عدم انسجام تیم امنیت ملی دونالد ترامپ حتی در آخرین روزهای کاری
۱ آذر ۱۳۹۹
تجلیل از شجاعت‌های کهنه‌سربازان آمریکایی
۱ آذر ۱۳۹۹
عدم انسجام تیم امنیت ملی دونالد ترامپ حتی در آخرین روزهای کاری
۱ آذر ۱۳۹۹
تجلیل از شجاعت‌های کهنه‌سربازان آمریکایی
۱ آذر ۱۳۹۹

چالش‌های حقوقی ترامپ پس از ترک کاخ سفید

تاریخ انتشار گزارش: ۲۰ نوامبر ۲۰۲۰

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده پس از ترک کاخ سفید با چندین پرونده کیفری دست و پنجه نرم خواهد کرد. اگرچه رسوایی‌های پیاپی آقای رئیس جمهور در چهار سال گذشته با مصونیت قضایی وی، راه به جایی نبرده است، دو ماه دیگر و زمانی که وی مجبور به ترک منصب کنونی شود، باید در برابر دادستانان و احتمالا قضات پاسخگو باشد.

دونالد ترامپ دو پرونده در دادگاه ایالتی نیویورک دارد: یکی ماجرای مربوط به تخلفات اظهارنامه‌های مالیاتی است که در آن رئیس جمهوری ایالات متحده متهم است که آمار متفاوتی از گردش مالی خود به شرکا و بانک‌ها از یک سو، و اداره مالیات از سوی دیگر ارائه داده است.

از سوی دیگر دو زن، ترامپ را در همین دادگاه نیویورک به تعرض جنسی متهم کرده‌اند.

شماری از دموکرات‌ها هم برای به راه انداختن دوباره ماجرای تامین مالی غیرقانونی کمپین ریاست جمهوری، فراخوان داده‌اند؛ پرونده‌ای که یک بار در دوران وزارت دادگستری ویلیام بار مختومه اعلام شده بود.

 

ماجرای تخلفات مالیاتی

دادگاه منهتن از چندین ماه پیش درباره تخلفات مالیاتی ترامپ تحقیق می‌کند. با این حال مشخص نیست آیا سایروس ونس، قاضی تحقیق این پرونده می‌تواند مدارک و شواهد لازم برای اثبات این دست تخلفات را جمع‌آوری کند یا نه. ماجرا برای دستگاه قضایی فدرال جایی سخت‌تر می‌شود که بدانیم پیگرد کیفری اتهام دستکاری در مدارک و حساب‌های تجاری، طبق قوانین نیویورک پس از دو سال مشمول مرور زمان می‌شود. اتهام دونالد ترامپ مربوط به بیش از دو سال پیش می‌شود.

با این حال اگر دادستانی بتواند اثبات کند که دستکاری مدارک تجاری با هدف ارتکاب جرم مهمتری نظیر فرار مالیاتی صورت گرفته، این اتهام دیگر مشمول مرور زمان نخواهد شد.

آقای ونس، قاضی دموکرات منهتن، تا کنون و با استناد به اصل محرمانه بودن تحقیقات، حاضر نشده جزئیاتی از این پرونده را منتشر کند. با این حال دفتر همین مرجع قضایی اعلام کرده است که اتهام‌های دونالد ترامپ با گزارش‌های مدعی ‌العموم درباره «رفتارهای مجرمانه گسترده و طولانی سازمان ترامپ» مرتبط است.

مایکل کوهن، وکیل و کارچاق‌کن پیشین دونالد ترامپ در جریان تحقیقات کنگره، به نمایندگان ایالات متحده گفته بود که موکلش در بیشتر موارد دارایی‌های خود را برای گرفتن وام یا شراکت بیش از حد واقعی نشان می‌دهد اما در اظهارنامه‌های مالیاتی، دارایی‌ و حساب‌های خود را کمتر از این اعلام می‌کند.

زمانی که دونالد ترامپ قدرت را در دست داشت، به دست آوردن مدارک یا حتی آغاز تحقیقات علیه وی کار ساده‌ای نبود: اینکه آیا می‌توان رئیس جمهوری ایالات متحده را به دادگاه کشید یا انکه اساسا وی در دوره ریاست در برابر دادگاه‌های ایالتی مصونیت قضایی دارد. دیوان عالی ایالات متحده اعلام کرده است که دادستان‌های نیویورک می‌توانند به اسناد مالیاتی رئیس جمهوری دسترسی داشته باشند.

با این همه معلوم نیست پایان مرحله تحقیق و شاید شروع یک دادگاه کی قرار است به نتیجه برسد. به هر حال ترامپ تحقیقات دادگاه منهتن و قاضی آن سایروس ونس را بدترین شکل «جادوگر کشی» توصیف کرده؛ آنچه در ادبیات عامیانه غرب به معنای اذیت و آزار با هدف ارعاب است.

 

دعوای حقوقی تخلفات مالیاتی: پای ایوانکا ترامپ هم به پرونده باز شد

ماجرای کوچک و بزرگ کردن حساب‌ها از سوی یک مرجع قضایی دیگر در نیویورک هم پیگیری می‌شود: لتیسیا جیمز، دادستان کل نیویورک، پرونده‌ای حقوقی، و نه کیفری را برای رسیدگی به همین مورد باز کرده است. اریک ترامپ، پسر دونالد ترامپ با وجود همه اعتراض‌ها و پس از پافشاری دادگاه مجبور شد برای پاسخ به ابهامات این پرونده به محکمه ایالتی مراجعه کند.

استورمی دانیلز می‌گوید ترامپ برای فاش نشدن رابطه به وی حق‌الکسوت پرداخت کرده است

استورمی دانیلز می‌گوید ترامپ برای فاش نشدن رابطه به وی حق‌الکسوت پرداخت کرده است

هزینه‌های تعقیب کیفری ترامپ برای دولت بایدن

رویه سنتی وزارت دادگستری ایالات متحده بر این پایه استوار است که تعقیب کیفری رئیس جمهوری در دوران حضور در کاخ سفید ناقض قانون اساسی این کشور است.

با اینکه به نظر می‌رسد دادگستری دولت دموکرات ایالات متحده امکان پیگرد کیفری ترامپ را در پرونده مختومه رابرت مولر درباره دخالت روسیه در انتخابات سال ۲۰۱۶ دارد، اما جو بایدن، رئیس جمهوری منتخب صراحتا اعلام کرده است که شخصا برنامه‌ای را برای کشاندن پای ترامپ به دادگاه در دستور کار ندارد.

شماری از سیاستمداران دموکرات هشدار می‌دهند در جامعه قطبی شده ایالات متحده، جایی که ۷۴ میلیون نفر به دونالد ترامپ رای داده‌اند، تعقیب قضایی و مجازات رئیس جمهوری پیشین می‌تواند هزینه‌های پیش‌بینی نشده‌ای برای متحد کردن شهروندان و کاهش اختلاف‌ها و تضادهای این کشور در پی داشته باشد.