نگاهی به نکات جالب کتاب بولتون درباره ی ترامپ ؛ ترامپ فکر می کرد فنلاند بخشی از روسیه است!
۳ تیر ۱۳۹۹
آیا آمریکا در آستانه‌ی یک انقلاب قرار دارد؟
۳ تیر ۱۳۹۹
نگاهی به نکات جالب کتاب بولتون درباره ی ترامپ ؛ ترامپ فکر می کرد فنلاند بخشی از روسیه است!
۳ تیر ۱۳۹۹
آیا آمریکا در آستانه‌ی یک انقلاب قرار دارد؟
۳ تیر ۱۳۹۹
اخبار و رویدادهای آمریکا

نکات جالب کتاب خاطرات جان بولتون

در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ کتاب‌های زیادی منتشر شده است، اما کمتر کتابی به اندازه کتاب جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق، مورد توجه قرار گرفته است.
تصویری که او در کتابش از آقای ترامپ ارائه می‌دهد رئیس‌جمهوری بی‌اطلاع از ساده‌ترین موضوعات ژئوپلیتیک است که عمده تصمیماتش با یک هدف مشخص اتخاذ می‌شوند: پیروزی مجدد در انتخابات.
منبع : USFacts.ir
تاریخ انتشار: 3 تیر 1399

در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ کتاب‌های زیادی منتشر شده است، اما کمتر کتابی به اندازه کتاب جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق، مورد توجه قرار گرفته است.

تصویری که او در کتابش از ترامپ ارائه می‌دهد رئیس‌جمهوری بی‌اطلاع از ساده‌ترین موضوعات ژئوپلیتیک است که عمده تصمیماتش با یک هدف مشخص اتخاذ می‌شوند: پیروزی مجدد در انتخابات.

پرسشی که منتقدان ترامپ مطرح کرده‌اند این است که چرا بولتون در زمان استیضاح رئیس‌جمهوری سکوت کرده بود، و خود رئیس‌جمهور هم مشاور ارشد سابقش را "بی‌کفایت، خرفت و حوصله‌سربر" توصیف کرده است.

کاخ سفید دارد تلاش می‌کند تا مانع انتشار این کتاب شود، اما نسخه‌هایی از این کتاب در اختیار رسانه‌های آمریکایی قرار گرفته است و آن‌ها نیز چاپ جزئیاتی از آن را آغاز کرده‌اند. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به برخی از ادعاهای مهم این کتاب.

۱. ترامپ خواهان کمک چین برای انتخاب مجدد بود...

بولتون در کتابش به جلسه‌ای بین ترامپ و شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، اشاره می‌کند که پارسال در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در ژاپن برگزار شد.
بولتون می‌نویسد که رئیس‌جمهوری آمریکا "به طرز محیرالعقولی موضوع صحبت را به انتخابات آمریکا تغییر داد، به توانایی‌های اقتصادی چین اشاره کرد و با تمنا از آقای شی خواست که به پیروزی او کمک کند."
"او بر اهمیت کشاورزان و افزایش صادرات سویا و گندم به چین برای پیروزی در انتخابات تاکید کرد."
کشاورزی سهم بزرگی در اقتصاد ایالت‌های غرب‌میانه آمریکا دارد، همان ایالاتی که در پیروزی او در انتخابات سال ۲۰۱۶ نقش مهمی ایفا کردند.

۲. ... و گفت که ساخت بازداشتگاه "کار درستی" است

برخورد چین با مسلمانان اویغور و دیگر اقلیت‌های قومی با محکومیت جهانی روبه‌رو شده است. گمان می‌رود که حدود یک میلیون نفر از ساکنان منطقه سین‌کیانگ بازداشت شده‌اند و در اردوگاه‌های مخصوصی نگهداری می‌شوند.
ترامپ روز چهارشنبه مقامات چینی دخیل در این بازداشت‌های گسترده را تحریم کرد، کاری که واکنش عصبانی چین را در پی داشت.
اما در کتاب بولتون، وقتی آقای شی از ساخت این اردوگاه‌های دفاع می‌کند، رئیس‌جمهوری آمریکا هم با کارهای دولت چین موافقت می‌کند.
به نوشته بولتون "مطابق گفته مترجم ما، ترامپ گفت که شی باید به ساخت این اردوگاه‌ها ادامه دهد و به نظرش این درست‌ترین کار ممکن است."



۳. پیشنهاد "کمک شخصی به دیکتاتورها" از طرف آقای ترامپ

رهبر چین تنها دیکتاتوری نیست که ترامپ به واسطه‌گری برایش متهم شده است.
بولتون می‌نویسد که ترامپ حاضر بود در تحقیقات جنایی دخالت کند "تا در عمل، لطفی شخصی در حق دیکتاتورهایی که دوست داشت کرده باشد."
بنا به ادعای این کتاب، ترامپ در سال ۲۰۱۸ به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، پیشنهاد کرده بود تا در تحقیقاتی که آن زمان به محوریت یک شرکت ترکیه‌ و نقشش در دور زدن تحریم‌های ایران جریان داشت دخالت کند.
گفته شده است که رئیس‌جمهوری آمریکا قبول کرده بود که "به کارها رسیدگی کند" و پذیرفت که "آدم‌های اوباما" این تحقیقات را راه انداخته‌اند.

۴. دموکرات‌ها باید دامنه استیضاح را گسترده‌تر می‌کردند

بولتون در کتابش ادعای دموکرات‌ها را که می‌گفتند ترامپ می‌خواسته است با توقف کمک‌های نظامی به اوکراین این کشور را وادار به تحقیق درباره جو بایدن کند، تایید می‌کند.
با این حال او در کتابش از دموکرات‌ها انتقاد کرده است و گفته است تمرکز آن‌ها بر اوکراین به "مدیریت بد استیضاح" منجر شد. بحث او این است که اگر دموکرات‌ها دامنه استیضاح را گسترده‌تر می‌کردند، تعداد آمریکایی‌هایی که حاضر می‌شدند بپذیرند که ترامپ مرتکب "جرایم و تخلفات بزرگی" شده است که باید به خاطرشان برکنار شود، بیشتر می‌شد.
البته بولتون درباره الزامی بودن استیضاح مجدد رئیس‌جمهوری به خاطر این اتهامات جدید اظهار نظر نکرده است.
او در جریان استیضاح حاضر به ارائه شهادت در مجلس نمایندگان نشد و در ادامه نیز توسط جمهوری‌خواه‌ها از ارائه شهادت در سنا منع شد.

۵. بی‌علاقگی آقای ترامپ به محدودیت دو دوره‌ای ریاست‌جمهوری

بولتون می‌گوید که ترامپ به رهبر چین گفته بود که آمریکایی‌ها دوست دارند که او با ایجاد تغییرات لازم در قانون اساسی بیش از دو دور به عنوان رئیس‌جمهوری خدمت کند.
بولتون در بخشی از این کتاب که در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده است می‌گوید "یکی از نکات برجسته جلسه هنگامی پیش آمد که شی گفت که دوست دارد شش سال دیگر نیز با ترامپ کار کند، و ترامپ در پاسخ گفت که مردم می‌گویند که محدودیتی که در قانون اساسی برای ادوار ریاست‌جمهوری در نظر گرفته شده است باید برای او کنار گذاشته شود."
"شی گفت که بیش از حد در آمریکا انتخابات برگزار می‌شود، چون دوست ندارد که مجبور شود با شخص دیگری کار کند. ترامپ هم به نشانه تایید سرش را تکان می‌داد."

۶. ترامپ نمی‌دانست که بریتانیا قدرت اتمی است...

بریتانیا در سال ۱۹۵۲ بعد از ایالات متحده و شوروی سومین کشوری شد که دست به آزمایش اتمی زد. اما ظاهرا ترامپ خبر نداشته است که بریتانیا یکی از چند کشوری است که سلاح اتمی دارند.
در بخشی از این کتاب به جلسه‌ای با ترزا می، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، اشاره می‌شود که در آن یکی از مقامات حاضر از بریتانیا به عنوان قدرت اتمی یاد کرده بود.
گفته می‌شود که ترامپ در پاسخ پرسیده بود "مگر شما هم بمب اتمی دارید؟"
به گفته بولتون، این اظهار نظر "به هیچ عنوان کارکرد طنز نداشت".

۷. ... یا اینکه فنلاند جزو روسیه نیست

بولتون به کاستی‌های دیگری نیز در دانش ترامپ اشاره می‌کند.
گفته می‌شود که او پیش از دیدار با ولادمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در هلسینکی، پایتخت فنلاند، پرسیده بود که فنلاند "یک جورهایی دولت اقماری روسیه محسوب می‌شود یا نه".
به گفته بولتون، توضیحات امنیتی معمولا "فایده چندانی" نداشتند، چرا که در جلسات عمدتا "او بیشتر از توضیح‌دهندگان حرف می‌زد، آن هم درباره مسائلی که هیچ ربطی به موضوع جلسه نداشتند".



۸. چیزی نمانده بود که از پیمان ناتو خارج شود

ترامپ همیشه از پیمان نظامی ناتو انتقاد کرده است و از بقیه اعضا خواسته است که بودجه نظامی خود را افزایش دهند.
با این حال ایالات متحده همچنان عضو این پیمان است، اما بولتون می‌گوید که ترامپ تصمیم گرفته بود که در جریان اجلاس ناتو در سال ۲۰۱۸ از این پیمان خارج شود.
به گفته او ترامپ گفته بود که "ما به راه خود خواهیم رفت و کمکی هم کسانی که سهمشان را پرداخت نکرده‌اند نمی‌کنیم."

۹. "خوب" می‌شود اگر به ونزوئلا حمله کنیم

ونزوئلا یکی از دردسرهای اصلی دولت ترامپ در زمینه روابط خارجی است، و آمریکا یکی از سرسختترین مخالفان رئیس‌جمهوری این کشور یعنی نیکلاس مادورو محسوب می‌شود.
در مباحثی که بر سر این مساله درگرفته بود، ترامپ گفت که "باحال" می‌شود اگر به ونزوئلا حمله کنیم، و این کشور آمریکای جنوبی "در واقعیت بخشی از ایالات متحده" است.
بولتون می‌نویسد که ولادمیر پوتین در تماسی تلفنی در ماه مه ۲۰۱۹ موفق شد "با استفاده از روش‌های تبلیغاتی شوروی" خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا را به هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات سال ۲۰۱۶، تشبیه کند و "نظر ترامپ را کمابیش جلب کند."
به نوشته بولتون، هدف پوتین دفاع از متحدش نیکلاس مادورو بود. ترامپ در سال ۲۰۱۸ گفته بود که مادورو دیکتاتور است و ونزوئلا را تحریم کرده بود، اما او در قدرت باقی ماند.
بولتون در مصاحبه‌ای که قرار است روز یکشنبه از شبکه خبری ای‌بی‌سی پخش شود درباره ترامپ گفته است: "حسم این است که پوتین فکر می‌کند می‌تواند او را به ساز خودش برقصاند."

۱۰. حتی متحدانش هم او را مسخره می‌کنند

در کتاب بولتون نمونه‌هایی از مسخره شدن ترامپ توسط مقامات کاخ سفید ارائه شده است.
او کاخ سفید را بسیار ناکارآمد جلوه می‌دهد که جلساتش بیشتر شبیه "دعوای بچه‌ها" است تا تلاشی سنجیده برای سیاست‌گذاری.
جان کلی، رئیس دفتر وقت ترامپ، وقتی جان بولتون برای نخستین بار به کاخ سفید رفت، به او هشدار داد که "اینجا جای بدی برای کار است و خودت به زودی متوجه خواهی شد."
حتی مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، که متحد ترامپ محسوب می‌شود نیز ظاهرا روی یک تکه کاغذ نوشته بود که رئیس‌جمهور "فقط مزخرف می‌گوید".



بر خلاف آنچه قبلا ادعا شده بود که ترامپ مخالف حضور جان بولتون است؛ در دیدار مک مستر، بولتون و ترامپ، وعده حضور بولتون در دولت ترامپ از سوی خود ترامپ به بولتون داده شده
ترامپ به بولتون گفته در وقت مناسب (نه الان) در دولت، از شما استفاده خواهم کرد
تا اینجا بنظر میرسد مسیر ورود جان بولتون به کاخ سفید استیو بنون بود
استیو بنون مدیر اجرایی روزنامه تند و دست راستی بریت بارت بود که به عنوان به عنوان استراتژیست ارشد ترامپ، فعالیت می‌کرد. او با مک مستر و جرد کوشنر به اختلاف جدی خورد و در آگوست ۲۰۱۷ اخراج شد
بولتون در مورد تورقوزآباد میگه بازرسی های بعدی آژانس نشان داد که اورانیوم فرآوری در آنجا بوده. اورانیوم غنی شده وجود «نداشته» اما شاید کیک زرد!
بولتون میگه اسم شخص رهبر ایران و اسم [شهید] سلیمانی با فشار خود ترامپ وارد فهرست تحریم های مجدد قرار گرفت
وزیر خزانه داری در جلسه گفته سلیمانی قبلا ذیل تحریم ها قرار گرفته. ترامپ پاسخ میده که اضافه کنید. اضافه کنید!اسم ظریف را هم ترامپ پیشنهاد میده و میگه تحریم رو محکمش کنید!


آنچه که بعد از انهدام پهپاد گلوبال هاوک توسط ایران اتفاق افتاد :

بولتون:ژنرال دانفورد پیشنهاد میده ۳ پایگاه ساحلی ایران را درپاسخ به انهدام پهپاد گلوبال هاوک مورد ضربه قرار بدهیم
دانفورد: این ۳ پایگاه دخالتی در انهدام پهپاد نداشته اند؛اما پاسخ متناسبی است
بولتون در این جلسه معتقد بوده پاسخ آمریکا باید محکمتر از این باشد تا بازدارندگی ایجاد کند
جلسه انتخاب نوع پاسخ بدون حضور ترامپ بوده و بولتون گزینه نهایی را به ترامپ اطلاع میده. بولتون گزینه های بیشتری پیشنهاد میده.پومپئو و دانفورد هم موافق پاسخ محکمتر بوده اند. بولتون تاکید داره که همه اعضا موافقتشون رو اعلام کنند تا بعدا رسانه ها مدعی وجود اختلاف در تیم ترامپ نشوند
دانفورد گفته:این پهپاد ۱۴۶ میلیون دلار ارزش داره محل تقریبی شلیک رو مشخص کرده اند پهپاد در خارج از حریم هوایی ایران منهدم شده (در بخش قبلی دانفورد گفت اون بخش رو ایران یک طرفه برای خود میداند)
درجلسه نهایی از دانفورد در مورد میزان تلفات انسانی پرسیده میشه.دانفورد: نیمه شب حمله میکنیم تا کمترین تلفات انسانی رو بگیریم. وی عددی اعلام نمیکنه و مشخصه که دانفورد هیچ مخالفتی نداشته.
بولتون معتقد است ترامپ تمایل داشته بیشتر از پکیجی که صبح آماده شده به ایران پاسخ دهد؛
در مورد درآمدزایی از این حمله هم بحث شده احتمالا رو کشورهای حوزه خلیج فارس حتما حساب کردن و دانفورد با گزینه ای خارج از پکیج صبح مخالفه.
بولتون اینجا از ایران به عنوان STATE یاد میکنه نه رژیم!در توضیحات بولتون چند دفعه آمده که نگران کشته شدن روس ها در این حمله به پایگاه های ایران هستنداظهارات بولتون نشان می دهد آنها معتقدند روس ها در پایگاه های ایران حضور دارند و فعالیت میکنند. این ادعای آنها تحلیل است یا اطلاع؟
در جلسه ای که با حضور نانسی پلوسی،چاک شومر،میچ مک کانل، آدام شف و مارک وانر برای توجیه کنگره برگزار میشه مشخص میشود هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان موافق حمله هستند
برآورد ترامپ این است که حمله خیلی شدید نیست و تنها یک ضربه است. ضربه ای که ویران کننده نیست.
یکی دو ساعت قبل از آغاز حمله خبر میرسه که به سفارت انگلیس در ایران حمله شده است.بعدا مشخص میشه خبر کذب بوده و تنها یک تصادف معمولی در کنار سفارت انگلیس رخ داده!
حمله یک ساعت به تعویق می افتد. پنتاگون مستقل حمله را عقب میندازد. منبع این خبر یه افسر ارتباطی بریتانیا در ستاد کل بوده است.
بولتون، دانفورد، شنهن و پومپئو درحال بحث و جدل بودند و دانفورد معتقد بود باید بریتانیا را با خود همراه کنیم تا در عواقب بعدی حمله همراه آمریکا باشد!
ترامپ تماس میگیره و به همه آنها اعلام میکنه حمله متناسب نیست وحمله لغو میشود.علت: شخصی به ترامپ گفته این حمله ۱۵۰ کشته بهمراه دارد
اگر رفتار ترامپ دربرابر اعتراض علیه نژاد پرستی درک نمیکنید،این جملات بولتون بعد از عقب نشینی از جمله ایران خواندنی است:
بولتون: غیرمنطقی ترین رفتار یک رئیس جمهور رو در تاریخ فعالیت سیاسی ام دیدم. سوال kelly (احتمالا Megyn Kelly مجری سابق فاکس نیوز و دشمن رسانه ای ترامپ) بذهنم آمد: اگر در زمان ریاست جمهوری ترامپ وارد بحران بشویم، ترامپ چگونه رفتار خواهد کرد؟
بولتون ادامه میدهد که ترامپ عجیب و غریب رفتار کرد.
بولتون بعدا در صحبت با ترامپ متوجه میشه اون عدد ۱۵۰ تلفات انسانی رو «جان آیزنبرگ» مشاور حقوقی شورای امنیت ملی به ترامپ رسانده است.
در مسئله اوکراین گیت از ایزنبرگ خواسته شده بود که در نشست کمیته مجلس نمایندگان حضور یابد و شهادت دهد.

مطالب مرتبط

اخبار و رویدادهای آمریکا

آمریکا برای جلوگیری از رکود بزرگ اقتصادی به 10 تریلیون دلار بودجه نیاز دارد

در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ کتاب‌های زیادی منتشر شده است، اما کمتر کتابی به اندازه کتاب جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق، مورد توجه قرار گرفته است.
تصویری که او در کتابش از آقای ترامپ ارائه می‌دهد رئیس‌جمهوری بی‌اطلاع از ساده‌ترین موضوعات ژئوپلیتیک است که عمده تصمیماتش با یک هدف مشخص اتخاذ می‌شوند: پیروزی مجدد در انتخابات.
منبع : USFacts.ir
تاریخ انتشار: 3 تیر 1399

در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ کتاب‌های زیادی منتشر شده است، اما کمتر کتابی به اندازه کتاب جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق، مورد توجه قرار گرفته است.

تصویری که او در کتابش از ترامپ ارائه می‌دهد رئیس‌جمهوری بی‌اطلاع از ساده‌ترین موضوعات ژئوپلیتیک است که عمده تصمیماتش با یک هدف مشخص اتخاذ می‌شوند: پیروزی مجدد در انتخابات.

پرسشی که منتقدان ترامپ مطرح کرده‌اند این است که چرا بولتون در زمان استیضاح رئیس‌جمهوری سکوت کرده بود، و خود رئیس‌جمهور هم مشاور ارشد سابقش را "بی‌کفایت، خرفت و حوصله‌سربر" توصیف کرده است.

کاخ سفید دارد تلاش می‌کند تا مانع انتشار این کتاب شود، اما نسخه‌هایی از این کتاب در اختیار رسانه‌های آمریکایی قرار گرفته است و آن‌ها نیز چاپ جزئیاتی از آن را آغاز کرده‌اند. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به برخی از ادعاهای مهم این کتاب.

۱. ترامپ خواهان کمک چین برای انتخاب مجدد بود...

بولتون در کتابش به جلسه‌ای بین ترامپ و شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین، اشاره می‌کند که پارسال در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ در ژاپن برگزار شد.
بولتون می‌نویسد که رئیس‌جمهوری آمریکا "به طرز محیرالعقولی موضوع صحبت را به انتخابات آمریکا تغییر داد، به توانایی‌های اقتصادی چین اشاره کرد و با تمنا از آقای شی خواست که به پیروزی او کمک کند."
"او بر اهمیت کشاورزان و افزایش صادرات سویا و گندم به چین برای پیروزی در انتخابات تاکید کرد."
کشاورزی سهم بزرگی در اقتصاد ایالت‌های غرب‌میانه آمریکا دارد، همان ایالاتی که در پیروزی او در انتخابات سال ۲۰۱۶ نقش مهمی ایفا کردند.

۲. ... و گفت که ساخت بازداشتگاه "کار درستی" است

برخورد چین با مسلمانان اویغور و دیگر اقلیت‌های قومی با محکومیت جهانی روبه‌رو شده است. گمان می‌رود که حدود یک میلیون نفر از ساکنان منطقه سین‌کیانگ بازداشت شده‌اند و در اردوگاه‌های مخصوصی نگهداری می‌شوند.
ترامپ روز چهارشنبه مقامات چینی دخیل در این بازداشت‌های گسترده را تحریم کرد، کاری که واکنش عصبانی چین را در پی داشت.
اما در کتاب بولتون، وقتی آقای شی از ساخت این اردوگاه‌های دفاع می‌کند، رئیس‌جمهوری آمریکا هم با کارهای دولت چین موافقت می‌کند.
به نوشته بولتون "مطابق گفته مترجم ما، ترامپ گفت که شی باید به ساخت این اردوگاه‌ها ادامه دهد و به نظرش این درست‌ترین کار ممکن است."



۳. پیشنهاد "کمک شخصی به دیکتاتورها" از طرف آقای ترامپ

رهبر چین تنها دیکتاتوری نیست که ترامپ به واسطه‌گری برایش متهم شده است.
بولتون می‌نویسد که ترامپ حاضر بود در تحقیقات جنایی دخالت کند "تا در عمل، لطفی شخصی در حق دیکتاتورهایی که دوست داشت کرده باشد."
بنا به ادعای این کتاب، ترامپ در سال ۲۰۱۸ به رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، پیشنهاد کرده بود تا در تحقیقاتی که آن زمان به محوریت یک شرکت ترکیه‌ و نقشش در دور زدن تحریم‌های ایران جریان داشت دخالت کند.
گفته شده است که رئیس‌جمهوری آمریکا قبول کرده بود که "به کارها رسیدگی کند" و پذیرفت که "آدم‌های اوباما" این تحقیقات را راه انداخته‌اند.

۴. دموکرات‌ها باید دامنه استیضاح را گسترده‌تر می‌کردند

بولتون در کتابش ادعای دموکرات‌ها را که می‌گفتند ترامپ می‌خواسته است با توقف کمک‌های نظامی به اوکراین این کشور را وادار به تحقیق درباره جو بایدن کند، تایید می‌کند.
با این حال او در کتابش از دموکرات‌ها انتقاد کرده است و گفته است تمرکز آن‌ها بر اوکراین به "مدیریت بد استیضاح" منجر شد. بحث او این است که اگر دموکرات‌ها دامنه استیضاح را گسترده‌تر می‌کردند، تعداد آمریکایی‌هایی که حاضر می‌شدند بپذیرند که ترامپ مرتکب "جرایم و تخلفات بزرگی" شده است که باید به خاطرشان برکنار شود، بیشتر می‌شد.
البته بولتون درباره الزامی بودن استیضاح مجدد رئیس‌جمهوری به خاطر این اتهامات جدید اظهار نظر نکرده است.
او در جریان استیضاح حاضر به ارائه شهادت در مجلس نمایندگان نشد و در ادامه نیز توسط جمهوری‌خواه‌ها از ارائه شهادت در سنا منع شد.

۵. بی‌علاقگی آقای ترامپ به محدودیت دو دوره‌ای ریاست‌جمهوری

بولتون می‌گوید که ترامپ به رهبر چین گفته بود که آمریکایی‌ها دوست دارند که او با ایجاد تغییرات لازم در قانون اساسی بیش از دو دور به عنوان رئیس‌جمهوری خدمت کند.
بولتون در بخشی از این کتاب که در روزنامه وال استریت ژورنال منتشر شده است می‌گوید "یکی از نکات برجسته جلسه هنگامی پیش آمد که شی گفت که دوست دارد شش سال دیگر نیز با ترامپ کار کند، و ترامپ در پاسخ گفت که مردم می‌گویند که محدودیتی که در قانون اساسی برای ادوار ریاست‌جمهوری در نظر گرفته شده است باید برای او کنار گذاشته شود."
"شی گفت که بیش از حد در آمریکا انتخابات برگزار می‌شود، چون دوست ندارد که مجبور شود با شخص دیگری کار کند. ترامپ هم به نشانه تایید سرش را تکان می‌داد."

۶. ترامپ نمی‌دانست که بریتانیا قدرت اتمی است...

بریتانیا در سال ۱۹۵۲ بعد از ایالات متحده و شوروی سومین کشوری شد که دست به آزمایش اتمی زد. اما ظاهرا ترامپ خبر نداشته است که بریتانیا یکی از چند کشوری است که سلاح اتمی دارند.
در بخشی از این کتاب به جلسه‌ای با ترزا می، نخست‌وزیر وقت بریتانیا، اشاره می‌شود که در آن یکی از مقامات حاضر از بریتانیا به عنوان قدرت اتمی یاد کرده بود.
گفته می‌شود که ترامپ در پاسخ پرسیده بود "مگر شما هم بمب اتمی دارید؟"
به گفته بولتون، این اظهار نظر "به هیچ عنوان کارکرد طنز نداشت".

۷. ... یا اینکه فنلاند جزو روسیه نیست

بولتون به کاستی‌های دیگری نیز در دانش ترامپ اشاره می‌کند.
گفته می‌شود که او پیش از دیدار با ولادمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، در هلسینکی، پایتخت فنلاند، پرسیده بود که فنلاند "یک جورهایی دولت اقماری روسیه محسوب می‌شود یا نه".
به گفته بولتون، توضیحات امنیتی معمولا "فایده چندانی" نداشتند، چرا که در جلسات عمدتا "او بیشتر از توضیح‌دهندگان حرف می‌زد، آن هم درباره مسائلی که هیچ ربطی به موضوع جلسه نداشتند".



۸. چیزی نمانده بود که از پیمان ناتو خارج شود

ترامپ همیشه از پیمان نظامی ناتو انتقاد کرده است و از بقیه اعضا خواسته است که بودجه نظامی خود را افزایش دهند.
با این حال ایالات متحده همچنان عضو این پیمان است، اما بولتون می‌گوید که ترامپ تصمیم گرفته بود که در جریان اجلاس ناتو در سال ۲۰۱۸ از این پیمان خارج شود.
به گفته او ترامپ گفته بود که "ما به راه خود خواهیم رفت و کمکی هم کسانی که سهمشان را پرداخت نکرده‌اند نمی‌کنیم."

۹. "خوب" می‌شود اگر به ونزوئلا حمله کنیم

ونزوئلا یکی از دردسرهای اصلی دولت ترامپ در زمینه روابط خارجی است، و آمریکا یکی از سرسختترین مخالفان رئیس‌جمهوری این کشور یعنی نیکلاس مادورو محسوب می‌شود.
در مباحثی که بر سر این مساله درگرفته بود، ترامپ گفت که "باحال" می‌شود اگر به ونزوئلا حمله کنیم، و این کشور آمریکای جنوبی "در واقعیت بخشی از ایالات متحده" است.
بولتون می‌نویسد که ولادمیر پوتین در تماسی تلفنی در ماه مه ۲۰۱۹ موفق شد "با استفاده از روش‌های تبلیغاتی شوروی" خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا را به هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات سال ۲۰۱۶، تشبیه کند و "نظر ترامپ را کمابیش جلب کند."
به نوشته بولتون، هدف پوتین دفاع از متحدش نیکلاس مادورو بود. ترامپ در سال ۲۰۱۸ گفته بود که مادورو دیکتاتور است و ونزوئلا را تحریم کرده بود، اما او در قدرت باقی ماند.
بولتون در مصاحبه‌ای که قرار است روز یکشنبه از شبکه خبری ای‌بی‌سی پخش شود درباره ترامپ گفته است: "حسم این است که پوتین فکر می‌کند می‌تواند او را به ساز خودش برقصاند."

۱۰. حتی متحدانش هم او را مسخره می‌کنند

در کتاب بولتون نمونه‌هایی از مسخره شدن ترامپ توسط مقامات کاخ سفید ارائه شده است.
او کاخ سفید را بسیار ناکارآمد جلوه می‌دهد که جلساتش بیشتر شبیه "دعوای بچه‌ها" است تا تلاشی سنجیده برای سیاست‌گذاری.
جان کلی، رئیس دفتر وقت ترامپ، وقتی جان بولتون برای نخستین بار به کاخ سفید رفت، به او هشدار داد که "اینجا جای بدی برای کار است و خودت به زودی متوجه خواهی شد."
حتی مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا، که متحد ترامپ محسوب می‌شود نیز ظاهرا روی یک تکه کاغذ نوشته بود که رئیس‌جمهور "فقط مزخرف می‌گوید".



بر خلاف آنچه قبلا ادعا شده بود که ترامپ مخالف حضور جان بولتون است؛ در دیدار مک مستر، بولتون و ترامپ، وعده حضور بولتون در دولت ترامپ از سوی خود ترامپ به بولتون داده شده
ترامپ به بولتون گفته در وقت مناسب (نه الان) در دولت، از شما استفاده خواهم کرد
تا اینجا بنظر میرسد مسیر ورود جان بولتون به کاخ سفید استیو بنون بود
استیو بنون مدیر اجرایی روزنامه تند و دست راستی بریت بارت بود که به عنوان به عنوان استراتژیست ارشد ترامپ، فعالیت می‌کرد. او با مک مستر و جرد کوشنر به اختلاف جدی خورد و در آگوست ۲۰۱۷ اخراج شد
بولتون در مورد تورقوزآباد میگه بازرسی های بعدی آژانس نشان داد که اورانیوم فرآوری در آنجا بوده. اورانیوم غنی شده وجود «نداشته» اما شاید کیک زرد!
بولتون میگه اسم شخص رهبر ایران و اسم [شهید] سلیمانی با فشار خود ترامپ وارد فهرست تحریم های مجدد قرار گرفت
وزیر خزانه داری در جلسه گفته سلیمانی قبلا ذیل تحریم ها قرار گرفته. ترامپ پاسخ میده که اضافه کنید. اضافه کنید!اسم ظریف را هم ترامپ پیشنهاد میده و میگه تحریم رو محکمش کنید!


آنچه که بعد از انهدام پهپاد گلوبال هاوک توسط ایران اتفاق افتاد :

بولتون:ژنرال دانفورد پیشنهاد میده ۳ پایگاه ساحلی ایران را درپاسخ به انهدام پهپاد گلوبال هاوک مورد ضربه قرار بدهیم
دانفورد: این ۳ پایگاه دخالتی در انهدام پهپاد نداشته اند؛اما پاسخ متناسبی است
بولتون در این جلسه معتقد بوده پاسخ آمریکا باید محکمتر از این باشد تا بازدارندگی ایجاد کند
جلسه انتخاب نوع پاسخ بدون حضور ترامپ بوده و بولتون گزینه نهایی را به ترامپ اطلاع میده. بولتون گزینه های بیشتری پیشنهاد میده.پومپئو و دانفورد هم موافق پاسخ محکمتر بوده اند. بولتون تاکید داره که همه اعضا موافقتشون رو اعلام کنند تا بعدا رسانه ها مدعی وجود اختلاف در تیم ترامپ نشوند
دانفورد گفته:این پهپاد ۱۴۶ میلیون دلار ارزش داره محل تقریبی شلیک رو مشخص کرده اند پهپاد در خارج از حریم هوایی ایران منهدم شده (در بخش قبلی دانفورد گفت اون بخش رو ایران یک طرفه برای خود میداند)
درجلسه نهایی از دانفورد در مورد میزان تلفات انسانی پرسیده میشه.دانفورد: نیمه شب حمله میکنیم تا کمترین تلفات انسانی رو بگیریم. وی عددی اعلام نمیکنه و مشخصه که دانفورد هیچ مخالفتی نداشته.
بولتون معتقد است ترامپ تمایل داشته بیشتر از پکیجی که صبح آماده شده به ایران پاسخ دهد؛
در مورد درآمدزایی از این حمله هم بحث شده احتمالا رو کشورهای حوزه خلیج فارس حتما حساب کردن و دانفورد با گزینه ای خارج از پکیج صبح مخالفه.
بولتون اینجا از ایران به عنوان STATE یاد میکنه نه رژیم!در توضیحات بولتون چند دفعه آمده که نگران کشته شدن روس ها در این حمله به پایگاه های ایران هستنداظهارات بولتون نشان می دهد آنها معتقدند روس ها در پایگاه های ایران حضور دارند و فعالیت میکنند. این ادعای آنها تحلیل است یا اطلاع؟
در جلسه ای که با حضور نانسی پلوسی،چاک شومر،میچ مک کانل، آدام شف و مارک وانر برای توجیه کنگره برگزار میشه مشخص میشود هم دموکراتها و هم جمهوریخواهان موافق حمله هستند
برآورد ترامپ این است که حمله خیلی شدید نیست و تنها یک ضربه است. ضربه ای که ویران کننده نیست.
یکی دو ساعت قبل از آغاز حمله خبر میرسه که به سفارت انگلیس در ایران حمله شده است.بعدا مشخص میشه خبر کذب بوده و تنها یک تصادف معمولی در کنار سفارت انگلیس رخ داده!
حمله یک ساعت به تعویق می افتد. پنتاگون مستقل حمله را عقب میندازد. منبع این خبر یه افسر ارتباطی بریتانیا در ستاد کل بوده است.
بولتون، دانفورد، شنهن و پومپئو درحال بحث و جدل بودند و دانفورد معتقد بود باید بریتانیا را با خود همراه کنیم تا در عواقب بعدی حمله همراه آمریکا باشد!
ترامپ تماس میگیره و به همه آنها اعلام میکنه حمله متناسب نیست وحمله لغو میشود.علت: شخصی به ترامپ گفته این حمله ۱۵۰ کشته بهمراه دارد
اگر رفتار ترامپ دربرابر اعتراض علیه نژاد پرستی درک نمیکنید،این جملات بولتون بعد از عقب نشینی از جمله ایران خواندنی است:
بولتون: غیرمنطقی ترین رفتار یک رئیس جمهور رو در تاریخ فعالیت سیاسی ام دیدم. سوال kelly (احتمالا Megyn Kelly مجری سابق فاکس نیوز و دشمن رسانه ای ترامپ) بذهنم آمد: اگر در زمان ریاست جمهوری ترامپ وارد بحران بشویم، ترامپ چگونه رفتار خواهد کرد؟
بولتون ادامه میدهد که ترامپ عجیب و غریب رفتار کرد.
بولتون بعدا در صحبت با ترامپ متوجه میشه اون عدد ۱۵۰ تلفات انسانی رو «جان آیزنبرگ» مشاور حقوقی شورای امنیت ملی به ترامپ رسانده است.
در مسئله اوکراین گیت از ایزنبرگ خواسته شده بود که در نشست کمیته مجلس نمایندگان حضور یابد و شهادت دهد.

مطالب مرتبط