با استاد راهنمایم ساعت هشت صبح جلسه دارم. از وقتی که برای فرصت مطالعاتی طولانی رفته به گوگل، چارهای جز این نیست که یا اول صبح یا دم غروب جلسه داشته باشیم.
مطالعههمسفر شراب ( قسمت نهم – زخم آسمانخراش)
۲۲ خرداد ۱۳۹۷همسفر شراب ( قسمت نهم – الو الو به گوشم)
۲۲ خرداد ۱۳۹۷دریافت نان سنگک و بربری از ۱۰۰۰ کیلومتری!
مشاهده صفحه روایت ایرانیان از آمریکادر ایران نعمتهایی وجود داره که آدم تا مثل ماهی در آب باشه قدرشون رو نمیدونه. یکی از مهمترین این نعمتها، نانواییها و نانهای سنگک و بربری و لواش و تافتون و ... هستند.
شاید اگر دو سه روز به یک سفر خارجی برید، در حالی که همه چیز براتون جدید هست، کمبود بعضی چیزها مثل نان ایرانی رو خیلی حس نکنید. اما اگر این دو سه روز بشه دو سه ماه، کم کم حس میکنید یه چیزایی کمه.
به تدریج از غذاها، لذتی که قبلاً میبردید رو نمیبرید و از نانهای خمیری باگتی که اینجا به فروش میرسه یا نانهای بیکیفیت عربی بدتون میاد. فرض کنید همسرتون یه آبگوشت مشتی بار گذاشته و میاید سر سفرهی افطار.
آبگوشت رو بجای خرد کردن (تیلیت کردن) نان سنگک در اون، باید با نان باگت بخورید! یعنی یه قاشق آبگوشت، یه گاز به نون باگت! چیزی که در ایران تصورش هم زشت و بده .
اوایل که اومده بودیم، چندبار نان بربری به صورت دستی و بدون خمیرزن پختیم . خوب دراومد اما زحمتش زیاد بود و هر بار نان پختن، کل آشپرخونه رو به هم میریخت و کثیف میکرد.
اخیراً یکی از بچهها یه دستگاه خمیرزن کوچک خانگی گرفته که باهاش میشه نان بربری با کیفیتی درآورد. همه به نحوی مشتری این نانها شدن که سر سفرهی افطار صبر میکنن ایشون و خانمش بیاد و نانها رو بیاره تا روزهشون رو بجای باگت، با بربری و نان و پنیر و سبزی باز کنن .
شاید اگر دو سه روز به یک سفر خارجی برید، در حالی که همه چیز براتون جدید هست، کمبود بعضی چیزها مثل نان ایرانی رو خیلی حس نکنید. اما اگر این دو سه روز بشه دو سه ماه، کم کم حس میکنید یه چیزایی کمه.
به تدریج از غذاها، لذتی که قبلاً میبردید رو نمیبرید و از نانهای خمیری باگتی که اینجا به فروش میرسه یا نانهای بیکیفیت عربی بدتون میاد. فرض کنید همسرتون یه آبگوشت مشتی بار گذاشته و میاید سر سفرهی افطار.
آبگوشت رو بجای خرد کردن (تیلیت کردن) نان سنگک در اون، باید با نان باگت بخورید! یعنی یه قاشق آبگوشت، یه گاز به نون باگت! چیزی که در ایران تصورش هم زشت و بده .
اوایل که اومده بودیم، چندبار نان بربری به صورت دستی و بدون خمیرزن پختیم . خوب دراومد اما زحمتش زیاد بود و هر بار نان پختن، کل آشپرخونه رو به هم میریخت و کثیف میکرد.
اخیراً یکی از بچهها یه دستگاه خمیرزن کوچک خانگی گرفته که باهاش میشه نان بربری با کیفیتی درآورد. همه به نحوی مشتری این نانها شدن که سر سفرهی افطار صبر میکنن ایشون و خانمش بیاد و نانها رو بیاره تا روزهشون رو بجای باگت، با بربری و نان و پنیر و سبزی باز کنن .
حالا در این وانفسا، چند نانوایی در کلونیهای ایرانیهای امریکا براه افتاده. مثلاً در کالیفرنیا و میشیگان.
یه نانوایی ایرانی هست به نام پبلز که اول در دنور کلرادو شعبه زد. بعد تعطیل کرد و الآن رفته میشیگان. یه برنامه راه انداخته که بصورت هفتگی از میلواکی و شیکاگو سفارش میگیره و نانها رو دونه دونه بستهبندی و ارسال میکنه برای مشتریها در دوردست.
حالا میخواد همچین کاری رو برای آیوا و ایمز هم انجام بده. در واقع اگر تعداد سفارشها زیاد باشه، از ۱۰۰۰ کیلومتری برای مشتریهای اینجا نان میفرسته!
حالا قیمتها چطوریه؟ اینجوری:
قیمت بربری معمولی ايرانی ۲.۵۰ $
قیمت بربری با آرد سبوسدار ۲.۷۵ $
قیمت سنگک ۳.۲۵ $
به ازای هر عدد نان: ۷۵ سنت هزینهی ارسال
به این ترتیب، قیمتها به ۳.۲۵، ۳.۵ و ۴ دلار میرسه. یعنی هر نان سنگک معادل با ۱۵ هزار تومان! (که البته نسبت به نانواییهای کالیفرنیا و با توجه به مسافتی که طی باید بشه قیمت مناسبیه).
نان بربری تقریباً ۸۰ سانتیمتر طول و بیشتر از یک پوند وزن داره ( قبل تنور ۶۵۰ گرم)
نان سنگک بعد پخت حدود ۶۰۰ گرم هست. همهی نانها کنجد و سیاهدونه دارن و بدون نگهدارنده هستن و هر دانه نان در بستههای بهداشتی قرار میگیره و تحویل میشه. بعضاً سادهترین اموری که در ایران به صورت روتین انجام میشه، اینجا برای به دست آوردنش باید جون کند و عرق ریخت و کلی پول خرج کرد!
یه نانوایی ایرانی هست به نام پبلز که اول در دنور کلرادو شعبه زد. بعد تعطیل کرد و الآن رفته میشیگان. یه برنامه راه انداخته که بصورت هفتگی از میلواکی و شیکاگو سفارش میگیره و نانها رو دونه دونه بستهبندی و ارسال میکنه برای مشتریها در دوردست.
حالا میخواد همچین کاری رو برای آیوا و ایمز هم انجام بده. در واقع اگر تعداد سفارشها زیاد باشه، از ۱۰۰۰ کیلومتری برای مشتریهای اینجا نان میفرسته!
حالا قیمتها چطوریه؟ اینجوری:
قیمت بربری معمولی ايرانی ۲.۵۰ $
قیمت بربری با آرد سبوسدار ۲.۷۵ $
قیمت سنگک ۳.۲۵ $
به ازای هر عدد نان: ۷۵ سنت هزینهی ارسال
به این ترتیب، قیمتها به ۳.۲۵، ۳.۵ و ۴ دلار میرسه. یعنی هر نان سنگک معادل با ۱۵ هزار تومان! (که البته نسبت به نانواییهای کالیفرنیا و با توجه به مسافتی که طی باید بشه قیمت مناسبیه).
نان بربری تقریباً ۸۰ سانتیمتر طول و بیشتر از یک پوند وزن داره ( قبل تنور ۶۵۰ گرم)
نان سنگک بعد پخت حدود ۶۰۰ گرم هست. همهی نانها کنجد و سیاهدونه دارن و بدون نگهدارنده هستن و هر دانه نان در بستههای بهداشتی قرار میگیره و تحویل میشه. بعضاً سادهترین اموری که در ایران به صورت روتین انجام میشه، اینجا برای به دست آوردنش باید جون کند و عرق ریخت و کلی پول خرج کرد!
مطالب مرتبط
همسفر شراب (قسمت سیوهشتم-بخش اول)
۳۰ شهریور ۱۴۰۱
دو خانم جوان که مثل لبنانیها چادر سیاه سر کردهاند و چند خانم محجبهٔ دیگر. باید برگردیم به سرسرا برای گرفتن دفترچهٔ برنامهٔ همایش.
مطالعهسوالات معلم
۲۹ شهریور ۱۴۰۱
معلم دبستان این سوالات رو قبل از شروع شدن سال تحصیلی از والدین پرسیده است
مطالعههمسفر شراب (قسمت سیوهفتم-بخش اول)
۱۵ شهریور ۱۴۰۱
صبح زود راهی دیترویت میشویم. صبح آنقدر زود است که جاده خلوت باشد و من، تنها بیدار جاده که پشت فرمان نشستهام و بقیه خوابند.
مطالعههمسفر شراب (قسمت سیو ششم-بخش پنجم)
۳۰ مرداد ۱۴۰۱
میخواهد خانهاش را بفروشد. میپرسم هنوز زیر قرض بانک است؟ میگوید بله. کنجکاو میشوم در مورد نرخ سود بانکها. میگوید خیلی ساده است. قرار بوده ۲۰ سال و هر ماهی ۲۵۰۰ دلار بدهیم برای خانهای که ۲۵۰ هزار دلار میارزد.
مطالعهآخرین مطالب
دریافت نان سنگک و بربری از ۱۰۰۰ کیلومتری!
مشاهده صفحه روایت ایرانیان از آمریکادر ایران نعمتهایی وجود داره که آدم تا مثل ماهی در آب باشه قدرشون رو نمیدونه. یکی از مهمترین این نعمتها، نانواییها و نانهای سنگک و بربری و لواش و تافتون و ... هستند.
شاید اگر دو سه روز به یک سفر خارجی برید، در حالی که همه چیز براتون جدید هست، کمبود بعضی چیزها مثل نان ایرانی رو خیلی حس نکنید. اما اگر این دو سه روز بشه دو سه ماه، کم کم حس میکنید یه چیزایی کمه.
به تدریج از غذاها، لذتی که قبلاً میبردید رو نمیبرید و از نانهای خمیری باگتی که اینجا به فروش میرسه یا نانهای بیکیفیت عربی بدتون میاد. فرض کنید همسرتون یه آبگوشت مشتی بار گذاشته و میاید سر سفرهی افطار.
آبگوشت رو بجای خرد کردن (تیلیت کردن) نان سنگک در اون، باید با نان باگت بخورید! یعنی یه قاشق آبگوشت، یه گاز به نون باگت! چیزی که در ایران تصورش هم زشت و بده .
اوایل که اومده بودیم، چندبار نان بربری به صورت دستی و بدون خمیرزن پختیم . خوب دراومد اما زحمتش زیاد بود و هر بار نان پختن، کل آشپرخونه رو به هم میریخت و کثیف میکرد.
اخیراً یکی از بچهها یه دستگاه خمیرزن کوچک خانگی گرفته که باهاش میشه نان بربری با کیفیتی درآورد. همه به نحوی مشتری این نانها شدن که سر سفرهی افطار صبر میکنن ایشون و خانمش بیاد و نانها رو بیاره تا روزهشون رو بجای باگت، با بربری و نان و پنیر و سبزی باز کنن .
شاید اگر دو سه روز به یک سفر خارجی برید، در حالی که همه چیز براتون جدید هست، کمبود بعضی چیزها مثل نان ایرانی رو خیلی حس نکنید. اما اگر این دو سه روز بشه دو سه ماه، کم کم حس میکنید یه چیزایی کمه.
به تدریج از غذاها، لذتی که قبلاً میبردید رو نمیبرید و از نانهای خمیری باگتی که اینجا به فروش میرسه یا نانهای بیکیفیت عربی بدتون میاد. فرض کنید همسرتون یه آبگوشت مشتی بار گذاشته و میاید سر سفرهی افطار.
آبگوشت رو بجای خرد کردن (تیلیت کردن) نان سنگک در اون، باید با نان باگت بخورید! یعنی یه قاشق آبگوشت، یه گاز به نون باگت! چیزی که در ایران تصورش هم زشت و بده .
اوایل که اومده بودیم، چندبار نان بربری به صورت دستی و بدون خمیرزن پختیم . خوب دراومد اما زحمتش زیاد بود و هر بار نان پختن، کل آشپرخونه رو به هم میریخت و کثیف میکرد.
اخیراً یکی از بچهها یه دستگاه خمیرزن کوچک خانگی گرفته که باهاش میشه نان بربری با کیفیتی درآورد. همه به نحوی مشتری این نانها شدن که سر سفرهی افطار صبر میکنن ایشون و خانمش بیاد و نانها رو بیاره تا روزهشون رو بجای باگت، با بربری و نان و پنیر و سبزی باز کنن .
حالا در این وانفسا، چند نانوایی در کلونیهای ایرانیهای امریکا براه افتاده. مثلاً در کالیفرنیا و میشیگان.
یه نانوایی ایرانی هست به نام پبلز که اول در دنور کلرادو شعبه زد. بعد تعطیل کرد و الآن رفته میشیگان. یه برنامه راه انداخته که بصورت هفتگی از میلواکی و شیکاگو سفارش میگیره و نانها رو دونه دونه بستهبندی و ارسال میکنه برای مشتریها در دوردست.
حالا میخواد همچین کاری رو برای آیوا و ایمز هم انجام بده. در واقع اگر تعداد سفارشها زیاد باشه، از ۱۰۰۰ کیلومتری برای مشتریهای اینجا نان میفرسته!
حالا قیمتها چطوریه؟ اینجوری:
قیمت بربری معمولی ايرانی ۲.۵۰ $
قیمت بربری با آرد سبوسدار ۲.۷۵ $
قیمت سنگک ۳.۲۵ $
به ازای هر عدد نان: ۷۵ سنت هزینهی ارسال
به این ترتیب، قیمتها به ۳.۲۵، ۳.۵ و ۴ دلار میرسه. یعنی هر نان سنگک معادل با ۱۵ هزار تومان! (که البته نسبت به نانواییهای کالیفرنیا و با توجه به مسافتی که طی باید بشه قیمت مناسبیه).
نان بربری تقریباً ۸۰ سانتیمتر طول و بیشتر از یک پوند وزن داره ( قبل تنور ۶۵۰ گرم)
نان سنگک بعد پخت حدود ۶۰۰ گرم هست. همهی نانها کنجد و سیاهدونه دارن و بدون نگهدارنده هستن و هر دانه نان در بستههای بهداشتی قرار میگیره و تحویل میشه. بعضاً سادهترین اموری که در ایران به صورت روتین انجام میشه، اینجا برای به دست آوردنش باید جون کند و عرق ریخت و کلی پول خرج کرد!
یه نانوایی ایرانی هست به نام پبلز که اول در دنور کلرادو شعبه زد. بعد تعطیل کرد و الآن رفته میشیگان. یه برنامه راه انداخته که بصورت هفتگی از میلواکی و شیکاگو سفارش میگیره و نانها رو دونه دونه بستهبندی و ارسال میکنه برای مشتریها در دوردست.
حالا میخواد همچین کاری رو برای آیوا و ایمز هم انجام بده. در واقع اگر تعداد سفارشها زیاد باشه، از ۱۰۰۰ کیلومتری برای مشتریهای اینجا نان میفرسته!
حالا قیمتها چطوریه؟ اینجوری:
قیمت بربری معمولی ايرانی ۲.۵۰ $
قیمت بربری با آرد سبوسدار ۲.۷۵ $
قیمت سنگک ۳.۲۵ $
به ازای هر عدد نان: ۷۵ سنت هزینهی ارسال
به این ترتیب، قیمتها به ۳.۲۵، ۳.۵ و ۴ دلار میرسه. یعنی هر نان سنگک معادل با ۱۵ هزار تومان! (که البته نسبت به نانواییهای کالیفرنیا و با توجه به مسافتی که طی باید بشه قیمت مناسبیه).
نان بربری تقریباً ۸۰ سانتیمتر طول و بیشتر از یک پوند وزن داره ( قبل تنور ۶۵۰ گرم)
نان سنگک بعد پخت حدود ۶۰۰ گرم هست. همهی نانها کنجد و سیاهدونه دارن و بدون نگهدارنده هستن و هر دانه نان در بستههای بهداشتی قرار میگیره و تحویل میشه. بعضاً سادهترین اموری که در ایران به صورت روتین انجام میشه، اینجا برای به دست آوردنش باید جون کند و عرق ریخت و کلی پول خرج کرد!
مطالب مرتبط
همسفر شراب (قسمت سی و هشتم-بخش دوم)
۱۵ مهر ۱۴۰۱
با استاد راهنمایم ساعت هشت صبح جلسه دارم. از وقتی که برای فرصت مطالعاتی طولانی رفته به گوگل، چارهای جز این نیست که یا اول صبح یا دم غروب جلسه داشته باشیم.
مطالعههمسفر شراب (قسمت سیوهشتم-بخش اول)
۳۰ شهریور ۱۴۰۱
دو خانم جوان که مثل لبنانیها چادر سیاه سر کردهاند و چند خانم محجبهٔ دیگر. باید برگردیم به سرسرا برای گرفتن دفترچهٔ برنامهٔ همایش.
مطالعهسوالات معلم
۲۹ شهریور ۱۴۰۱
معلم دبستان این سوالات رو قبل از شروع شدن سال تحصیلی از والدین پرسیده است
مطالعههمسفر شراب (قسمت سیوهفتم-بخش اول)
۱۵ شهریور ۱۴۰۱
صبح زود راهی دیترویت میشویم. صبح آنقدر زود است که جاده خلوت باشد و من، تنها بیدار جاده که پشت فرمان نشستهام و بقیه خوابند.
مطالعههمسفر شراب (قسمت سیو ششم-بخش پنجم)
۳۰ مرداد ۱۴۰۱
میخواهد خانهاش را بفروشد. میپرسم هنوز زیر قرض بانک است؟ میگوید بله. کنجکاو میشوم در مورد نرخ سود بانکها. میگوید خیلی ساده است. قرار بوده ۲۰ سال و هر ماهی ۲۵۰۰ دلار بدهیم برای خانهای که ۲۵۰ هزار دلار میارزد.
مطالعهآخرین مطالب
ما به ملتی با بیماری مزمن خشونت، تنهایی، افسردگی ، تفرقه و فقر تبدیل شدهایم
۲۰ اسفند ۱۴۰۲
ما به ملتی با بیماری مزمن خشونت، تنهایی، افسردگی ، تفرقه و فقر تبدیل شدهایم ویدئوهای تحلیلی رابرت اف کندی...
مطالعهمستند وضعیت شکست ( Fail State )
۱۵ اسفند ۱۴۰۲
مستند وضعیت شکست Fail State کارگردان : الکس شبانو محصول : سال 2017 آمریکا ژانر : اجتماعی زبان: انگلیسی -...
مطالعهاصلی ترین عوامل شکل گیری اتحاد میان آمریکا و اسرائیل
۱۱ اسفند ۱۴۰۲
اصلی ترین عوامل شکل گیری اتحاد میان آمریکا و اسرائیل ویدئوهای تحلیلی منبع : شبکه الجزیرهآمریکا همیشه مهمترین متحد اسرائیل...
مطالعهچرا نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا اینقدر به اسرائیل اهمیت می دهند؟
۱۱ اسفند ۱۴۰۲
چرا نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا اینقدر به اسرائیل اهمیت می دهند؟ ویدئوهای تحلیلی منبع : رسانه UNPacked از اوباما تا...
مطالعهداستان اسرائیل چگونه برای مردم آمریکا روایت شده است؟
۱۱ اسفند ۱۴۰۲
داستان اسرائیل چگونه برای مردم آمریکا روایت شده است؟ ویدئوهای تحلیلی منبع : شبکه الجزیرهدر این این ویدئو از برنامه...
مطالعه