوان حامی تروریسم بین المللی در فهرست ضمیمه این دستور قرار دارند، در قلمرو آمریکا مسدود شوند. بر اساس بند ۲ دستور ۱۳۲۲۴ اشخاص آمریکایی از هرگونه معامله انعقاد قرار داد و انتقال وجه برای اشخاص تحریمی منع شدند. این دستورالعمل در آغاز با هدف تحریم نهاد های مرتبط با القاعده تنظیم شد، اما به اتهام حمایت ایران از تروریسم بر نهادهای ایرانی نیز اعمال شد.
۳۰ سپتامبر ۲۰۰۱- ۸ مهر ۱۳۸۰

بلوکه شدن دارایی های ایران با حکم اجرایی ۱۳۲۲۴/ISA قانون الحاقی ۲۰۰۱




#تحریم
بنابر حکم اجرایی ۱۳۲۲۴/ISA قانون الحاقی ۲۰۰۱ که مورد تایید کنگره و رئیس جمهور امریکا بود، دارایی های ایران بلوکه شد و از مبادلات اشخاصی که به زعم آمریکا از تروریست حمایت می کنند یا به هر شکلی در آن مشارکت دارند، ممانعت به عمل آمد.

۲۰۰۵

۲۸ ژوئن ۲۰۰۵- ۷ تیر ۱۳۸۴

 ضمیمه تحریم های جدید علیه ایران با دستور اجرایی ۱۳۳۲۸




#تحریم
جرج بوش در ۲۸ ژوئن با ادعای مبارزه با اشاعه تسلیحات کشتار جمعی، دستور انسداد دارایی اشخاص خارجی از جمله بانک هایی که به دلیل اشاعه نسلیحات کشتار جمعی و انجام تراکنش و ارائه خدمات در این زمینه در فهرست ضمیمه دستوراجرایی ۱۳۳۸۲ قرار گیرند، را صادر کرد. با گذشت زمان و پس از ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد، نهاد های دیگری از جمله بسیاری از بانک های ایرانی بر اساس این دستور در فهرست این تحریم ها قرار گرفتند و در نتیجه دارایی و پرداخت دلاری آنها در آمریکا توقیف شد.

۲۰۰۷

۲۵ اکتبر ۲۰۰۷- ۳ آبان ۱۳۸۶

 تحریم بانک صادرات




#تحریم #حامی تروریست
شش سال بعد از صدور دستور ۱۳۲۲۴، ۲۵ اکتبر ۲۰۰۷، بانک صادرات ایران و تمام شعب و بانک های فرعی آن در جهان (از جمله بانک صادرات لندن) به دلیل حمایت مالی از حزب الله و نیروی قدس سپاه پاسداران به فهرست سیاه و تحریم حمایت از تروریسم اضافه شدند.

۲۰۰۸

۳ مارس ۲۰۰۸- ۱۳ اسفند ۱۳۸۶

 اعمال تحریم های مالی و مسافرتی با تصویب قطعنامه ۱۸۰۳




#مذاکره هسته ای #تحریم
قطعنامه ۱۸۰۳ سومین قطعنامه شورای امنیت پیرامون برنامه هسته‌ای ایران بود. مفاد آن به شکل رسمی توسط فرانسه و بریتانیا پیشنهاد شده بود. در قطعنامه‌های قبل اشخاص و شرکت‌های مشخصی به دلیل دست داشتن در برنامه هسته‌ای ایران شامل تحریم‌های مالی و مسافرتی قرار گرفته بودند. در این قطعنامه افراد جدیدی به لیست اضافه شدند. همچنین برای اولین بار تحریم‌هایی به‌طور کلی برای اقتصاد ایران وضع گردید که از جمله کنترل صادرات و واردات ایران و خصوصاً کالاهایی که دارای مصرف دوگانه در صنایع نظامی و غیرنظامی است می‌باشد که اقتصاد ایران را برای تهیه مواد اولیه کارخانحات دچار دشواری‌های گسترده‌ای کرد. همچنین تحت فشار قرار دادن موسسات مالی که با ایران کار می‌کنند و بانک‌های ایرانی و در نهایت تهدید به تحریم‌های بعدی در صورت عدم تعلیق غنی‌سازی از دیگر بخش‌های قطعنامه است. این قطعنامه بعداً در تاریخ بیستم ژوئیه ٢٠١۵ توسط قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت ملغی شد.
خزاعی سفیر ایران در سازمان ملل که در اجلاس شورای امنیت نیز حضور داشت گفت: «جامعه بین‌الملل همچنین امروز شاهد است که این شورا یک بار دیگر جهت اتخاذاقدامی غیرقانونی علیه ملتی سرفراز و مصمم مورد سوءاستفاده قرار گرفته، ملتی که صرفاً از حقوق قانونی و لاینفک خود طبق معاهدات بین‌المللی دفاع می‌کند... آمریکا تلاشی عمدی را برای خراب کردن همکاری ایران و آژانس شروع کرده‌است.»
۱۴ ژوئن ۲۰۰۸- ۲۵ خرداد ۱۳۸۷

 به حداقل رساندن فعالیت های هسته ای با پیشنهاد فرایند “انجماد در مقابل انجماد”




#مذاکره هسته ای #تحریم
گروه ۵ +۱ ، به منظور به روز کردن بسته های انگیزشی سال ۲۰۰۶، در ژوئن ۲۰۰۸ پیشنهاد جامعی را به ایران داد. این پیشنهاد چهارچوب مشابهی با پیشنهاد ۲۰۰۶ داشت اما به شکل ویژه ای بر روی فرآیند اولیه "انجماد در مقابل انجماد" دست گذاشته بود. بر اساس این فرآیند ایران باید فعالیت غنی سازی خود را به حداقل می رساند و شورای امنیت سازمان ملل متحد متعهد می شد که تحریم های بیشتری را اعمال نکند.

۲۰۰۹

۶ اکتبر ۲۰۰۹ – ۱۴ مهر ۱۳۸۸

 دستاورهای آمریکا از تحریم ها علیه ایران




#تحریم
«استوارت لوی» معاون وقت خزانه داری آمریکا در گزارش خود به سنای آمریکا در تاریخ ۶ اکتبر سال ۲۰۰۹ به دستاوردهای ناشی از تحریم ها علیه ایران اشاره کرد و اعلام کرد قدرت استقراض ایران در بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ نزدیک به ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است و شرکت‌های ایرانی برای جبران کاهش اعتبار مالی خود متقبل هزینه بسیار بالایی شدند. با وجود این، ایران توانست با تکیه بر افزایش قیمت نفت رشد بالای اقتصادی خود را حفظ کند. با به پایان رسیدن دولت جورج بوش ادامه روند افزایش فشار بر ایران به دولت اوباما محول شد.
۳۰ جولای ۲۰۰۹ – ۸ مرداد ۱۳۸۸

 تحریم صادرات بنزین




#تحریم
«اوباما» تحریم شرکت‌های داخلی و خارجی که به ایران بنزین می‌فروشند یا به ارتقای ظرفیت پالایشگاهی جمهوری اسلامی کمک می‌کنند را تصویب کرد.
تحریم شرکت‌های صادر کننده‌ی بنزین به ‌ایران در مجلس سنای آمریکا به تصویب رسید.
مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تحریم شرکت‌هایی را به تصویب رساند که با ایران معاملات تجاری دارند.

۲۰۱۰

۹ ژوئن ۲۰۱۰- ۱۹ خرداد ۱۳۸۹

 توقف ساخت مراکز هسته ای ایران با قطعنامه ۱۹۲۹




#تحریم
بر اساس قطعنامه ۱۹۲۹ ایران بایستی ساخت تمام مراکز غنی‌سازی اورانیوم یا تأسیسات اتمی آب سنگین (مراکز پلوتونیوم) را متوقف و از ساخت تأسیسات مشابه خودداری کند. در صورت عدم رعایت این مفاد، تحریم های سنگینی برای ایران تعیین شد. برزیل و ترکیه به آن رای منفی داده و لبنان رای ممتنع داد. دو هفته بعد آمریکا، تحریم نفتی جدیدی را علیه ایران با اکثریت قاطع آرا به تصویب رساند. رئیس جمهور اوباما قانون تحریم نفتی را در اول جولای امضا کرد.
با توجه به شکست مذاکرات تبادل سوخت، ایران تولید اورانیوم با غنای بالا را ادامه داد. با افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده، به غرب فشار آورد تا توقف غنی سازی را به عنوان پیش شرط مذاکرات طرح نکند.


۱۷ ژوئن ۲۰۱۰ – ۲۷ خرداد ۱۳۸۹

 تحریم پست بانک و چند کشتی نفتی




#تحریم
 "پست‌بانک ایران" توسط آمریکا تحریم شد و وزارت خزانه‌داری آمریکا همچنین اقداماتی را علیه چندین شرکت کشتی‌رانی ایران اتخاذ کرد. در پی آن ۲۲ شرکت نفتی، انرژی و بیمه که توسط دولت ایران اداره می‌شود و در ایران و بخش‌های مختلف جهان از جمله لندن، سنگاپور و دبی فعالیت می‌کنند مورد هدف قرار داده شد.
۲۴ ژوئن ۲۰۱۰ – ۳ تیر ۱۳۸۹

 تحریم سرمایه گذاران حوزه پتروشیمی با تصویب قانون سیسادا




#تحریم
قانون سیسادا به پیشنهاد دو سناتور امریکایی Howard Berman و Chris Dodd در ۲۴ ژوئن سال ۲۰۱۰ بدون حتی یک رأی مخالف در سنای امریکا به تصویب رسید و در اول جولای همان سال با امضای باراک اوباما رئیس‌جمهور امریکا رسمیت قانونی پیدا کرد. بر اساس این قانون، تمامی اشخاصی را که در بخش صنایع پتروشیمی ایران اقدام به سرمایه‌گذاری به اندازه ۲۰میلیون دلار یا بیشتر از آن می‌کنند، مشمول تحریم می‌کند. به علاوه، تمامی افرادی که با هدف کمک‌رسانی به ایران برای انجام فعالیت‌های نگهداری یا توسعه تولید محصولات پتروشیمی تصفیه شده برای این کشور کالا، خدمات، فناوری یا اطلاعاتی با ارزش متعارف یک میلیون‌دلار یا بیشتر در بازار فراهم آورند، هدف تحریم قرار خواهند گرفت.
۲۹ سپتامبر ۲۰۱۰- ۷ مهر ۱۳۸۹

تحریم اموال و دارایی های اشخاص ناقض حقوق بشر در ایران با دستور اجرایی ۱۳۵۵۳




#تحریم
دستور اجرایی ۱۳۵۵۳، اولین دستور اجرایی صادر شده توسط باراک اوباما علیه دولت ایران مربوط به عکس العمل رئیس جمهور وقت آمریکا در خصوص حوادث ۱۳۸۸ بود . به موجب دستور مزبور، اموال و دارایی های اشخاص ناقض حقوق بشر در ایران به طور خاص ارادی که نام انها در فهرست پیوست دستور اجرایی درج شده بود، مشمول تحریم های اولیه امریکا قرار گرفت و مسدود گردید. این تحریم ها علیه ۳۷ شرکت اروپایی و ۵ نفر از شهروندان ایرانی که گفته می شود در بخش کشتیرانی ایران فعالیت دارند، اعمال کرده است.

۲۰۱۱

۱۴ ژانویه ۲۰۱۱ – ۲۴ دی ۱۳۸۹

تحریم شرکت های کشتیرانی




#تحریم
وزارت خزانه داری آمریکا در اقدامی ۲۴ شرکت کشتیرانی بین المللی را بعلت تجارت با ایران تحریم کرد.
۲۹ آوریل ۲۰۱۱ – ۹ اردیبهشت ۱۳۹۰

 بلوکه شدن دارایی برخی افراد با دستور اجرایی ۱۳۵۷۲




#بلوکه شدن دارایی ها
بنابر حکم اجرایی۱۳۵۷۲ صادر شده توسط اوباما ، دارایی برخی افرادی که به زعم آمریکا در نقض حقوق بشر در سوریه ارتباط داشتند، بلوکه شد.
۲۳ می ۲۰۱۱ – ۲ خرداد ۱۳۹۰

 انسداد دارایی‌های ناقضین تحریم سیسادا با دستور اجرایی ۱۳۵۷۴




#تحریم
در ۲۳ می ۲۰۱۱ اوباما طبق دستور اجرایی ۱۳۵۷۴ انسداد دارایی‌های ناقضین تحریم سیسادا را صادر کرد. بر اساس قوانین قبلی شرکت‌هایی که در حوزه نفت و گاز و انرژی در ایران سرمایه‌گذاری کنند مشمول مجازاتی می‌شدند که به نوعی محرومیت از دریافت امکانات اقتصادی آمریکا محسوب می‌شد و به منظور محکم کردن تحریم سرمایه‌گذاری در بخش انرژی، اوباما طی این دستور علاوه بر مجازات‌های مذکور، اجازه انسداد دارایی‌های ناقضین تحریم را به وزارت کشور آمریکا صادر کرد.. به این ترتیب دارایی شرکت‌هایی که بالای ۲۰ میلیون دلار در بخش نفت و گاز ایران سرمایه‌گذاری می‌کردند، در معرض مصادره آمریکا قرار می‌گرفتند.
۲۳ ژوئن ۲۰۱۱ – ۲ تیر ۱۳۹۰

 تحریم ایران ایر و سه فرمانده سپاه




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا بزرگترین شرکت حمل و نقل هوایی ایران (ایران ایر) و یکی از مهم‌ترین اپراتورهای کشتیرانی در بنادر ایران را تحریم کرد.
اتحادیه اروپا سه تن از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را به اتهام دخالت در امور داخلی سوریه در لیست تحریم‌های جدید خود قرار داد. بر این اساس، حساب‌های این افراد مسدود و ورودشان به خاک اتحادیه‌ی اروپا ممنوع شده است. سردار سرلشگر محمد علی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار قاسم سلیمانی و حسین طائب در فهرست تحریم‌های جدید اتحادیه‌ اروپا قرار گرفتند.
۱۹ نوامبر ۲۰۱۱ – ۲۸ آبان ۱۳۹۰

تحریم بانکهای ایران با دستور اجرایی ۱۳۵۹۰




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا اقدام به معرفی تحریم‌های یکجانبه جدیدی به موجب قانون CISADA علیه ایران کرد. این قانون تحریمی با دستور اجرایی ۱۳۵۹۰ بخش صنایع پتروشیمی، بانک مرکزی و بخش مالی و زیرساخت‌های حمل و نقل در ایران را هدف گرفت و ده‌ها نام جدید را به فهرست نفرات تحریمی آمریکا افزود. محدویت‌های اعمال شده جدید تمامی مؤسسات مالی را از انجام هر گونه مبادله مالی با بانکهای ایران ـ از جمله بانک مرکزی و مؤسسات تابع آن ـ منع کرده و ضمن توسعه تحریم‌ها علیه افراد ایرانی محدودیت‌های جدیدی علیه صادرات کالاهای ایرانی قائل شد.
۲۱ نوامبر ۲۰۱۱ – ۳۰ آبان ۱۳۹۰

 اتهام پولشویی در بانک مرکزی




#تحریم
بخش مالی ایران از جمله بانک مرکزی را بر اساس بخش ۳۱۱ از قانون مهین‌پرستی آمریکا (USA Patriot)، جزء مؤسسات دارای خطر بالای پولشویی اعلام شد. این اقدام موجب شد که نهادهای مالی آمریکا از هر گونه مبادله با بانک مرکزی ایران منع شوند. البته پیشتر به دلیل معرفی بانک مرکزی ایران به عنوان نهاد دولتی ایران، کلیه روابط بانکی بانک مرکزی ایران با نهادهای مالی آمریکا منع شده بود اما این اقدام آمریکا بیشتر زمینه‌سازی برای تحریم‌های فراسرزمینی علیه ایران بود و تأثیر عملی بر فعالیت‌های بانک مرکزی نداشت.
۱۳ دسامبر ۲۰۱۱ – ۲۲ آذر ۱۳۹۰

 تحریم دو فرمانده سپاه




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا طی بیانیه‌ای اعلام کرد که دو مقام نظامی ایران، حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح و عبدالله عراقی، جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه را تحت تحریم قرار داده است.
۲۱ دسامبر ۲۰۱۱- ۳۰ آذر ۱۳۹۰

 تحریم ۱۰ شرکت کشتیرانی




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که اقدامات تحریمی علیه ایران در مورد ۱۰ شرکت کشتی‌رانی اعمال خواهد شد.

۲۰۱۲

۲۴ ژانویه ۲۰۱۲- ۴ بهمن ۱۳۹۰

 تحریم بانک تجارت




#تحریم
دولت ایالات متحده آمریکا نام بانک دولتی تجارت را نیز در فهرست تحریم‌ها علیه ایران قرار داد. خزانه داری آمریکا ضمن اعلام خبر تحریم بانک تجارت ایران، از ۲۳ موسسه‌ی مالی دیگر نیز نام برد که در ارتباط با برنامه‌ی هسته‌ای ایران هستند و شامل تحریم‌ها می‌شوند. بانک‌های دولتی ایران از جمله‌ی این موسسات‌های مالی به حساب می‌آیند.
۵ فوریه ۲۰۱۲- ۱۶ بهمن ۱۳۹۰

تحریم تمامی بانکهای ایران با دستور اجرایی ۱۳۵۹۹




#بلوکه شدن دارایی ها
دستور اجرایی ۱۳۵۹۹ توسط باراک اوباما در کوران پرونده هسته ای ایران در سال ۹۱ (۲۰۱۲) و به بهانه پولشویی وضع شد و مطابق آن، تمامی بانکهای ایران از جمله بانک مرکزی، بانک‌های ملت، تجارت، صادرات و نهادهای دولتی ایران شامل شرکت ملی نفت مشمول توقیف دارایی در آمریکا هستند. بر اساس این تحریم تمامی تراکنشهای دلاری این نهادها در آمریکا مسدود میشود. همچنین امکان دسترسی به اموال بلوکه شده‌ای که به صورت دلاری در بانک‌های خارجی موجود است، برای این نهادها امکان‌پذیر نخواهد بود.
۱۶ فوریه ۲۰۱۲ – ۲۷ بهمن ۱۳۹۰

 تحریم به دلیل حمایت از سوریه




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا وزارت اطلاعات ایران را به دلیل آنچه که "حمایت از دولت سوریه" خواند، در لیست تحریم‌های آمریکا قرار داد. طبق این تحریم‌ها، دارایی‌های وزارت اطلاعات ایران توقیف شده و به مقامات این وزارتخانه برای سفر به آمریکا روادید داده نمی‌شود.
۲۷ فوریه ۲۰۱۲- ۸ اسفند ۱۳۹۰

 تقویت قوانین تحریم های مالی ایران




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا با اجرای بند فرعی ۱۲۴۵، قوانین تحریم‌های مالی ایران را تقویت کرد. این متمم قانونی تحریم‌ها را به آن دسته از مؤسسات مالی برون‌مرزی توسعه می‌دادکه آگاهانه اقدام به انجام یا تسهیل مبادلات مالی معین با بانک مرکزی ایران یا مؤسسات مالی ایرانی قرار گرفته در لیست تحریمها می‌کردند.
۲۹ فوریه ۲۰۱۲- ۱۰ اسفند ۱۳۹۰

 اجبار بانک اسلامی نور دبی به قطع همکاری با ایران توسط آمریکا




#تحریم
«بانک اسلامی نور»، از بانک‌های مستقر در دبی، که نقل و انتقال حدود ۶۰ درصد از درآمد صادرات نفتی ایران از طریق آن صورت می‌گیرد تحت فشار ایالات متحده دادوستد تجاری خود با ایران را قطع کرده‌ است.
۲۸ مارس ۲۰۱۲ -۹ فروردین ۱۳۹۱

 تحریم یک شرکت هواپیمایی و سه تن از فرماندهان سپاه




#تحریم
یک شرکت هواپیمایی و سه تن از فرماندهان نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌های ایالات متحده بر ضد ایران قرار گرفتند.
۲۲ آوریل ۲۰۱۲ – ۳ اردیبهشت ۱۳۹۱

تحریم  افراد غیر ایرانی مرتبط با دور زدن تحریم ها با دستور اجرایی ۱۳۶۰۸




#تحریم
به منظور افزایش پیروی کشورها از تمام تحریم های اعمال شده علیه ایران، اوباما به صدور فرمان اجرایی شماره ۱۳۶۰۸ اقدام کرد که بر اساس آن وزارت خزانه داری آمریکا را قادر به شناسایی و تحریم افراد خارجی کرده است که به ایران (یا سوریه) در دور زدن تحریم های اقتصادی کمک می کنند.
۲۳ و ۲۴ می ۲۰۱۲ – ۱۳ و ۱۴ خرداد ۱۳۹۱

ممنوعیت ورود افراد حقیقی ناقض حقوق بشر با دستور اجرایی ۱۳۶۰۶




#تحریم
همچنین در این تاریخ، اوباما دستور اجرایی ۱۳۶۰۶ را صادر کرد. بنابر این حکم ورود افراد حقیقی که در نقض حقوق بشر دولت های ایران و سوریه از طریق تکنولوژی اطلاعات مشارکت داشتند، به آمریکا ممنوع شد و همچنین دارایی آنها بلوکه شد.
۱۳ جولای ۲۰۱۲ – ۲۳ تیر ۱۳۹۱

 تحریم شرکت و موسسه های مالی ایران مرتبط با صنعت موشک های بالستیک




#تحریم
آمریکا ۵۰ شرکت و موسسه مالی ایران را با هدف مقابله با برنامه موشک‌های بالستیک ایران مورد تحریم قرار داد. این موسسات از وزارت دفاع ایران، نیروهای مسلح و سازمان صنایع فضایی ایران، شرکت خطوط کشتی‌رانی ایران و سپاه پاسداران اتقلاب اسلامی ایران هستند. علاوه بر آن، "شرکت نفتکش ملی ایران" به همراه ۵۸ کشتی و ۲۷ موسسه و نهاد وابسته به آن در میان این تحریم‌ها قرار گرفتند.
۳۰ جولای ۲۰۱۲ – ۹ مرداد ۱۳۹۱

قطع منابع مالی بخش پتروشیمی ایران با دستور اجرایی ۱۳۶۲۲




#تحریم
براساس دستور اجرایی شماره ۱۳۶۲۲ اوباما که در تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۱۲ صادر شد ، دامنه تحریم‌های آمریکا با هدف قرار دادن بخش انرژی و پتروشیمی ایران گسترش یافت تا از ایجاد سازوکارهای پرداخت توسط ایران برای فروش نفت و به منظور دور زدن تحریم‌های جاری جلوگیری کند. این تحریم‌ها به بهانه قطع منابع مالی بخش پتروشیمی ایران که دومین منبع درآمد ایران به شمار می‌رفت، اجرائی شد.
۱ آگوست ۲۰۱۲ – ۱۱ مرداد ۱۳۹۱

 امضای قانون کاهش تهدیدات ایران (TRA) و قوانین حقوق بشری سوریه توسط اوباما




#تحریم
"قانون کاهش تهدیدات ایران (TRA) و قوانین حقوق بشری سوریه" به امضا اوباما رسید. این قانون با افزایش تعداد قانون‌هایی که دولت موظف به اعمال آنها بود از سه مورد به ۵ مورد افزایش یافت و تحریم‌ها علیه ایران را تشدید کرد. این قانون همچنین شرکت‌های خارجی فعالیت‌کننده در بخش انرژی ایران و شرکت‌های فروشنده یا بیمه کننده تانکرهای نفتی ایران را مشمول تحریم قرار داد.
۲۱ سپتامبر ۲۰۱۲ – ۳۱ شهریور ۱۳۹۱

 تحریم چند شرکت هواپیمایی ایران




#تحریم
آمریکا با ادعای انتقال تسلیحات به وسیله هواپیماهای شرکت‌های هوایی ایران ایر، ماهان ایر و یاس ایر به سوریه اعلام کرد ۱۱۷ هواپیمای ایرانی را تحریم کرده است.
۹ اکتبر ۲۰۱۲ – ۱۸ مهر ۱۳۹۱

تشدید مجازات برخی افراد ایرانی با دستور اجرایی ۱۳۶۲۸




#تحریم
اوباما در ۹ اکتبر ۲۰۱۲ دستور اجرایی شماره ۱۳۶۲۸ را امضا کرد. بر مبنای این دستور مجازات افرادی که به بخش‌های نفت، پتروشیمی، بیمه، کشتیرانی و مالی ایران کمک می‌کردند، تشدید شد. دستورالعمل اجرایی این تحریم‌ها، چارچوب اجرای محدودیت‌های جدید را تعیین کرد و به وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه برای اجرای این قانون اختیارات ویژه‌ای واگذار می‌کرد. دولت آمریکا همچنین محدودیت‌هایی را برای خرید مواد پتروشیمی ایرانی مانند متانول و زیلین اعمال کرد.
۲۱ دسامبر ۲۰۱۲ -۱ دی ۱۳۹۱

 تحریم شهروندان و شرکت های مرتبط با صنعت موشک های بالستیک




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا ۴ شرکت و یک شهروند ایرانی دیگر را به اتهام ارتباط با برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ایران در لیست تحریم‌های خود قرار داد.

۲۰۱۳

۲ ژانویه ۲۰۱۳ – ۱۳ دی ۱۳۹۱

تحریم شرکت ها و موسسات همکار ایران با  امضای قانون اختیارات دفاع ملی ۲۰۱۳ توسط اوباما




#تحریم
باراک اوباما قانون اختیارات دفاع ملی ۲۰۱۳ را به امضا رساند. به موجب این قانون، آن دسته از موسساتی که اقدام به تأمین کالا یا خدمات برای بخش‌های انرژی، کشتی‌سازی و کشتی‌رانی می‌کردند و یا برای این دسته از عملیات پوشش بیمه‌ای فراهم می‌آوردند با دست کم ۵ تحریم روبرو می‌شوند. آن دسته از بانک‌های خارجی که با استفاده از سامانه بانکی آمریکا این دسته از خدمات را فراهم می‌آورند در لیست سیاه قرار می‌گرفتند. برای هر موسسه‌ای که اقدام به تامین فلزات گرانبها برای ایران می‌کرد، دست‌کم با ۵ تحریم مواجه می‌شد. قانون مورد نظر همچنین تحریمهایی مرتبط با حقوق بشر برای شبکه‌های پخش جمهوری اسلامی ایران را نیز در نظر گرفت. در ۶ فوریه، وجوه مورد استفاده برای خریداری نفت ایران هم باید به حسابی در بانک کشور خریدار واریز و از آن تنها برای خرید کالاهای غیرتحریمی استفاده می‌شد.
۶ فوریه ۲۰۱۳ – ۱۸ بهمن ۱۳۹۱

تحریم صدا و سیما ج.ا.ایران




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا صدا و سیمای جمهوری‌اسلامی ایران و عزت‌الله ضرغامی، رئیس آن را تحت تحریم‌های جدید خود قرار داد.
۲۷ فوریه ۲۰۱۳ -۹ اسفند ۱۳۹۱

 تصویب قانون ممانعت از ایران هسته ای ۲۰۱۳




#تحریم #بلوکه شدن دارایی ها
"قانون ممانعت از ایران هسته‌ای ۲۰۱۳" با حمایت هر دو حزب آمریکا تصویب شد. این قانون فهرست شرکت‌های ایرانی تحریم شده را افزایش داد و دارایی‌های ایران در منطقه یورو را نیز مصادره می‌کرد.
۱۰ می ۲۰۱۳ – ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۲

 تحریم بانک مشترک ایران و ونزوئلا




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا یک بانک مشترک ایران و ونزوئلا را تحریم کرد.
۲۴ می ۲۰۱۳- ۳ خرداد ۱۳۹۲

 تحریم ۲۰ شرکت و یک نفر ایرانی توسط وزارت خزانه داری آمریکا




#تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا نام ۲۰ شرکت و شخص حقیقی ایرانی را در فهرست سیاه تحریم‌ها قرار داد. شرکت هواپیمایی آبان‌ایر، شرکت دی‌اف‌اس و اورکس و مقامات آنها و شرکت پتروگرین مستقر در مالزی در لیست تحریمها قرار گرفتند و وزارت خزانه‌داری آمریکا در ۹ خرداد ۱۳۹۲ در بیانیه‌ای حجت‌الاسلام حجازی از مسئولان ارشد دفتر رهبری را به بهانه مشارکت در نقض حقوق بشر به فهرست تحریم‌ها افزود. همچنین بر اساس اطلاعیه وزارت خزانه‌داری آمریکا شرکت‌های پتروشیمی بندر امام، بوعلی سینا، مبین، نوری، پارس شهید تندگویان، شازند و تبریز در فهرست تحریمهای آمریکا قرار گرفتند.
۳۰ ژوئن ۲۰۱۳ – ۹ تیر ۱۳۹۲

ممنوعیت معامله ریال ایران با دستور اجرایی ۱۳۶۴۵




#تحریم
اوباما در ژوئن ۲۰۱۳ دستور اجرایی شماره ۱۳۶۴۵ را صادر کرد که بر طبق این دستور معامله ریال ایران و نیز ارائه کالا به صنعت اتومبیل ایران ممنوع شد.

۲۰۱۵

 ۱۱ آگوست ۲۰۱۵ – ۲۰ مرداد ۱۳۹۴

 انتشار دستورالعمل بازنگری تحریم های ایران توسط وزارت خزانه داری آمریکا




#تحریم
 وزارت خزانه داری آمریکا دستورالعملی را با عنوان بازنگری تحریم های ایران منتشر کرد. در این گزارش آمده بود براساس برنامه جامع اقدام مشترک، زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی تأیید کند، ایران به تعهدات کلیدی خود که در برجام به آنها اشاره شده ، پایبند بوده است ، تحریم های اعمال شده علیه ایران به صورت مرحله به مرحله برداشته خواهند شد. تاریخ آغاز کاهش تحریم ها بر اساس طرح جامع اقدام مشترک همانطور که در متن این سند نیز آمده «روز اجرا» موافقتنامه است. پیش از روز اجرا ، دولت آمریکا دستورالعملی مرتبط با اجرای روند کاهش تحریم‌ها بر اساس برنامه جامع اقدام مشترک منتشر خواهد کرد.
۱۰ سپتامبر ۲۰۱۵- ۱۹ شهریور ۱۳۹۴

 ممانعت کنگره از لغو تحریم ها




#تحریم
مجلس نمایندگان آمریکا درباره به پیش بردن تدابیر سه گانه در خصوص بحث توافقنامه هسته ای ایران رای گیری کرد که شامل ممانعت از اقدام باراک اوباما برای برداشتن تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران شد.

۲۰۱۶

۱۷ ژانویه ۲۰۱۶- ۲۷ دی ۱۳۹۴

 آغاز اجرای برجام




#تحریم #مذاکره هسته ای
گزارش تایید نهایی اجرای تعهدات ایران در برجام توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی منتشر شد و در اختیار اعضای شورای حکام و سازمان ملل قرار گرفت. آمانو در این گزارش تایید کرد ایران به تعهدات خود عمل کرده است. این گزارش که با عنوان «راستی آزمایی و نظارت بر برنامه هسته ای ایران با توجه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت منتشر شده » تایید کرد، ایران درباره برنامه هسته‌ای خود براساس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اقدام کرده و با آژانس در این زمینه همکاری لازم را صورت داده است.
آغاز اجرای برجام اعلام شد محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مقر سازمان ملل متحد در وین، بیانیه مشترک ایران و اتحادیه اروپا را درباره برجام قرائت کردند. باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا هم با صدور فرمان اجرایی، لغو تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته ای ایران را اعلام کرد.
پایگاه اینترنتی وزرات خزانه داری آمریکا با صدور بیانیه ای اعلام کرد افراد و نهادهایی را که در کار به دست آوردن اقلام مربوط به موشک های بالستیک ایران هستند، تحریم می کند. این اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا یازده فرد و نهاد مسئول حمایت از برنامه موشک های بالستیک ایران را هدف قرار می‌دهد. بر این اساس اداره کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (OFAC) نام یازده فرد حقیقی وحقوقی را که در کار استحصال از طرف برنامه موشک های بالستیک ایران هستند، در شمول این تحریم ها قرار داد.
پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای که منتهی به برنامه جامع اقدام مشترک میان ایران و ۵+۱ گردید، رئیس جمهور آمریکا پس از راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت های هسته ای طی دستور اجرایی ۱۳۷۱۶، تحریم های هسته ای ایران را لغو کرد. لغو تحریم های هسته ای ایران منجر به بی اثر شدن دستورهای اجرایی ۱۳۵۷۴، ۱۳۵۹۰، ۱۳۶۲۲، ۱۳۶۴۵ و همچنین اصلاح دستور اجرایی ۱۳۶۲۸ و سایر تحریم های ثانویه ایران که با تحریم بخش هسته ای ایران در ارتباط بودند، گردید.
 ۲۱ ژانویه ۲۰۱۶ – ۱ بهمن ۱۳۹۴

 محدودیت های ویزایی تبدیل به قانون و لازم الاجرا شد




#تحریم #مذاکره هسته ای
با امضای اوباما، مصوبه کنگره امریکا (محدودیت های ویزایی برای افرادی که به ایران سفر کرده اند) در قالب لایحه بودجه تبدیل به قانون و با ابلاغ رسمی وزارت خارجه آمریکا از تاریخ اول بهمن ماه ۱۳۹۴ لازم الاجرا شد.
۲۵ فوریه ۲۰۱۶ – ۶ اسفند ۱۳۹۴

 انتشار گزارش های اولیه راجع به برجام توسط دولت آمریکا




 #مذاکره هسته ای
اداره پاسخ گویی دولت آمریکا گزارش اولیه خود درباره طرح جامع اقدام مشترک با ایران را منتشر کرد،‌ گزارشی که در آن آمده: بررسی‌های اولیه اداره پاسخ گویی دولت آمریکا نشان می‌دهد آژانس بین المللی انرژی اتمی ممکن است در زمینه بازرسی و راستی‌آزمایی اجرای تعهدات خاص مرتبط با هسته‌ای از سوی ایران، بر اساس برجام با چالش هایی مواجه باشد.
۲۰ آوریل ۲۰۱۶ – ۱ اردیبهشت ۱۳۹۵

 برداشت از دارایی های بلوکه شده ایران




 #بلوکه شدن دارای ها
دیوان عالی آمریکا حکم داد حدود دو میلیارد دلار از دارایی های بلوکه شده ایران باید به خانواده های قربانیان آمریکایی که در بمب‌گذاری سال ۱۹۸۳ در مقر تفنگداران آمریکایی در بیروت و دیگر حملات منسوب به ایران کشته شدند، پرداخت شود.
۱۹ ژوئن ۲۰۱۶ – ۳۰ خرداد ۱۳۹۵

 توافق ایران با شرکت بوئینگ برای خرید هواپیما




 #تحریم
علی عابدزاده، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ایران گفت این سازمان و شرکت هواپیمایی بوئینگ به یک توافق مکتوب در زمینه خرید هواپیما رسیدند. عابدزاده تعداد هواپیماهای مورد توافق را ۱۰۰ هواپیما عنوان کرد و افزود که شرکت بوئینگ درخواست رسمی خود برای کسب مجوز نهایی فروش هواپیما را به خزانه‌داری آمریکا ارائه کرده و قرار است پس از کسب این مجوز، متن قرارداد نهایی بین دو طرف منعقد شود.
۷ ژوئیه ۲۰۱۶- ۱۷ تیر ۱۳۹۵

 مخالفت کنگره با فروش هواپیما به ایران 




 #تحریم
مجلس نمایندگان آمریکا طرحی را با ۲۳۹ رای موافق در مقابل ۱۸۵ رای مخالف تصویب کرد که هدفش جلوگیری از فروش هواپیمایی بوئینگ به ایران است این طرح سه ماده ای که دو ماده آن به تصویب رسید براساس یکی از آنها ، وزارت دارایی آمریکا را مجبور می کند جواز فروش هواپیما صادر نکند و دیگری بانک‌های آمریکایی را از اعطای وام برای تامین هزینه خرید این هواپیماها منع می‌کند.
۲۱ سپتامبر ۲۰۱۶ – ۳۱ شهریور ۱۳۹۵

 اجازه فروش هواپیما به ایران توسط وزارت خزانه داری آمریکا




 #تحریم # مذاکره هسته ای
وزارت خزانه داری از اداره کنترل دارایی های خارجی آمریکا به ایرباس و بوئینگ اجازه فروش هواپیما به ایران را داد. این مجوزها برای تحریم های لغو شده به عنوان بخشی از برجام امکان پذیر شد.
۲۲ سپتامبر ۲۰۱۶ – ۱ مهر ۱۳۹۵

 بررسی پیشرفت برجام توسط طرفین مذاکرات




 #مذاکره هسته ای # تحریم
ایران و ۱+۵ در نیویورک برای بررسی پیشرفت اجرای برجام و سرعت لغو تحریم ها دیدار داشتند. این نشست اولین جلسه در سطح وزیران پس از اعلام اجرای این توافق در ژانویه است. حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران در همان روز در مجمع عمومی سازمان ملل متحد ، از کندی سرعت لغو تحریم ها ابراز نگرانی کرد و مدعی شد که ایالات متحده شروط را رعایت نمی کند.
۱ دسامبر ۲۰۱۶ – ۱۱ آذر ۱۳۹۵

 تصویب اقدام برای تحریم های ۱۰ ساله ایران در کنگره




 #تحریم #مذاکره هسته ای
کنگره تمدید اقدام برای تحریم های ۱۰ ساله ایران (ISA) را تصویب کرد که در ۱۵ دسامبر به قانون تبدیل شد.
۱۳ دسامبر ۲۰۱۶ – ۲۳ آذر ۱۳۹۵

 واکنش دولت ایران به تمدید قانون تحریم های ۱۰ ساله ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای
رئیس جمهور روحانی اعلام کرد که ایران به تمدید قانون تحریم های ۱۰ ساله واشنگتن در رابطه با تحقیق و توسعه هسته ای برای کشتی های دریایی پاسخ خواهد داد.
۱۵ دسامبر ۲۰۱۶ – ۲۵ آذر ۱۳۹۵

 پایبندی آمریکا به برجام با صدور معافیت های تحریمی ایران توسط کری




 #تحریم #مذاکره هسته ای
جان کری وزیر امور خارجه ایالات متحده در روز تمدید تحریم های ده ساله ایران، معافیت های تحریمی را مجدداً صادر کرد تا تعهد ایالات متحده به برجام را نشان دهد.

۲۰۱۷

۱۲ ژانویه ۲۰۱۷ – ۲۳ دی ۱۳۹۵

تحویل اولین محموله هواپیما به ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای
ایران اولین محموله خود از سفارش ۱۰۰ پروند هواپیمای ایرباس را تحویل گرفت. این معامله در سایه ی لغو تحریم در ضمن برجام انجام شده بود.
۲۸ ژانویه ۲۰۱۷ – ۹ بهمن ۱۳۹۵

آزمایش موشک های بالستیک توسط ایران و هشدار آمریکا به ایران




 #تحریم
ایران دست به آزمایش موشک بالستیک خود زد. این آزمایش باعث شد مایکل فلین، مشاور سابق امنیت ملی، در ۱ فوریه از هشدار ایالت متحده به ایران بگوید.
هم چنین در این تاریخ فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹، با عنوان "حفاظت از ملت در برابر ورود تروریست‌های خارجی به آمریکا" یا با نام ماسلِم بَن (ممنوعیت علیه مسلمانان) به امضای دونالد ترامپ رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا رسید. این فرمان تعداد پناهندگان ورودی به آمریکا را در سال ۲۰۱۷ به ۵۰٬۰۰۰ نفر محدود و برنامه پذیرش پناهندگان ایالات متحده آمریکا را به مدت ۱۲۰ روز به حال تعلیق درآورد تا پس از آن این برنامه به‌طور مشروط برای کشورهای خاصی با اولویت پذیرش ادعاهای پناهندگی از ادیان اقلیت از سر گرفته شود. این فرمان همچنین ورود پناهندگان سوری را تا اطلاع ثانوی ممنوع کرد. جو بایدن در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ این فرمان و فرمان اجرایی ۱۳۷۸۰ را باطل کرد.
۶ مارس ۲۰۱۷ – ۱۶ اسفند ۱۳۹۵

اعمال محدودیت های سفر به آمریکا با دستور اجرایی ۱۳۷۸۰




 #تحریم
با صدور فرمان اجرایی ۱۳۷۸۰ در این تاریخ توسط ترامپ بر سفر از چند کشور خاص و همه پناهندگانی که روادید یا مدارک مسافرتی معتبر به آمریکا ندارند محدودیت‌هایی اعمال شد. بنا بر مفاد این فرمان، فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹ صادره در ۲۷ ژانویه ۲۰۱۷ لغو شد. جو بایدن، این فرمان و فرمان اجرایی ۱۳۷۶۹ را در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱ باطل کرد.
۲۳ مارس ۲۰۱۷ – ۳ فروردین ۱۳۹۶

 قانون مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ی ایران در سال ۲۰۱۷




 #تحریم
سناتور باب کورکر، لایحه ی جدیدی برای تحریم ایران به نام "قانون مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ی ایران در سال ۲۰۱۷"معرفی کرد. این لایحه شامل تحریم برنامه موشک های بالستیک ایران و حمایت از تروریسم می شد.
۱۷ می ۲۰۱۷ – ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶

 گام مثبت ترامپ برای برجام




 #تحریم
ایالات متحده آمریکا با تمدید لغو تحریم ها، به تعهدات خود در برجام پای بند ماند. این اولین بار بود که دولت ترامپ گام مثبتی در اجرای برجام برداشت. ۱۶ می وندی شرمن مذاکره کننده اصلی امریکا در برجام مخالفت خود را با قانون "مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در سال ۲۰۱۷" اعلام کرد.
۱۵ ژوئن ۲۰۱۷ – ۲۵ خرداد ۱۳۹۶

 تصویب قانون مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ایران در سنای آمریکا




 #تحریم#مذاکره هسته ای
قانون مقابله با فعالیت های بی ثبات کننده ی ایران در ۲۰۱۷ با ۹۸ رای سنا به تصویب رسید. بخش هایی از این لایحه که با برجام تناقض داشت، تصحیح شد اما ایران معتقد است این لایحه با روح برجام در تناقض است.
۱۰ ژوئیه ۲۰۱۷ – ۱۹ تیر ۱۳۹۶

 تشویق به عدم تجارت با ایران




 #تحریم
سارا هاکبی سندرز سخنگوی کاخ سفید، گفت ترامپ در جمع گروه بیست (گروهی متشکل از وزرای اقتصاد (دارایی) و مسولان بانک‌های مرکزی بیست اقتصاد برتر جهان) کشورهای حاضر را تشویق به نداشتن تجارت با ایران کرده است. بعدها ظریف در یک مصاحبه ترامپ را از این مقصود خود ناکام خواند.
۱۷ ژوئیه ۲۰۱۷ – ۲۶ تیر ۱۳۹۶

 اعلام پایبندی آمریکا به برجام




 #تحریم#مذاکره هسته ای
دولت ترامپ با ساعت ها تاخیر و با اکراه پایبندی خود را به برجام اعلام کرد اما پس از دو روز تحریم های غیر هسته ای بر ایران اعمال کرد.
۲۵ ژوئیه ۲۰۱۷ – ۳ مرداد ۱۳۹۶

تصویب لایحه H.R. 3364 توسط کنگره و اعمال تحریم های جدید




 #تحریم#مذاکره هسته ای
مجلس نمایندگان ایالت متحده با تصویب لایحه H.R. 3364 از قانون "مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها، علیه ایران، کره شمالی و روسیه" تحریم های جدیدی را اعمال کرد.

۲۰۱۸

۱۲ ژانویه ۲۰۱۸ – ۲۲ دی ۱۳۹۶

 تحریم زندان رجایی شهر




 #تحریم#مذاکره هسته ای
دولت ترامپ اعلام کرد در راستای پایبندی خود به برجام، معافیت ایران از تحریم های هسته ای را تمدید می کند. ولی این تمدید دیگر صورت نخواهد گرفت مگر اینکه کنگره قانونی را تصویب کند که ایرادات اشاره شده در برجام را حل کند. ترامپ اعلام کرده است که دولتش در حال رایزنی با متحدان اروپایی خود بر سر توافقی کامل تر در بازه زمانی محدود است که اگر ایران اقدام به ازمایش موشک های دور برد یا دستیابی به سلاح های هسته ای کرد، تحریم ها اعمال شود.
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده آمریکا زندان رجایی‌شهر را به دلیل ارتباط با نقض حقوق بشر مورد تحریم قرار داد.
۸ می ۲۰۱۸ – ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷

 خارج شدن ترامپ از برجام




 #تحریم#مذاکره هسته ای
رئیس جمهور دونالد ترامپ اعلام کرد که آمریکا از برجام خارج خواهد شد و به منظور افزایش فشار بر روی ایران، مجموعه ای از تحریم ها را اعمال خواهد کرد. در حالی که برخی از جمهوری خواهان، اسرائیل و عربستان سعودی از این اقدام استقبال کردند، بسیاری از کارشناسان کنترل تسلیحات و متحدان اروپایی این اقدام را محکوم کردند. در پاسخ به این اقدام، ایران بر خلاف شروط معاهده غنی سازی اورانیوم را افزایش داد. این خروج در دولت آمریکا آغاز تنش های لفظی و نظامی بین دو کشور بود.
۱۵ می ۲۰۱۸- ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۷

 بررسی آینده برجام توسط اعضای ۵ + ۱ و تحریم رئیس بانک مرکزی ایران




 #تحریم#مذاکره هسته ای
در ۱۵ می موگرینی و سایر اعضای گروه ۵+۱ در دو نشست جداگانه تصمیماتی را برای آینده برجام با وجود خروج آمریکا اتخاذ کردند.
وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای «ولی‌الله سیف» رئیس‌کل وقت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران را به ادعای ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و تحت قانون «اقدامات ضد تروریستی» تحریم کرد.
۲۱ می ۲۰۱۸-۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷

 خبر پامپئو از فشار های بی سابقه اقتصادی 




 #تحریم#مذاکره هسته ای
«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا دو هفته بعد از خروج ترامپ از توافق هسته‌ای، طی سخنرانی در اندیشکده «بنیاد هریتج» از تغییر رویکرد واشنگتن در قبال تهران و اتخاذ راهبرد جدید علیه جمهوری اسلامی خبر داد: «اولا، ما فشارهای اقتصادی بی‌سابقه‌ای علیه رژیم ایران اعمال می‌کنیم... دوما، با همکاران خود در وزارت دفاع و متحدان منطقه‌ای برای خنثی‌کردن ستیزه‌جویی ایران، همکاری نزدیکی خواهیم داشت».
۳۰ می ۲۰۱۸ – ۹ خرداد ۱۳۹۷

 تحریم زندان اوین




 #تحریم
وزارت خزانه داری آمریکا تحریم زندان اوین را اعلام کرد.
۷ آگوست ۲۰۱۸-۱۵ مرداد ۱۳۹۷

بازگشت تحریم ها




 #تحریم #مذاکره هسته ای
بازگرداندن تحریم هایی که ترامپ در ۸ می (خروج از برجام) به آنها اشاره کرده بود، در این تاریخ به طور کامل اجرا شد از جمله محدودیت خرید دلار آمریکا از سوی ایران، تجارت طلا ، فلزات گرانبها ، آلومینیوم ، فولاد ، زغال سنگ ، نرم افزار، معاملات مربوط به بدهی های دولتی و بخش خودرو، لغو مجوز ها برای صادرات برخی مواد غذایی و همچنین خرید هواپیما. این تحریم ها در قالب دستور اجرایی ۱۳۸۴۶ انجام گرفت.
۱۶ آگوست ۲۰۱۸-۲۵ مرداد ۱۳۹۷

تشکیل گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا




 #تحریم #مذاکره هسته ای
گروه اقدام ایران، به عنوان کارگروه ویژه توسط وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا تشکیل و برایان هوک توسط مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا به ریاست این کارگروه برگزیده شد. طبق ادعاهای هوک، گروه اقدام علیه ایران نقش کلیدی در رهبری اقدامات وزارت خارجه آمریکا و اجرای راهبرد جدید ریاست‌جمهوری این کشور در قبال جمهوری اسلامی ایفا می‌کند. وی همچنین از تلاش‌های بی‌وقفه خود و زیردستانش در گروه اقدام علیه ایران و دیگر مقامات وزارت خارجه آمریکا برای منصرف کردن کشورهای اروپایی از تداوم حضور در برجام و قطع تعاملات بین‌المللی با ایران خبر داد.
۲۷-۲۸ آگوست ۲۰۱۸ – ۵ و۶ شهریور ۱۳۹۷

 شکایت ایران به دیوان بین المللی دادگستری




 #تحریم #مذاکره هسته ای
دیوان بین المللی دادگستری استدلال های ایران و آمریکا را در رابطه با شکایت ایران از تحریم ها که ناقض " عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی" را شنید. ایالت متحده ادعا کرده که این دادگاه صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد.
۲۵ سپتامبر ۲۰۱۸- ۳ مهر ۱۳۹۷

 سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل علیه ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای
رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی در مجمع عمومی سازمان ملل حکومت جمهوری اسلامی را "دیکتاتوری فاسد" خواند. او گفت که مردم ایران برای سیاست‌های توسعه‌طلبانه حکومتشان هزینه سنگینی پرداخته‌اند. او گفت که رهبران ایران به دنبال هرج‌ومرج، مرگ و ویرانی هستند. رئیس جمهوری آمریکا از همه کشورها خواست ایران را تا زمانی که سیاست‌های "خصمانه" تهران ادامه می‌یابند، منزوی کنند. دونالد ترامپ تصریح کرد که کشورش به دولت‌های حامی تروریسم اجازه نخواهد داد، صاحب خطرناکترین تسلیحات شوند. رئیس جمهوری آمریکا گفت که هر راه حلی برای بحران سوریه باید شامل طرحی در ارتباط با ایران باشد. ترامپ گفت کشورش کارزاری برای فشار اقتصادی بر ایران به راه انداخته است. او گفت که پس از برقراری مجدد تحریم‌های نفتی و بانکی در ۱۳ آبان‌ماه (۵ نوامبر) تحریم‌های دیگری هم علیه تهران وضع خواهد شد.
۳ اکتبر ۲۰۱۸ – ۱۱ مهر ۱۳۹۷

   رد شدن دعاوی حقوقی آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری




 #تحریم #مذاکره هسته ای
دیوان بین المللی دادگستری پس از بررسی درخواست ایران و استماع دفاعیات طرفین به اتفاق آراء به این نتیجه رسید که ادعاها و استدلال های حقوقی دولت آمریکا مردود بوده و نگرانی ها و ملاحظات دولت ایران در مورد آثار غیرانسانی تحریم ها براساس عهدنامه مودت باورپذیر است. بر همین اساس دیوان، آمریکا را ملزم نمود هرگونه موانع ناشی از تحریم های وضع شده از تاریخ ۸ مه ۲۰۱۸ را که مانع واردات اقلام بشردوستانه به ایران (مانن صادرات غذا ، محصولات کشاورزی ، دارو ، قطعات هواپیما) می گردد، مرتفع نماید.
۱۵ اکتبر ۲۰۱۸- ۲۳ مهر ۱۳۹۷

 خبر از افزایش فشار بر ایران




 #تحریم 
پامپئو طی یادداشتی در نشریه «فارین افرز» با توصیف راهبرد جدید دولت آمریکا در قبال ایران تحت عنوان دکترین ترامپ، از اجرای کارزار «فشار حداکثری» علیه جمهوری اسلامی نوشت: «دولت ترامپ در حال اجرای کارزار فشار حداکثری است که برای قطع تمامی منابع درآمدی نظام (ایران) و مخصوصا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی... طراحی شده است».
۱۶ اکتبر ۲۰۱۸ – ۲۴ مهر ۱۳۹۷

 تحریم نیروی مقاومت بسیج ایران




 #تحریم 
وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای، اعلام کرد که شبکه گسترده‌ای از کسب‌وکارهای در حال تعامل با «نیروی مقاومت بسیج» جمهوری اسلامی ایران را به اتهام ارائه حمایت‌های مالی به این سازمان تحریم کرده است. این شبکه گسترده ادعایی، شامل بنیاد تعاون بسیج، بانک ملت و حداقل ۲۰ شرکت و موسسه مالی تابعه بود.
۲ نوامبر ۲۰۱۸ -۱۱ آبان ۱۳۹۷

 کاهش پوشش های بیمه ای برای کشتی های ایرانی




 #تحریم 
شرکت والیدوس هولدینگ یک شرکت بیمه در برمودا که شرکت امریکن اینترنشنال گروپ آن را به ارزش ۵٫۵۶ میلیارد دلار در ماه ژوئیه به دست آورده بود، پوشش بیمه خود را که برای شرکت‌های کشتیرانی که محموله‌ها به ایران و از ایران را تأمین می‌کردند کاهش داده‌است.
۵ نوامبر ۲۰۱۸ –۱۴ آبان ۱۳۹۷

 بازگشت تحریم ها در بازه ۱۸۰ روزه




 #تحریم 
در راستای دستور اجرایی ترامپ برای بازگشت کامل تحریم‌ها در بازه ۱۸۰ روزه، دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (OFAC) از احیای کامل مابقی تحریم‌های هسته‌ای تعلیق شده ذیل برجام خبر داد. طبق بیانیه این وزارتخانه، تعداد اشخاص و نهادهای مرتبط با ایران که در دوره دو ساله دولت ترامپ تحریم شدند، به بیش از ۹۰۰ نفر رسید.
۸ نوامبر ۲۰۱۸- ۱۷ آبان ۱۳۹۷

 تمدید فرمان اجرایی برقراری وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران




 #استرداد شاه و گروگان ها #تحریم ۳مذاکره هسته ای 
دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا «فرمان اجرایی برقراری وضعیت اضطراری ملی در رابطه با ایران» را برای یکسال دیگر تمدید کرد. در متن اطلاعیه کاخ سفید آمده‌است که «روابط ما با ایران هنوز عادی نشده‌است و پروسه اجرای توافقات با ایران به تاریخ ۱۹ ژانویه ۱۹۸۱ (۲۹ دی ۱۳۵۹) ادامه دارد.» اشاره ترامپ به توافقنامه الجزایر است که ایران و آمریکا در پایان غائله گروگانگیری امضاء کرده بودند.
۲۰ نوامبر ۲۰۱۸ – ۲۹ آبان ۱۳۹۷

 تحریم صادرات نفت سوریه




 #تحریم
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از تحریم شبکه بین‌المللی به رهبری ایران و روسیه که در صادرات نفت سوریه به دولت قانونی این کشور کمک می‌کردند، خبر داد. این تحریم‌ها که بخشی از کاراز فشار حداکثری دولت ترامپ علیه جمهوری اسلامی بودند، هدف دیگری که همانا فشار آوردن بر دولت سوریه جهت پذیرفتن توافقات تحمیلی از سوی کشورهای غربی برای مصالحه با تروریست‌ها و شورشیان بود، نیز داشتند.
۲۸ نوامبر ۲۰۱۸ – ۷ آذر ۱۳۹۷

 تحریم دو فعال ایرانی در بازار رمز ارزها




 #تحریم
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا از افزودن دو شهروند ایرانی به لیست تحریم‌های خود خبر داد. این دو نفر که «علی خورشیدی‌زاده» و «محمد قربانیان» معرفی شده‌اند، به بهانه فعالیت در بازار رمزارز «بیت‌کوین» و تبدیل آن به واحد پول ایران «ریال» تحریم شدند..

۲۰۱۹

۲۴ ژانویه ۲۰۱۹ – ۴ بهمن ۱۳۹۷

 تحریم قشم فارس ایر




 #تحریم
وزارت خزانه‌داری ایالات متحده علاوه بر دو لشکر فاطمیون و زینبیون، شرکت خطوط هوایی «قشم فارس ایر» را به بهانه اعزام کمک برای نیروهای دولتی سوریه در نبرد با تروریست‌ها تحریم کرد.
۱۳ فوریه ۲۰۱۹ – ۲۴ بهمن ۱۳۹۷

تحریم موسسه افق نو




 #تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که دفتر کنترل دارایی‌های خارجی این سازمان، موسسه بین‌المللی «افق نو» و ۴ عضو آن را به بهانه ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و برگزاری کنفرانس‌های جهانی جهت استخدام متخصصان سایبری و جمع‌آوری اطلاعات امنیتی از حاضران در این همایش‌ها به لیست تحریم‌های خود اضافه کرده است. همچنین شرکت «نت پیگرد سماوات» با ادعای دخیل بودن در عملیات‌های سایبری و اقدامات مجازی مخرب علیه ماموران ضداطلاعات آمریکا، تحریم شد.
۱۹ مارس ۲۰۱۹ – ۲۸ اسفند ۱۳۹۷

 فشار به اعضای اروپایی برجام برای اجرایی شدن کانال مالی اتحادیه اروپا




 #تحریم
ایران می گوید برای اجرایی شدن کانال مالی اتحادیه اروپا برای معاملات مشروع با ایران و بی اثر کردن تحریم های آمریکا، به اعضای اروپایی برجام فشار وارد خواهد کرد.
۲۲ مارس ۲۰۱۹ – ۲ فروردین ۱۳۹۸

 تحریم ۳۱ نهاد و شخص مرتبط با برنامه هسته ای ایران




 #تحریم
وزارت خزانه داری ایالات متحده ۳۱ نهاد و شخص ایرانی را به دلیل مشارکت های قبلی در برنامه تسلیحات هسته ای ایران تحت فرمان اجرایی اشاعه سلاح های کشتار جمعی تعیین کرد.
۲۶ مارس ۲۰۱۹ – ۶ فروردین ۱۳۹۸

 تحریم ۹ فرد و ۱۴ نهاد مرتبط با نیروهای مسلح ایران




 #تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا ۹ فرد و ۱۴ نهاد مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح‎ ایران را تحریم کرد.
۱۵ آپریل ۲۰۱۹- ۲۶ فروردین ۱۳۹۸

 افزودن نام سپاه در لیست سازمان های تروریستی




 #حامی تروریست 
ترامپ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (بخشی از ارتش ایران) را یک سازمان تروریستی خارجی (FTO) تعیین کرد. این اولین بار بود که ایالات متحده بخشی از نیروهای مسلح و رسمی یک کشور دیگر را به عنوان FTO تعیین می کرد. یک هفته قبل، بنیامین نتانیاهو ، نخست وزیر رژیم صهیونیستی توئیت کرد که شخصا درخواست این اقدام را کرده است. روحانی گفت این اقدام فقط باعث افزایش محبوبیت سپاه در داخل و خارج می شود.
۲۲ آوریل ۲۰۱۹ – ۲ اردیبهشت ۱۳۹۸

 بازگشت تحریم های نفتی




 #تحریم
در حالی که مقامات دولت ترامپ که پیشتر از احتمال پایین تمدید معافیت‌های تحریمی واردات نفت از ایران برای هشت کشور (هند، چین، ترکیه، کره جنوبی، ژاپن، تایوان و یونان و ایتالیا) صحبت کرده بودند، کاخ سفید اعلام کرد که رئیس‌جمهور آمریکا در تاریخ دوم می (۱۲ اردیبهشت) این معافیت‌های نفتی را تمدید نخواهد کرد. آمریکا می گوید در پی به صفر رساندن درآمد نفتی ایران است.
۳ می ۲۰۱۹ – ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۸

 تمدید لغو برخی از تحریم ها




 #تحریم #مذاکره هسته ای
ایالت متحده آمریکا اعلام کرد برای ادامه برخی همکاری های هسته ای لغو برخی از تحریم ها را تمدید می کند. اما برخی دیگر را خیر. این کشور تحریم های مربوط به تبدیل راکتور اراک ، تبدیل تأسیسات فردو ، راکتور هسته ای بوشهر و راکتور تحقیقاتی تهران را به مدت ۹۰ روز تمدید کرد ، اما معافیت های مربوط به انتقال اورانیوم غنی شده به خارج از ایران ، انتقال و ذخیره آب سنگین به خارج و احداث واحدهای راکتور اضافی در بوشهر را تمدید نکرد.
۴ می ۲۰۱۹ – ۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸

 خبر از اعمال تحریم های جدید علیه ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای
وزارت خارجه آمریکا با انتشار بیانیه‌ای به نقل از پامپئو، از اعمال تحریم‌های جدید بر بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی با هدف ادعایی «محروم‌سازی ایران از هرگونه مسیری به سوی تسلیحات هسته‌ای» خبر داد. آمریکا با صدور این بیانیه، عملا کشورهای باقی‌مانده در توافق هسته‌ای را از اجرای مفادی از این توافق از جمله تسهیل انتقال آب سنگین مازاد ایران به عمان، تبادل اورانیوم غنی‌شده با کیک زرد و همچنین همکاری روسیه در زمینه توسعه نیروگاه بوشهر منع کرده است.
۸ می ۲۰۱۹- ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸

 تهدید ایران در رابطه با کاهش تعهدات خود در قبال برجام




 #تحریم #مذاکره هسته ای
تهران طرف‌های باقیمانده در توافق هسته‌ای را تهدید به کاهش تعهدات خود در چارچوب برجام کرد. ایران مهلتی ۶۰ روزه تا ۱۶ تیر (هفتم ژوئیه) قائل شد و گفت، در صورتی که پیشرفتی در مقابله با تحریم‌های آمریکا به دست نیاید در پایان این مهلت غنی‌سازی اورانیوم را از مرز تعیین‌شده فراتر خواهد برد.
۲۴ ژوئن ۲۰۱۹ – ۳ تیر ۱۳۹۸

تحریم علیه آیت‌الله خامنه‌ای با دستور اجرایی ۱۳۸۷۶




 #تحریم 
بنابر دستور اجرایی ۱۳۸۷۶، آمریکا علیه آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی و دفتر او تحریم‌هایی اعمال و اعلام کرد، علیه محمدجواد ظریف‌، وزیر خارجه ایران نیز اقدامات تنبیهی برقرار خواهد شد.
۳ و ۴ سپتامبر ۲۰۱۹ -۱۲ شهریور ۱۳۹۸

 تحریم ستاد اجرایی فرمان امام




 #تحریم 
وزارت خزانه داری امریکا، سازمان هوا فضای ایران، دو موسسه تحقیقاتی وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره را تحت پروتکل گسترش دهندگان سلاح های کشتار جمعی و یک شرکت کشتی رانی مرتبط با سپاه پاسداران ایران ، نیروی قدس و حزب الله را به دلیل "اقدامات تحریک آمیز برای بی ثبات سازی منطقه و جهان" تحریم کرد.
۲۰ سپتامبر ۲۰۱۹ – ۲۹ شهریور ۱۳۹۸

 تحریم های جدید علیه بانک مرکزی و موسسات مالی




 #تحریم 
وزارت خزانه داری آمریکا تحریم های جدیدی علیه بانک مرکزی ایران، صندوق توسعه ملی، شرکت اعتماد تجارت پارس و یک شرکت ایرانی که معاملات تجاری ارتش ایران را انجام میدهد، اعمال کرد.
۲۴ سپتامبر ۲۰۱۹ – ۲ مهر ۱۳۹۸

 سخنرانی ترامپ در سازمان ملل متحد و تهدید ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای 
دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا در سخنرانی خود در سازمان ملل متحد در نیویورک گفت اگر ایران رفتارهای تهدید آمیز خود را ادامه دهد، فشار حداکثری بر روی این کشور اعمال خواهد کرد. روحانی در مصاحبه با فاکس نیوز گفت، ایران به دنبال دستیابی به تسلیحات هسته ای نیست.
۲۵ سپتامبر ۲۰۱۹ – ۳ مهر ۱۳۹۸

 شرط ایران برای ادامه مذاکرات




 #تحریم #مذاکره هسته ای #حامی تروریست
حسن روحانی اعلام کرد که با وجود تحریم ها ایران وارد مذاکره نمی شود و تاکید کرد تنها در صورتی وارد مذاکره خواهد شد که طرفین به برجام پایبند باشند. کاخ سفید با صدور بیانیه ای ورود مقامات ارشد ایران به آمریکا را متوقف کرد. و دولت ایران را حامی تروریسم خواند.
۴ نوامبر ۲۰۱۹ – ۱۳ آبان ۱۳۹۸

سالگرد تسخیر سفارت آمریکا و تحریم های جدید




 #استرداد شاه و گروگان ها # تحریم
همزمان با چهلمین سالگرد گروگان‌گیری سفارت آمریکا، ستاد کل نیروهای مسلح ایران به‌همراه ۹ شخص حقیقی شامل: مجتبی خامنه‌ای، محمد محمدی گلپایگانی، ابراهیم رئیسی، علی‌اکبر ولایتی، غلامعلی حداد عادل، محمدحسین باقری، غلامعلی رشید، حسین دهقان، وحید حقانیان در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفتند.
۲۲ نوامبر ۲۰۱۹ – ۱ آذر ۱۳۹۸

 تحریم وزیر ارتباطات ایران




 # تحریم
 محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات در دولت روحانی، در فهرست تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت.
۵ دسامبر ۲۰۱۹ – ۱۴ آذر۱۳۹۸

 ادعای نقض قطعنامه ۲۲۳۱ توسط ایران




 #تحریم #مذاکره هسته ای
 آلمان، فرانسه و بریتانیا در نامه‌ای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل، اعلام کردند که ایران با گسترش «موشک‌های بالیستیک با توان هسته‌ای» قطعنامۀ ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض می‌کند. ایران آن نامه را «نه تنها تحریک آمیز بلکه با محتوایی مملو از دروغ» خواند و اعلام کرد که برنامۀ موشکی‌اش به هیچ وجه با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل مغایر نیست.
برایان هوک مسئول گروه ویژه اقدام ایران در وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری اعلام کرد دولت متبوعش قصد دارد زندان‌های «قرچک» و «فشافویه» را تحریم کند.

۲۰۲۰

۱۸ ژانویه ۲۰۲۰ – ۲۸ دی ۱۳۹۸

 تحریم یک فرمانده سپاه




 #تحریم
وزارت خارجه آمریکا حسن شاهوارپور فرمانده قرارگاه ولی عصر سپاه پاسداران در استان خوزستان را به دلیل نقض عمده حقوق بشر در برخورد با معترضین آبان‌ماه تحت تحریم قرار داد.
۲۵ ژانویه ۲۰۲۰ – ۵ بهمن ۱۳۹۸

 تحریم خبرگزاری فارس




 #تحریم
طبق «دستورالعمل مقرر شده توسط دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا (اوفک) خبرگزاری فارس در فهرست SDN» قرار گرفت.
۱۸ مارس ۲۰۲۰ -۲۸ اسفند ۱۳۹۸

 تحریم ۵ دانشمند هسته ای ایران




 #تحریم
وزارت امور خارجه آمریکا اسامی پنج نفر از افراد تازه تحریم شده را اعلام کرد و گفت متخصصان هسته ای طرح "عماد" بوده اند. اسرائیل و آمریکا ایران را متهم کرده اند که ایران تا پیش از سال ۲۰۰۴ میلادی با به اجرا گذاشتن یک طرح محرمانه به نام "عماد" در پی تولید سلاح هسته ای بوده است. ایران با رد این اتهام بر صلح آمیز بودن برنامه هسته ای خود تاکید کرد. بنا بر بیانیه مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا پنج دانشمند هسته ای ایرانی عبارتند از محمد مهدی هادوی، کامران دانشجو، عارف بالی لاشک، مهدی تهرانچی و علی مهدی پور عمرانی.
۳۱ اکتبر ۲۰۱۹ – ۱۰ آبان ۱۳۹۸

 تمدید ۹۰ روزه لغو تحریم ها




 #تحریم
وزارت خارجه ایالات متحده معافیت ۹۰ روزه از تحریم ها را برای برخی از پروژه های همکاری هسته ای در ایران صادر کرد ، اما هنوز مشخص نیست که کدام معافیت ها تمدید می شوند. از جولای ۲۰۱۹ ، دولت ترامپ با لغو تحریم ها به چین ، روسیه و اعضای اروپایی برجام اجازه داد برخی از فعالیت های منع اشاعه را که بر اساس توافق هسته ای تعیین شده است ادامه دهند ، از جمله تبدیل راکتور اراک ایران و تأسیسات غنی سازی فردو ، درصد غنی سازی اورانیوم برای راکتور تحقیقاتی تهران و حذف سوخت مصرفی از راکتور بوشهر. معافیت های جولای ۲۰۱۹ در اکتبر به پایان رسید.
۷ نوامبر ۲۰۱۹ – ۱۷ آبان ۱۳۹۸

 درخواست پمپئو برای افزایش فشار بر ایران




 #تحریم
پمپئو طی صدور یک بیانیه ای مطبوعاتی، به عنوان آخرین هشدار برای تشدید تنش های هسته ای ایران گفت که ایران باید خود را برای "شکست زودهنگام هسته ای" آماده کند و از جوامع بین المللی خواست که فشار ها را بر ایران زیاد کنند.
۵ ژانویه ۲۰۲۰ – ۱۵ دی ۱۳۹۸

 لغو پایبندی به تعهدات برجامی توسط ایران




 #تحریم
ایران با صدور بیانیه ای اعلام کرد که دیگر به محدودیت های برجام در زمینه غنی سازی اورانیوم پایبند نخواهد بود.
۱۰ ژانویه ۲۰۲۰ – ۲۰ دی ۱۳۹۸

تحریم بخش های ساخت و ساز، معدن، تولید و منسجات ایران با دستور اجرایی ۱۳۹۰۲




 #تحریم
دستور اجرایی ۱۳۹۰۲ را باید تیر خلاص دولت ترامپ به اقتصاد ایران و در راستای تحقق سیاست فشار حداکثری آن قلمداد کرد. به موجب این دستور اجرایی، بخش های ساخت و ساز، معدن، تولید و منسجات ایران یا هر بخش دیگر از اقتصاد ایران که توسط وزارت خزانه داری تعیین می شود مشمول تحریم می گردد. بنابراین مشخص است که بخش های باقیمانده اقتصاد ایران به موجب این دستور اجرایی مشمول تحریم قرار گرفتند.
۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ – ۱۱ بهمن ۱۳۹۸

 تحریم مدیر سازمان انرژی اتمی ایران




 #تحریم
ایالات متحده اعلام می کند که لغو چهار مورد از تحریم ها را برای شصت روز تمدید می کند که به شرکت های اروپایی ، روسی و چینی اجازه دهد تا در پروژه های همکاری منع اشاعه با ایران به کار خود ادامه دهند. ایالات متحده همچنین تحریم های جدیدی را علیه سازمان انرژی اتمی ایران و علی اکبر صالحی ، مدیر آن اعمال می کرد. سازمان انرژی اتمی ایران توییت زد که این تحریم ها فعالیت هسته ای ایران را مختل نخواهد کرد.
۲۶ فوریه ۲۰۲۰ – ۷ اسفند ۱۳۹۹

 تحریم ۱۳ نهاد بین المللی حامی برنامه موشکی ایران




 #تحریم
وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا ۱۳ شهروند و نهاد را در چین، روسیه، عراق و ترکیه به اتهام حمایت از برنامه موشکی ایران تحریم کرد.
۲۲ آوریل ۲۰۲۰- ۳ اردیبهشت ۱۳۹۹

 پرتاب اولین ماهواره نظامی ایران به فضا




 #تحریم
ایران اولین ماهواره نظامی خود را به فضا پرتاب کرد و این نگرانی آمریکا را درباره ی ظرفیت موشکی دوربرد ایران برافروخت. چند روز بعد ، مایک پمپئو ، وزیر امور خارجه آمریکا گفت ایالات متحده هنوز از طرفین برجام محسوب می شود و به دنبال لغو تحریم های چندجانبه علیه ایران از طریق قطعنامه شورای امنیت است. مخالفان این اقدام ، از جمله روسیه امضا کننده برجام ، معتقد بودند که ایالات متحده شرایط برجام را پس از اعمال مجدد تحریم های دولت ترامپ علیه ایران کنار گذاشت. قایق های ایرانی ناوهای نیروی دریایی آمریکا در خلیج فارس را تهدید کردند ، اما ایالات متحده پاسخ نظامی نداد.
می ۲۰۲۰- اردیبهشت و خرداد ۱۳۹۹

 صادرات نفت ایران به ونزوئلا علیرغم تحریم ها




 #تحریم
در حالی که ونزوئلا با کمبود نفت مواجه بود و هردو کشور در تحریم آمریکا قرار داشتند، نفتکش های ایرانی وارد ونزوئلا شد. در ماه ژوئن، کاخ سفید، ۵ کاپیتان این نفت کش ها را به علت نادیده گرفتن تحریم های تجاری بین این دو کشور را تحریم کرد.
۸ ژوئن ۲۰۲۰ – ۱۹ خرداد ۱۳۹۹

 تحریم نهادهای کشترانی ایرانی




 #تحریم
ایالات متحده نهادهای کشتیرانی ایران را به دلیل "حمل مکرر اقلام مربوط به موشک های بالستیک و برنامه های نظامی ایران" تحریم کرد.
۲۴ ژوئن ۲۰۲۰ – ۴ تیر ۱۳۹۹

 آمادگی ایران برای مذاکره




 #تحریم
برایان هوک ، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و کلی کرافت ، سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد ، شورای امنیت سازمان ملل متحد را در مورد پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به طور عموم مطلع کردند.
حسن روحانی ، رئیس جمهور ایران می گوید اگر واشنگتن بخاطر خروج از برجام عذرخواهی کند و تهران را بر اساس آن جبران کند ، ایران برای مذاکره با آمریکا آماده است. روحانی به آژانس بین المللی انرژی اتمی (آژانس) هشدار داد که در پاسخ به درخواست های سازمان ملل متحد برای دسترسی به سایت هایی در تهران که مشکوک به داشتن مواد هسته ای اعلام نشده هستند ، از ایران "پاسخی شدید" انتظار داشته باشد. ایالات متحده ناخدا های نفتکش ایرانی را که تقریبا ۱.۵ بشکه بنزین ایرانی به ونزوئلا تحویل داده بودند ، تحریم کرد.
۲۵ ژوئن ۲۰۲۰ – ۵ تیر ۱۳۹۹

 تحریم صنایع فلزی ایران




 #تحریم
ایالات متحده تحریم های بیشتری را علیه ایران علیه صنایع فلزی این کشور وضع کرد. در بیانیه وزیر خارجه ایالات متحده آمده است که واشنگتن "به حداکثر فشار خود بر ایران ادامه می دهد تا زمانی که رژیم تصمیم بگیرد رفتار خود را مانند یک کشور عادی آغاز کند."
۲۸ ژوئن ۲۰۲۰ – ۸ تیر ۱۳۹۹

 سفر نماینده ویژه آمریکا در امور ایران به کشورهای منطقه خاور میانه




 #تحریم
پیش از نشست شورای امنیت برای بررسی پیشنویس قطعنامه ایالات متحده برای تمدید خرید تسلیحاتی ایران، برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در یک سفر به کشورهای منطقه با مقامات عربستان،‌ بحرین و امارات دیدار کرد. نمایندگان این کشورها در دیدار با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، خواستار تمدید محدودیت خرید تسلیحاتی ایران در سازمان ملل شدند. برایان هوک همچنین به اسرائیل نیز سفر کرد. او پس از دیدار با نخست وزیر اسرائیل گفت: ایران برای عربستان سعودی، امارات، و بحرین یک خطر است و من در سفرم به خاورمیانه از این کشورها دیدار کردم. همه آنها با صدایی رسا به شورای امنیت می گویند که تحریم ۱۳ ساله تسلیحاتی علیه ایران باید ادامه یابد و نباید منقضی شود. من همه کشورها را به چالش می‌کشم که [اگر می‌توانند] دلیل بیاورند که منقضی شدن تحریم تسلیحاتی ایران به نفع امنیت ملی آنها است.
۳۰ ژوئن ۲۰۲۰ – ۱۰ تیر ۱۳۹۹

 گزارش اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ در ارتباط با توافق هسته ای (برجام)




 #مذاکره هسته ای
شورای امنیت سازمان ملل سه‌شنبه ۳۰ ژوئن (۱۰ تیر) برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در ارتباط با توافق هسته‌ای ایران (برجام) تشکیل جلسه داد. این جلسه به دلیل شیوع کرونا به شکل آنلاین برگزار شد. شورای امنیت ۱۳ سال پیش در اوج بحران هسته‌ای ایران خرید و فروش تسلیحات متعارف را برای ایران ممنوع کرد. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از توافق برجام تصویب شد پیش‌بینی کرد که این تحریم باید حداکثر پنج سال پس از پذیرش توافق هسته‌ای پایان یابد. بر اساس زمان‌بندی تعیین‌شده از سوی شورای امنیت مهر ماه امسال، تحریم تسلیحاتی ایران به پایان می‌رسد. پومپئو وزیر خارجه آمریکا با تاکید بر ضرورت تمدید تحریم تسلیحاتی ایران هشدار داد: "اگر اقدام نکنید ایران می‌تواند جنگنده‌های روسی بخرد و ناوگان زیردریایی خود را به روز رسانی کند و آزادی دریانوردی را هر چه بیشتر تهدید کند. ایران همچنان تهدیدی بالقوه برای ثبات خاورمیانه است. ایران قادر خواهد بود ونزوئلا تا افغانستان و سوریه تهدید ساز باشد. ایران یک دموکراسی مسئول نیست." چین و روسیه به مخالفت با فشارهای آمریکا پرداختند.
۲ آگوست ۲۰۲۰ – ۱۲ مرداد ۱۳۹۹

 استعفای هوک




با استعفای برایان هوک، رئیس «گروه اقدام ایران»، الیوت آبرامز جایگزین او شد.
۱۴ آگوست ۲۰۲۰ – ۲۴ مرداد ۱۳۹۹

 تمدید تحریم تسلیحاتی ایران




 #تحریم
قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران شورای امنیت سازمان ملل متحد جمعه ۲۴ مرداد آرا لازم را کسب نکرد و رد شد. نتیجه رای‌گیری از ۱۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل بر سر پیش‌نویس قطعنامه معطوف به تحریم تسلیحاتی ایران عصر جمعه ۲۴ مرداد اعلام شد که نشان می‌دهد آمریکا در جلب نظر متحدان اروپایی خود و دیگر اعضای شورا ناکام مانده است. این قطعنامه توانست تنها دو رای موافق از آرای ۱۵ کشور عضو را کسب کند، در حالی که دیگر اعضای این شورا با دو رای مخالف و ۱۱ رای ممتنع مانع از تصویب آن شدند.
مایک پومپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در توییتی نوشت، شورای امنیت امروز در پاسخگو کردن ایران ناکام ماند. این ( شورا) به حکومتی که بزرگترین حامی تروریسم در جهان است اجازه داد که سلاح مرگبار خرید و فروش کند و درخواست‌ کشورهای خاورمیانه را نادیده گرفت. آمریکا برای تصحیح این اشتباه به کار خود ادامه خواهد داد.
۱۵ آگوست ۲۰۲۰ – ۲۵ مرداد ۱۳۹۹

 بازگشت یک جانبه تحریم ها




 #تحریم
دونالد ترامپ در پی رای نیاوردن قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل، خبر از بازگشت یک جانبه تحریم ها داد. ده روز بعد شورای امنیت سازمان ملل درخواست امریکا برای اعمال مجدد تحریم ها بر ایران را رد کرد.
۲۱ آگوست ۲۰۲۰ – ۳۰ مرداد ۱۳۹۹

تحریم روسای سابق زندان اوین




 #تحریم
وزارت خارجه ایالات متحده اعلام کرد که در روز بین‌المللی گرامی‌داشت یاد قربانیان تروریسم ، ۱۴ مقام ایرانی از جمله یکی از روسای سابق زندان اوین را به خاطر نقض حقوق بشر مشمول محدودیت‌های صدور ویزا می‌کند.
۱۷ سپتامبر ۲۰۲۰ – ۲۷ شهریور ۱۳۹۹

 تحریم افراد مرتبط با وزارت اطلاعات ایران




 #تحریم
ایالات متحده آمریکا دو نهاد و ۴۵ فرد مرتبط با وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی را به اتهام دست داشتن در تهدید مخالفان در داخل و خارج ایران در فهرست تحریم‌های ثانویه خود قرار داد
۲۱ سپتامبر ۲۰۲۰ – ۳۱ شهریور ۱۳۹۹

توقیف اموال برخی از اشخاص با دستور اجرایی ۱۳۹۴۹




 #تحریم
دستور اجرایی ۱۳۹۴۹ با موضوع توقیف اموال برخی از اشخاص در ارتباط با فعالیت های نظامی متداول ایران صادر شد.
۲۲ سپتامبر ۲۰۲۰ – ۱ مهر ۱۳۹۹

 سخنرانی روحانی در مجمع سازمان ملل متحد




 #مذاکره هسته ای #تحریم
حسن روحانی ریاست جمهور ایران، در سخنرانی خود در مجمع سازمان ملل متحد از اعمال تحریم های آمریکا بر ایران انتقاد کرد و گفت ایالت متحده نمی تواند نه بر ما جنگ و نه مذاکره را تحمیل کند.
۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰ – ۳ مهر ۱۳۹۹

 تحریم چند زندان در ایران




 #تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد نام زندان ارومیه، زندان عادل‌آباد شیراز، زندان وکیل‌آباد مشهد و شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز به فهرست نهادهای تحت تحریم دفتر کنترل دارایی‌های خارجی (اوفک) که از نهادهای زیرمجموعه این وزارتخانه به شمار می‌رود، افزوده شده است. بر اساس بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا، نام «سید محمد ساداتی» قاضی دادگاه انقلاب شیراز و «محمد سلطانی» قاضی دادگاه انقلاب مشهد نیز از امروز به فهرست اشخاص تحت تحریم اوفک اضافه می‌شود.
۸ اکتبر ۲۰۲۰ – ۱۷ مهر ۱۳۹۹

 تحریم ۱۸ بانک ایرانی




 #تحریم
وزرات خزانه داری آمریکا ۱۸ بانک ایران را مورد تحریم قرار داد، استیون منوچین وزیر خزانه‌داری آمریکا گفت «تا زمانی که ایران حمایت از فعالیت‌های تروریستی و برنامه هسته‌ای خود را متوقف نکند، برنامه تحریم ایران ادامه خواهد داشت».
۲۴ اکتبر ۲۰۲۰ – ۳ آبان ۱۳۹۹

تحریم سفیر ایران در عراق




 #تحریم
وزارت خزانه داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که ایرج مسجدی، سفیر ایران در عراق، را در فهرست تحریمی خود قرار داده‌است. استیو منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا گفت، جمهوری اسلامی در راستای پیشبرد برنامه‌های بی‌ثبات‌کننده برون‌مرزی خود، اعضای نیروی قدس سپاه پاسداران را به عنوان سفیر در کشورهای منطقه منصوب می‌کند، این امر امنیت و حاکمیت عراق را معرض تهدید قرار داده‌است.
۲۶ اکتبر ۲۰۲۰ – ۵ آبان ۱۳۹۹

 تحریم های بانکی، شرکت نفت و ستاد اجرایی فرمان امام




 #تحریم
دولت ترامپ تحریم های جدیدی را علیه بانک های ایرانی و چند نهاد مرتبط با شرکت نفت و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی را به دلیل فعالیت های تروریستی تحریم کرد.
۲۹ اکتبر ۲۰۲۰ – ۸ آبان ۱۳۹۹

 تحریم شرکت های ایرانی، چینی و سنگاپوری به واسطه همکاری با شرکت «ترلیانس پتروشیمی»




 #تحریم
دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت افراد و شرکت‌های ایرانی، چینی و سنگاپوری به واسطه همکاری با شرکت «ترلیانس پتروشیمی» که ژانویه ۲۰۲۰ از طرف آمریکا تحریم شده بود، در تجارت محصولات پتروشیمی ایران مشارکت کرده و در لیست سیاه آمریکا قرار گرفته‌اند.
۱۸ اکتبر ۲۰۲۰-۲۷ مهر ۱۳۹۹

 پایان تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران




 #مذاکره هسته ای
جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۰۷ مشمول تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل متحده واقع شد. بر اساس توافق برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت تحریم‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ تحت برجام خاتمه می‌یافت .دولت ترامپ به دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل متحد علیه ایران برای یک دهه دیگر بود. دولت آمریکا ادعا داشت ایران این توافق را نقض کرده است و نمی توان به آن اجازه داد تا ذخایر تسلیحاتی خود را مجدد پر کند. شکست قطعنامه ی مورد حمایت آمریکا برای تمدید تحریم های ایران در شورا ی امنیت سازمان حاکی از عدم وجود حمایت های بین المللی از سیاست های واشنگتن در قبال ایران و کاهش نفوذ آمریکا بود. آمریکا با مکانیزم "بازگشت مجدد" به برجام در اعمال دوباره تحریم های بین الملل بر ایران شکست خورد. بدین ترتیب نهادهایی که قبلاً توسط سازمان ملل متحد مورد تحریم قرار گرفته بودند را به طور یک جانبه تحریم کرد و گفت که به تحریم سازمان ملل متحد پایبند خواهد ماند.
۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ -۲۰ آبان ۱۳۹۹

تحریم شرکت های مرتبط با صنایع مخابرات ایران




 #تحریم
ایالات متحده آمریکا، چهار شخصیت حقیقی و شش شخصیت حقوقی را تحریم کرد. این افراد و شرکت‌ها متهم شده‌اند که شبکه‌ای برای تأمین کالاهای حساس مورد نیاز بخش نظامی ایران از جمله قطعات الکترونیکی ساخت آمریکا برای شرکت «صنایع مخابرات ایران»، که تحت تحریم ایالات متحده است، ایجاد کرده‌اند.
۱۸ نوامبر ۲۰۲۰ – ۲۸ آبان ۱۳۹۹

افزایش فشار تحریم ها بر ایران




 #تحریم
ترامپ کمپین فشار حداکثری خود علیه ایران را با افزودن تحریم های جدید علیه نهادهای بخش نفتی و مالی و یک موسسه خیریه برجسته ، و سایر مقامات عالی رتبه ، تقویت کرد. واشنگتن دلایل این اقدامات جدید را دخالت دولت ایران در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا ، توسعه سلاح های شیمیایی و نقض حقوق بشر در سرکوب معترضان واقعه نوامبر ۲۰۱۹ عنوان نمود.
۳ دسامبر ۲۰۲۰ – ۱۳ آذر ۱۳۹۹

 تحریم گروه شهید میثمی




 #تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا با صدور بیانیه‌ای «گروه شهید میثمی» و مدیرعامل آن که در ارتباط با تحقیقات سلاح شیمیایی و سازمان نوآوری و پژوهش‌های دفاعی جمهوری اسلامی هستند را مورد تحریم قرار داد.

۲۰۲۱

۵ ژانویه ۲۰۲۱ – ۱۶ دی ۱۳۹۹

تحریم صنایع فلزی ایران




 #تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای ۱۷ شرکت (دوازده شرکت تولیدکننده فولاد و سایر فلزات ایران) و یک نفر مرتبط (مجید سجده، یکی از مدیران ارشد شرکت کشتیرانی حافظ دریای آریا) با صنایع فلزی ایران را تحریم کرد.
۹ ژانویه ۲۰۲۱ – ۲۰ دی ۱۳۹۹

 مجلس ایران و احتمال بازگشت آمریکا به برجام




 #مذاکره هسته ای
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی مجلس درباره احتمال بازگشت آمریکا به برجام ابراز نظر کرد. قالیباف گفت که بازگشت آمریکا و امضای بایدن برای جمهوری اسلامی فاقد ارزش است و برای جمهوری اسلامی «فقط و فقط رفع عملی و قابل لمس تحریم‌ها موضوعیت دارد.» ایران اعلام کرده است که هرگاه تا تاریخ اعلام شده تحریم‌ها علیه ایران لغو نشوند، این کشور از پروتکل الحاقی خارج خواهد شد و افزون بر آن مانع از بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تاسیسات هسته‌ای خود می‌شود. مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به این اولتیماتوم اعلام کرده است که جمهوری اسلامی ملزم به فراهم کردن شرایط بازرسی تاسیسات هسته‌ای خود است.
۱۳ ژانویه ۲۰۲۱ -۲۴ دی ۱۳۹۹

تحریم آستان قدس و ستاد اجرایی فرمان امام خمینی ره




 #تحریم
وزارت خزانه‌داری آمریکا ۲ شخصیت حقیقی (احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی و محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام ) و ۱۶ نهاد ایرانی از جمله رؤسای ستاد اجرایی فرمان امام و آستان قدس رضوی را تحریم کرد.
۱۵ ژانویه ۲۰۲۱ – ۲۶ دی ۱۳۹۹

 تحریم های مرتبط با هوافضا و کشتیرانی




 #تحریم
ایالات متحده، سازمان‌های هوایی، دریایی، هوافضا و نیز نهادهای مرتبط به کشتیرانی نظام جمهوری اسلامی ایران را تحریم کرد. از جمله کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت فولاد ژیانگیین مسکات اسپشال (با مسئولیت محدود، مستقر در چین)؛ شرکت ایران ترانسفو؛ شرکت ترانسفورماتور توزیع زنگان؛ شرکت اکسنچر بیلدینگ متریالز (مستقر در امارات متحده عربی)؛ شرکت فولاد مبارکه؛ شرکت کشتیرانی ساپید؛ شرکت کشتیرانی هوپاد دریا و افرادی چون محمدرضا مدرس خیابانی؛ مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و حمیدرضا عظیمیان؛ مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه.
۹ مارس ۲۰۲۱ – ۱۹ اسفند ۱۳۹۹

 تحریم دو نفر از اعضای سپاه پاسداران




 #تحریم
 وزارت خارجه آمریکا از تحریم دو نفر از اعضای سپاه پاسداران به نام های "علی همتیان" و"مسعود صفدری" به اتهام"نقض حقوق بشر" علیه زندانیان سیاسی خبر داد.
۱۰ مارس ۲۰۲۱ – ۲۰ اسفند ۱۳۹۹

 شرط رفع تحریم ها




 #مذاکره هسته ای
آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات گفت "اگر ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کند ، ما نیز همان کار را انجام خواهیم داد که شامل رفع تحریم ها می شود."
۱۷ مارس ۲۰۲۱ – ۲۷ اسفند ۱۳۹۹

 تلاش برای ادامه مذاکرات




 #مذاکره هسته ای
ظریف وزیر امورخارجه ایران گفت ضرورتی برای ملاقات ایران و امریکا وجود ندارد، زیرا چیزی برای گفتگو نداریم. حسن روحانی رئیس جمهور آمریکا گفت که تاخیر در لغو تحریم ها از سوی آمریکا "خیانت" است. روبرت مالی، نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران گفت که آمریکا به دنبال ملاقات با ایران به هر نحوی می باشد.
۲۴ ژوئن ۲۰۲۱ – ۳ تیر ۱۴۰۰

 تجدید نظر در رویکرد با ایران





یک مقام ارشد آمریکایی گفت که در صورت عدم حل اختلافات در مورد توافق در آینده نزدیک ، ایالات متحده ممکن است نیاز به تجدید نظر در رویکرد خود با ایران داشته باشد.

فهرست مطالب